بحران هویت یکی از مهم ترین چالش هایی است که هر انسانی در طول زندگی با آن رو به رو میشود. طی این بحران که بیش از همه در سنین نوجوانی بروز مییابد، نمیتوانید به طور واضح بگویید کیستید و از زندگی چه می خواهید. این مسئله باعث میشود که بین افکار و عقاید گوناگون سردرگم بمانید و نتوانید یک نظام فکری منسجم را برای خود تشکیل دهید. پس حتما باید به دنبال راهی برای هویت یابی باشید. در ادامه مراحل بحران و راه های پیشگیری و درمان آن را آوردهایم.
منبع: بحران هویت چیست
بحران هویت مفهومی است که اولین بار توسط اریک اریکسون در روانشناسی مطرح شد. اریکسون از جمله نظریه پردازانی بود که به توصیف مراحل مختلف رشدی از کودکی تا پیری پرداخت. او در توضیح چالشهای دوران نوجوانی به مفهوم هویتیابی و بحران هویت اشاره کرد. اریکسون بر این باور بود که افراد در سنین نوجوانی بیش از هرچیز میخواهند به این پرسش اساسی پاسخ دهند که “من کیستم”. برای آشنایی بیشتر با اریک اریکسون و نظریه های مختلف او کلیک نمایید.
جواب دادن به این سوال کار آسانی نیست و بسیاری از افراد پس از دوره نوجوانی نیز نمیتوانند به تعریف منسجمی از هویت خود دست پیدا کنند. این شرایط منجر به نوعی سردرگمی میان افکار و عقاید گوناگون میشود که از آن به عنوان سردرگمی هویت یاد میشود.
برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک نمایید.
همه افراد در دوره ای زمان که بیشتر دوران نوجوانی است؛ با بحران هویت روبرو میشوند. در این دوران فرد بیشتر از هر زمان دیگری به مسائل مختلفی میاندیشد. این تصورات گاهی به حدی میرسد که بر زندگی شخصی و اجتماعی فرد نیز تاثیر میگذارد. برخی از نشانه های بروز این بحران در افراد شامل موارد زیر میشود.