برخورد با کودک پرخاشگر باید به نحوی باشد که رفتار او را تشدید نکند. علت پرخاشگری کودکان آن هم در سنین پایین از جمله موضوعاتی است که والدین باید آن را جدی بگیرند. معمولا پسران و دختران در سنین نوجوانی به دلیل ورود به دورانبلوغ به طور طبیعی زودرنج و کمی تندخو میشوند، اما پرتکردن اسباب، فحاشی، کتک زدن، داد و فریاد … رفتارهایی هستند که احتمالا ناشی از یک نوع نقص تربیتی و حتی گاه مشکلات جسمانی و روانی میباشد.
فهرست مطالب
پرخاشگری کودکان در محیط آموزشی و ارتباط با همسالان، موجب بدتر شدن شرایط آنها خواهد شد و از طرفی زمان کمک چندانی برای رفع خشونت آنها نخواهد شد، بلکه علت یابی و حذف عوامل ایجاد پرخاشگری هستند که کمک حال کودک خواهند بود. در ادامه به دلایل و راهکارهایی برای حل پرخاشگری کودکان آوردهایم. برای ارتباط با بهترین متخصصان برای مشاوره تلفنی کودک کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه برخورد با کودک پرخاشگر می توانید از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی ذهن نو تماس بگیرید.
بهطورکلی پرخاشگری به هر رفتاری که باعث آسیب دیدن جسمی یا روحی دیگران شود، گفته میشود. روانشناسان معتقدند پرخاشگری همیشه بهصورت کتک زدن دیگران نیست؛ گاهی داد زدن سر دیگران یا حتی شوخیهای تند ما همگی به دلیل عصبانیت اتفاق میافتند. در چنین شرایطی این جسم طرف مقابل نیست که آسیب میبیند بلکه وی ازنظر روحی دچار مشکل میشود. به همین خاطر عصبانیت و پرخاش کردن به دیگران میتواند هر رفتار یا کلامی را شامل شود.
یک تقسیمبندی دیگر برای برخورد با کودک پرخاشگر آن را به دو دسته پرخاش مستقیم و وسیلهای طبقهبندی میکند. در پرخاشهای مستقیم شما به دلیل عصبانیت بر سر طرف مقابل خود فریاد میزنید یا هر رفتار دیگری را انجام میدهید. درواقع در این شرایط بهجز خالی کردن خشمتان هیچ انگیزه دیگری وجود ندارد.
اما پرخاشگری وسیلهای که بسیاری از مواقع در کودکان دیده میشود به این صورت است که آنها برای رسیدن به یک هدف خاص شروع به بدرفتاری میکنند. برای مثال کودکی که به اسباببازی یا برنامه تلویزیونی موردعلاقهاش نرسیده آنقدر با مادر بدرفتاری میکند تا بالاخره مادرش را تسلیم کرده و به خواسته خود برسد.
برای آشنایی با سایر نشانههای اختلالات رفتاری کودکان کلیک کنید.
شاید برای شما عجیب باشد که اصلا کودک درباره مساله ای پرخاشگری کند. اما در دنیای او عدم دسترسی به عروسک؛ افتادن بستنی، دوری از دوست می تواند باعث پرخاشگری شود. پس والدین با نحوه برخورد با کودک پرخاشگر خود در مراحل اولیه را بدانند. در صورت نیاز نیز برای درمان کودک پرخاشگر شان اقدام کنند.
تحقیقات نشان داده است که مشکلات تیروئید یا ناهنجاری در بعضی از بخشهای مغز میتوانند با عصبانیت کودک و پرخاشگری کودکان ارتباط داشته باشند. به همین خاطر اولین قدم برای درمان کودکان پرخاشگر این است که ازنظر سلامت جسمانی موردبررسی قرار بگیرند.
تقلید یکی از مهمترین راههای یادگیری در کودکان است. آنها بهدقت رفتارهای شما را زیر نظر دارند و دیر یا زود درست مثل خودتان رفتار میکنند. به همین خاطر روانشناسان کودک معتقدند که پرخاشگری در کودکان اکثر اوقات به حضور یک فرد پرخاشگر در محیط اطراف آنها ربط پیدا میکند. تماشای پرخاشهای کلامی یا رفتاری از سوی والدین یا هر یک از کسانی که با کودک در ارتباط است باعث میشود تا آنها این رفتار را یاد گرفته و درست مانند آن را اجرا کنند.
تقلید کودکان از یک الگوی خشن همیشه هم در محیط خانه اتفاق نمیافتد. گاهی اوقات آنها از قهرمان یک داستان تقلید میکنند. درنتیجه یکی دیگر از راهکارها برای کاهش پرخاشگری کودک این است که محتوای کارتونها و کتابهای او را مدیریت کنید.
آلبرت بندورا روانشناس معروف در یک بررسی از بعضی کودکان خواست تا به عروسکی ضربه بزنند. در پایان تحقیق او متوجه شد کودکانی که از آنها خواسته بود به عروسک ضربه بزنند پرخاشگری بیشتری از خود نشان دادند. درواقع برخلاف یک باور قدیمی که معتقد بود ضربه زدن باعث آزاد شدن هیجانات و کم شدن عصبانیت میشود؛ بندورا متوجه شد که کودک هرچه بیشتر در جهت پرخاش تقویت شود، این احساس در او شدت بیشتری پیدا میکند. به همین خاطر یکی از دلایل پرخاشگری کودک بازیهای رایانهای هستند که از او میخواهند در جایگاه قهرمان بازی نسبت به دیگران بیرحمانه رفتار کند.
برای آشنایی با راه های از بین بردن دست بزن در کودکان کلیک کنید.
همانطور که گفتیم گاهی اوقات پرخاشگری کودکان به این خاطر اتفاق میافتد که آنها احساس میکنند از این راه میتوانند چیزی به دست بیاورند. شاید شما هم در اطرافتان کودکانی را دیده باشید که برای به دست آوردن خواستههایشان حسابی قشقرق راه میاندازند و تا به خواسته خود نرسند آرام نمیشوند.
این رفتار به این خاطر است که کودک یاد گرفته با بدرفتاری میتواند به خواستههای خود دست پیدا کند. به خاطر داشته باشید تا هرکجا که والدین در مقابل بدرفتاری کودک کوتاه بیایند و او را به خواستهاش برسانند این رفتار تکرار خواهد شد.
کودکان توانایی بیان احساسات خود را ندارند. به همین خاطر بسیاری از مواقع ناراحتی خود را با پرخاشگری نشان میدهند. پرخاش کودک به اطرافیان میتواند نشانهای از افسردگی یا اضطراب در او باشد و بررسی این بیماریها پیش از تلاش برای برطرف کردن خشم یکی از مهمترین کارهایی است که باید انجام شود.
تجاوز، مورد زورگویی قرار گرفتن در راه مدرسه یا حتی تمسخر همکلاسیها و اطرافیان همگی میتوانند دلایلی برای پرخاشگری کودک شوند. در این شرایط کودک از وضع موجود ناراضی است؛ اما به هر دلیلی نمیتواند راجع به آن صحبت کند. به همین خاطر احساس ناراحتی میکند و این ناراحتی و فشار روحی ممکن است خود را بهصورت پرخاشگری نشان دهد.
برای آشنایی با نحوه برخورد با پرخاشگری کودکان زیر دو سال کلیک کنید.
پیش از هر چیز باید بدانید که نحونه برخورد با کودک پرخاشگر به او یاد می دهد که در برابر ناملایمات زندگی چطور واکنشی نشان دهد. نبابراین اگر شما نتوانید به او در عمل یک الگوی مناسب باشید؛ پس نباید انتظار رفتاری غیر از پرخاشگری از او بدارید.
همانطور که گفتیم گاهی اوقات مشکلات جسمانی هستند که باعث پرخاشگری کودک میشوند. به همین خاطر بهتر است در اولین قدم از نبودن این بیماریها مطمئن شوید. در کنار بیماریهای جسمانی مانند مشکلات تیروئید، اختلالات عصبی-رشدی مثل بیش فعالی یا اوتیسم هم میتوانند با پرخاشگری ارتباط داشته باشند. این بیماریها به دلیل مشکلاتی که در زندگی کودک ایجاد میکنند باعث پرخاشگری آنها میشوند. اگر کودک شما دچار این بیماریهاست بهتر است روی درمان بیماری اصلی تمرکز کنید.
در یک فضای دوستانه با فرزندتان صحبت کنید و از او بپرسید چرا احساس ناراحتی میکند؟ چه چیزی او را پرخاشگر میکند؟ سعی کنید بفهمید کودک از چه چیزی ناراحت است و برای برطرف کردن آن تلاش کنید. برای مثال بعضی کودکان از اینکه والدینشان مشغول کارهای خود میشوند و نسبت به آنها بیتوجه هستند احساس ناراحتی میکنند. سعی میکنند با پرخاشگری والدین را مجبور کنند که به آنها توجه داشته باشند. در صحبت با کودک سعی کنید رفتار درست و غلط را به آنها آموزش دهید.
هر زمان فرزند شما بهجای پرخاشگری رفتار مناسبی از خودش نشان میدهد او را تشویق کنید. اما هر وقت رفتار پرخاشگرانه را میبینید کاملاً نسبت به آن بیتوجه باشید. بهاینترتیب کودک متوجه دو نکته میشود. نخست اینکه با پرخاشگری به خواستههای خود نمیرسد؛ و دوم اینکه برای رسیدن به خواستههای خود باید رفتار بهتری را جایگزین کند.
کودک در حال یادگیری است که چطور احساسات دیگران را بفهمد. اگر آن ها نگاهی خصمانه به دنیا داشته باشند؛ رفتارهای پرخاشگرانه نشان میدهند. پس اگر فرزندتان رفتاری پرخاشگرانه داشت؛ به این معنی نیست که قابل اصلاح هم نیست. بچه ها توانایی همدلی ندارند؛ چرا که نمیدانند چطور مهر و محبت شان را نشان دهند. همچنین درک متفاوت موقعیت نیز دلیل این مساله میباشد. پس برای ایجاد همدلی او این کارها را انجام دهید.
_ رابطه ای ایمن با او برقرار کنید.
_ در مورد احساساتش با او صحبت کنید.
_ نشانه های احساسی دیگران را به او یاد دهید.
_ الگوهای مثبت را نمایان و تاکید کنید.
_ به رفتارهای درستش پاداش دهید.
اگر از فرزندتان درخواستی داشتید و او انجام نداد و یا پرخاشگری کرد؛ نباید زود از کوره در بروید. دو نکته را در نظر داشته باشید.
1- او توانایی درک مسائل پیرامون به مانند شما را ندارد.
2- طبق مشاهدات والدینی که صفات پرخاشگری و نامناسبی به فرزندانشان داده اند، بیشتر شاهد رفتارهای مخرب کودک پرخاشگر خود شده اند.
خیلی مهمه که قوانین و انتظارات شما مطابق با فهم و درک کودک باشد. وقتی چیزی بیش از درک و مهارتهایشان بخواهید؛ باید انتظار کودک پرخاشگر را هم داشته باشید. برای مثال کودکان کوچک تر دامنه توجه کوتاهتری دارند و خیلی زود حواسشان پرت می شود. و زمان بیشتری برای پردازش دستورهای شفاهی نیاز دارند. پس نباید انتظار انجام یک کار را به صورت مستمر و سریع داشت. پس در ارائه دستورات سرعت تان را پایین آورده و صبور باشید.
پدرومادر نباید برای آرامش خود در برخورد با کودک پرخاشگرشان، کوتاهی کنند. روشهای کوتاه اثر مثل فریادزدن، تنبیه و یا تن دادن به خواسته کودک می تواند در برخورد با کودک پرخاشگر میسر باشد؛ اما فقط برای کوتاه مدت. مطمئن باشید که ای نوع برخوردها در بلند مدت اثر مخرب تری در رفتار او خواهد گذاشت.
برای آشنایی با نحوه مقابله با پرت کردن اشیا توسط کودک کلیک کنید.
وقتی میبینید فرزندتان پرخاشگری دارند و تهاجمی هستند، حتما اوضاع خانه برای هیچ کس آسان نیست. یکی از روش های موثر در برخورد با کودک پرخاشگر ، تشویق مثبت است.
(کودکان پرخاشگر بیشتر از همه به خودشان آسیب می زنند؛ چرا که باعث می شوند دیگران در ارتباط با آن ها واکنش های منفی نشان دهند. در مقابل هم متاسفانه والدین به جای رفتار متعادلانه با تنبیه های شدید، حس خشم را در او زیاد کرده و هیچ چیزی هم به او نمی آموزند.
پس چاره چیست؟ پیشنهاد مشاوران کودک این است که یک سیستم “سهمیه بندی منظم” ایجاد کنید.
سخت ترین محدودیت ها را در مقابل رفتارهایی که باعث آسیب فیزیکی یا احساسی به دیگران می شوند را اعمال کنید. اینگونه متوجه می شوند که این رفتارها به هیچ عنوان قابل قبول نیستند.
با فرزندتان به طور مشخص حرف بزنید و به آن ها بیاموزید که چه رفتارهایی باعث آسیب و ناراحتی مردم می شوند. به طور اختصاصی آن ها را نام ببرید. بچه هایی که با آن ها درباره حس ها و واکنشهای دیگران صحبت شده بهتر می توانند دیگران را درک کنند. اینگونه کنترل بیشتری روی رفتارهای خودشان هم دارند.
کودکان برای توسعه مهارتهایشان به زمان نیاز دارند. در طول زمان مهارت های عاطفی و اجتماعی آن ها رشد می کند. و به راحتید موقعیت های ناخوشایند می تواند بر توانایی های فعلی شان حتی تاثیر منفی بگذارد. بسیار مهم است که بدانید کودکان تا سالها درک کاملی حتی از احساسات خودشان هم ندارند.
دادن فرصت به کودک برای رسیدن به نتیجه بسیار اهمیت دارد. آن ها به مانند بزرگسالان نمی توانند به سرعت از پس کارها بر بیایند. کندتر هستندو توانایی برنامه ریزی ندارند. پس اگر مورد مقایسه یا فشار قرار بگیرند خشمگین می شوند. بنابراین در برخورد با کودک پرخاشگر باید به او فرصت دهید تا اموزه های شما را تمرین کند.
روش پاداش دهی یکی از راه های موثر در آموزش به کودکان است. با سیستم بازخورد مثبت و تشویق میتوانید رفتارهای مثبت را در او افزایش دهید. اما باید حواستان در نحوه دادن این پاداش ها در زمان و موقعیت مناسب باشد. به نکات زیر توجه کنید.
پاداش بلافاصله با رفتار مثبت باشد.
متناسب با کار خوب باشد. (نه خیلی بی ارزش و نه خیلی گران)
همیشه پاداش فیزیکی و مادی نیست. تشویق و لبخند والدین هم پاداش محسوب می شود.
خیلی مهمه که در برابر کودکان منصفانه و معقول رفتار کنید تا آن ها دست به شورش نزنند.
آن ها میدانند که برای برخی از مسائل اگر پافشاری کنند و یا محدودیت ها را کنار بزنند می توانند اقتدار شما را زیر سوال ببرند. پس وقتی مقررات را وضع می کنید اگر منطق نداشته باشد، به راحتی توسط فرزندتان لگدمال می شود.
تاثیر و اهمیت خواب بر خلق کودکان را دست کم نگیرید. قبل برخورد با کودک پرخاشگر مطمئن شوید که خواب کافی داشته است. کم خوابی موجب لجبازی، مخالفت کردن، مشاجره و کینه توزی کودک می شود.
قوانینی که برای تربیت فرزندتان در نظر میگیرید باید همیشه ثابت باشند. برای مثال اینکه یک روز کودک با پرخاش به خواستههای خود برسد و یک روز دیگر نرسد چیزی را حل نخواهد کرد. اگر میخواهید فرزندتان بهخوبی یاد بگیرد که چه رفتاری اشتباه است باید همیشه در اجرای قوانین ثابتقدم باشید. برای اشنایی با جدیدترین روشهای تربیت کودکان کلیک کنید.
شما به عنوان والد نقش مهمی در ایجاد روابط مناسب بین فرزندانتان دارید. برای مثال بدرفتاری پدر و مادر با فرزندان، موجب پرخاشگری بیشتر آن ها نسبت به یکدیگر می شود.
اگر خواهر یا برادرتان شما را مورد ضرب و شتم قرار داد و پرخاشگری کرد، آیا جزوی از روند طبیعی رشد است؟
در جواب باید بگوییم که رفتارهای ضد اجتماعی و آسیب زننده بین خواهر برادرها هم میتواند زمینه های خشم را در بزرگسالی ایجاد کند. به همین منظور والدین برای برخورد با کودک پرخاشگر خود در ارتباط با سایر خواهر برادرها نیز مسئول هستند.
مهربانی را در خانه یاد دهید. اصول بازی های جوانمردانه را اجرا کنید و از هر طریقی برای بهبود روابط خواهر و برادر استفاده کنید.
هر مهارتی یاد گرفتنی است. کنترل خشم را با یادآوری آدم های حامی در زندگی و خنثی کردن احساسات منفی آموزش دهید. “ما میتوانیم به بچه ها یاد دهیم که خشم خود را با قدرت فکر و عشق خنثی کنیم”.پ
برای آشنایی با روش های بازی برای کنترل خشم کودکان کلیک کنید.
اگر احساس میکنید متوجه علت پرخاشگری کودکان تان نمیشوید، شدت پرخاشگریهای او غیرقابلکنترل است و یا بهتنهایی نمیتوانید آن را درمان کنید، بهترین راه این است که از مشاور کودک کمک بگیرید. مشاورین میتوانند با استفاده از مصاحبههای بالینی، بررسی نقاشیهای کودک و همینطور بازی با آنها متوجه دلیل پرخاشگری شوند و برای درمان آن برنامهریزی کنند. بهعلاوه صحبت کردن با یک مشاور نکات مهمی را هم راجع به راهکارهای ارتباط برقرار کردن و همینطور تربیت کودک به شما آموزش میدهد.
برای دریافت مشاوره در زمینه برخورد با کودک پرخاشگر می توانید از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس بگیرید.
سؤالات متداول
چرا کودک پرخاشگر می شود؟
تلاش برای جلبتوجه، رسیدن به اهداف، بیماریهای روحی و یا الگو گرفتن از یک فرد پرخاشگر از مهمترین دلایل این شرایط هستند.
راه های بخرود با کودک پرخاشگر چیست؟
مهمترین نکته در رفتار با این کودکان این است که رفتارهای نامناسب آنها را مورد بیتوجهی قرار دهید؛ در عوض در مقابل رفتارهای مناسب به آنها پاداش دهید.
منبع: برخورد با کودک پرخاشگر
ادرار خواهی یا ارولاگنیا یکی از انواع انحرافات جنسی و یا پارافلیا محسوب میشود که بسیاری به انجام ان در رابطه جنسی علاقمند هستند. افراد در رابطه جنسی خود دارای فانتزی ها و رفتارهای مختلف هستند. برخی از این رفتارها بسیار پرخطر هستند و سبب بروز آسیب های جسمانی و روانی مختلفی در زوجین میشوند.
فهرست مطالب
فراموش نکنید که در مورد رفتارهای جنسی باید دو طرف راضی باشند و به هیچ یک از آنها صدمه ای وارد نشود. پیدایش این گونه رفتارها به دلایل مختلفی بستگی داشته و همچنین عوامل زیادی بر آنها موثر هستند. از آنجایی که معمولا افراد خود را بیمار نمیدانند برای درمان اقدام نکرده و از این طریق به شریک خود نیز فشار وارد میکنند. برای دریافت مشاوره جنسی تلفنی و حضوری کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه ادرار خواهی میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
اختلالات پارافیلیا طیف وسیعی از رفتارهای جنسی را در برگرفته که همگی سبب بروز مشکلاتی در زوجین خواهند شد. ادرار خواهی نیز یکی از آنهاست که در آن افراد تمایل دارند که بر شریک جنسی خود ادرار کرده و اینکار را به روش های مختلفی انجام میدهند.
برای افرادی که به پارافیلیا مبتلا هستند؛ تنها راه به ارگاسم رسیدن همین است و آنها به روش های دیگر نمیتوانند ارضای جنسی را تجربه کنند. قطعا این موضوع برای شریک جنسی آنها بسیار سخت خواهد بود. به همین دلیل بهتر است در این مورد با او صحبت کرده و از رضایت او اطمینان حاصل کنند.
رفتار ادرار خواهی در رابطه جنسی به دلایل مختلفی در افراد شکل میگیرد. هنوز علت دقیقی برای پدیدایی برخی از اختلالات جنسی وجود ندارد. اما به طور کلی عواملی در این زمینه تاثیر بیشتری دارند. ادرار جزو مواد دفعی بدن محسوب شده و حاوی مواد سمی است. به همین دلیل وجود آن در رابطه جنسی، قطعا سبب بروز عوارضی میگردد. از طرفی این رفتار برای برخی جذاب بوده و باید به در رابطه جنسی خود از آن بهره گیرند. در این قسمت به بررسی برخی از دلایل بروز این رفتار در افراد میپردازیم.
یکی از عوامل زمینه ساز بروز ادرار خواهی ابتلا به انواع انحرافات جنسی است. معمولا افرادی که به یکی از انواع پارافیلیا مبتلا هستند؛ بیشتر احتمال دارد که رفتار ادرار خواهی را نیز از خود نشان دهند. در واقع آنان آمادگی بیشتری برای انجام فعالیت های مختلف جنسی را دارند.
به همین دلیل از این موضوع نگران نبوده و یا حتی احساس خجالت نمیکنند و به راحتی آن را با شریک خود در میان میگذراند. ابتلا به پارافیلیاها افراد را مستعد بروز رفتارهای جنسی مختلف میکند؛ که گاها هیچ توجیه منطقی برای آنها وجود ندارد. برای اطلاع از انواع انحرافات جنسی کلیک کنید.
برای برخی از زوجین رفتار ادرار خواهی در رابطه جنسی، صرفا یک فانتزی جنسی بوده و به ادامه دادن آن به صورت مداوم علاقه ای ندارند. حتی برخی از آنها به تماشای این رفتار در فیلم های پورن بسنده کرده و علاقه ای به انجام آن با همسر خود ندارند. با اینکه اگر زوجین مبتلا به پارافیلیا نباشند؛ نمیتوانند بیش از یک بار این رفتار را در رابطه جنسی خود انجام دهند. چرا که تحمل چنین چیزی در رابطه سخت است و همچنین احتمالا برای آنها باعث بروز مشکلات روانی مختلف نیز میشود.
یکی از رفتارهای جنسی که ریشه آن به ژاپن برمیگردد؛ آموراشی است که در آن فرد با تحما ادرار خود دچار تحریک جنسی شده و به ارگاسم میرسد. آموراشی نیز نوعی ادرار خواهی یا ادرار دوستی محسوب میشود که آسیب زیادی به ارگان های بدن وارد میکند. حتی این افراد از طریق تماشای این کار در دیگران نیز احساس لذت خواهد کرد. اما این رفتار را نمیتوان با ادرار خواهی یکسان دانست.
چرا که در ادرار دوستی افراد علاقه دارند تا بر روی شریک جنسی خود ادرار کنند و یا شریک آنها اینکار را برای آنها انجام دهد. اما در آموراشی افراد تمایلی به تماشای خود ادرار، خارج از بدن ندارند. برای آشنایی با رفتارهای برده جنسی کلیک کنید.
یکی از رفتارهایی که در روابط انجام میشود؛ ادرار خواهی است. در اینگونه روابط حتی اگر افراد مبتلا به پارافیلیا هم نباشند؛ باز هم میتوانند در این مورد توافق کرده و این رفتار را انجام دهند. در روابط بی دی اس ام، معمولا فردی ارباب و دیگری مطیع است. و این رفتار از طرف ارباب بر مطیع صورت میگیرد.
فراموش نکنید که در مورد قوانین این نوع از رابطه به خوبی اطلاعات کسب کرده و صرفا برای برطرف کردن هیجانات خود، آن را انجام ندهید. این گونه روابط میتوانند سبب بروز آسیب های زیادی روانی و جسمانی شوند. برای آشنایی با رابطه جنسی بی دی اس ام کلیک کنید.
این رفتار به هیچ عنوان سالم نبوده و افراد میتوانند برای درمان آن از روش های مختلفی استفاده کنند. ادرار خواهی به دو طرف آسیب زده و همواره با خطراتی همراه است. افراد برای درمان این دسته از اختلالات باید از روانشناس و روانپزشک به صورت همزمان کمک بگیرند. انجام رفتارهای خودسرانه در این زمینه، سبب شدت یافتن این مشکل میشود.
درمان انحرافات جنسی به آسانی انجام نمیگیرد. آنها انکار شدیدی در مورد مشکل خود دارند و همچنین معمولا برای درمان اقدام نمیکنند. همچنین اگر درمان این مشکلات با فشار همسر انجام شود؛ اثربخش نخواهد بود. به همین دلیل افراد باید در این زمینه اطلاعات کسب کرده و از صدماتی که احتمالا به خود و همسرش وارد میکند؛ مطلع شود. در روان درمانی علت بروز این رفتار در فرد به صورت عمقی بررسی شده و راهکارهای مختلفی به او ارائه میگردد. به طور کلی درمانگر به فرد کمک میکند تا بینش صحیحی نسبت به رابطه جنسی کسب کرده و رفتارهای مناسب را جایگزین کنند.
یکی از دلایل بروز رفتارهای مختلف و حتی پرخطر در رابطه جنسی، میل جنسی زیادی است. راه های مختلفی برای کنترل میل جنسی در افراد وجود دارد. افراد میتوانند برای درمان دارویی از روانپزشک کمک گرفته و فعالیت جنسی خود را مدیریت کنند. اینکار به معنای قطع رابطه جنسی به طور کلی نیست. بلکه آنها باید تنها میل جنسی خود را کنترل کنند و با همسر خود هماهنگ شوند. تفاوت زیاد در میل جنسی زوجین، مشکلات زیادی را برای آنها ایجاد میکند. به همین دلیل بهتر است در زمینه اقداماتی انجام دهند.
فردی که به رفتار ادرارخواهی علاقه مند است و یا به صورت مداوم آن را در روابط خود انجام میدهد؛ بعد از مدتی به اینکار عادت کرده و دیگر نمیتواند لذت جنسی را تجربه کند. همچنین از نظر او رابطه جنسی به انجام چنین رفتارهایی محدود میشود. به همین دلیل با گذشت زمان ارتباط خود را با واقعیت از دست داده و در این مورد تفکر منطقی نخواهد داشت. افراد باید به این نکته توجه داشته باشند؛ رابطه جنسی واقعی بسیار متفاوت از فیلم های پورن است و نمیتوانند زندگی جنسی خود را مطابق با چنین رفتارهایی پیش ببرند.
ادرار خواهی یا به طور کلی استفاده از فانتزی های جنسی مختلف، بعد از گذشت مدتی، افراد را تنوع طلب کرده و زندگی جنسی زوجین را دچار مشکلات زیادی میکند. از طرفی به دلیل اینکه در این نوع از رابطه افراد از ادرار استفاده میکنند؛ احتمال بروز بیماری های مختلف، بیشتر وجود دارد. زوجین باید در مورد رابطه جنسی خود با یک مشاور جنسی مشورت کرده و همچنین سلامت روان خود را نیز بهبود بخشند. در غیر این صورت انجام این رفتارها به صورت نسنجیده پیامدهای زیادی را برای آنها ایجاد خواهد کرد.
برای دریافت مشاوره در زمینه ادرار خواهی میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: ادرار خواهی (ارولاگنیا)
چگونه زود قضاوت نکنیم ؟ قضاوت کردن به تنهایی بد نیست و به عنوان فرآیندهای عالی ذهن شناخته میشود. زمانی فضاوت کردن پیامدهای خوبی را به دنبال ندارد که عجولانه و بدون تفکر کافی انجام شود. دلیل این موضوع نیز این است که افراد پس از قضاوتهای عجولانه در زندگی سریعا اقدام میکنند و چنانچه قضاوت آنها نادرست و اشتباه باشد، منجر به چرخه نادرستی از اعمال، افکار و احساسات میشود. بنابراین اگر مایل هستید پاسخ سوال چطور زود قضاوت نکنیم را دریافت کنید، توصیه میشود در ادامه این مقاله برای اطلاع از راهکارهای جلوگیری از قضاوت زود هنگام با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
برای دریافت مشاوره در زمینه چطور زود قضاوت نکنیم میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
از لحاظ روانشناسی، تمایل ذاتی ما به قالب بندی جهان طبق دیدگاه خودمان است تا بتوانیم به آن معنا دهیم. در واقع زود قضاوت کردن ما به این علت است که دوست داریم همه چیز مطابق با استانداردها ما باشد. در صورتی که در این جهان همه چیز نسبی است و هیچ قطعیتی وجود ندارد. برای مثال ما فردی را به دلیل ظاهرش قضاوت میکنیم؛ چرا که مطابق با نظر ما نیست. در صورتی که نظر فردی دیگر با ما کاملا متفاوت است. عجول بودن ما در همه چیز نیز دلیل دیگری برای این موضوع است. از این رو دلیل این موضوع تا حدی در ذات ما نهفته است؛ اما دلایل محیطی نیز در این مورد موثر هستند.
قضاوت کردن همراه با فکر کردن برای بسیاری از افراد کار آسانی نیست. در واقع برخورداری از ویژگی های تکانشگری سبب میشود که افراد نتوانند پیش از قضاوت کردن، کمی فکر کنند؛ به همین دلیل بدون صبر، تصمیمات عجولانهای را میگیرند که گاهی پیامدهای ناخوشایندی را برای آنها و دیگران به همراه دارد. در ادامه به راهکارهای جلوگیری از قضاوت زود هنگام اشاره کردهایم. برای آشنایی با راه های ارتقای مهارت های ارتباطی کلیک کنید.
ذهن آگاهی مهارتی است که سبب میشود فرد با هوشیاری بیشتری در لحظه حضور داشته باشد. در واقع برخورداری از ذهن کمک میکند که فرد به جای زندگی در ذهن خود، به طور عمیقتری با محیط پیرامون ارتباط برقرار کند. هر چه میزان آگاهی انسان از محیط اطرافش بیشتر باشد، احتمال قضاوت سریع و اشتباه در او کاهش پیدا میکند.
برای افزایش مهارت ذهن آگاهی لازم است با قرار گرفتن در موقعیتهای چالش برانگیز زندگی، آرامش خود را حفظ کنند و در مقابل با واقعیتهای پیرامون خود رو به رو شوند.
لازم است پیش از قضاوت و پیش داوری، ابتدا نفس عمیقی بکشید و سعی کنید به واسطه حواس پنج گانه خود با محیط بیرون ارتباط برقرار کنید و به موضوع از دریچه دیگری نگاه کنید. برای آشنایی با تکنیک ذهن آگاهی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد کلیک کنید.
قضاوت زود هنگام و عجولانه با برچسب زدن به دیگران همراه است. برای درک بهتر این موضوع به این مثال توجه کنید؛ افراد ممکن است در اولین برخورد با کسی که وظایف خود را به خوبی انجام نداده است، از برچسب بیمسئولیت بودن استفاده کنند.
این نوع از برچسب زدن نشانهای از قضاوتهای زودهنگام است؛ چراکه با قرار گرفتن در یک شرایط جزئی در مورد یک شرایط کلی نظر میدهید. در واقع برچسبزدن ناشی از ارزیابی نادرست از موقعیت میباشد. برای اینکه بتوانید از قضاوت زودهنگام آسوده شوید، لازم است برچسبزدن را کنار بگذارید.
همه انسانها در موقعیتهای مختلف و لحظه و به لحظه زندگی در حال فکر کردن هستند. به عبارتی وقتی افراد در موقعیتهای خاصی از زندگی قرار میگیرند، ممکن است با برخی افکار مواجه شوند که گاهی برخی از آنها افکار داورانه است.
این افکار دارای تاثیر بسیاری در شکلگیری احساسات مثبت و منفی شما در زندگی دارند. لغزشهایی که در افکار انسان ایجاد میشود را تحریفهای شناختی میگویند. در واقع تحریفهای شناختی به صورت نادرستی به افکار شکل میدهند و سبب میشوند که در مورد دیگران قضاوتهای نادرستی انجام شود.
از مهمترین تحریفهای شناختی، شخصیسازی است. به این معنی که افراد در مواجه با مخالفت دیگران، عقاید و نظرات مخالف دیگران را مخالفت با کلیت خود تصور میکنند و گمان میکنند که این مخالفتها شخصیت آنها را زیر سوال میبرد.
اصلاح تحریف شناختی نیازمند این است که انسانها از وجود آن در ذهن خود اطلاع داشته باشند و بررسی کنند که این افکار بیشتر در چه موقعیتهایی ایجاد میشود تا در آن شرایط افکار واقعگرایانهتر و منطقی را جایگزین آن کنند. شناخت تحریفهای شناختی میتواند به سوال چطور زود قضاوت نکنیم ، پاسخ بدهد.
کنترل هیجانات میتواند در پیشگیری از قضاوت زودهنگام موثر واقع شود. اغلب قضاوتهایی که بدون فکر انجام می شود، ناشی از ناتوانی افراد در مدیریت هیجاناتشان میباشد.
به عنوان مثال شرایطی را در نظر بگیرید که شما عصبانی و مضطرب میباشید، به احتمال زیاد ممکن است بیشتر از گذشته دچار اشتباه شوید. بنابراین لازم است مهارتهای کنترل هیجان همچون کنترل خشم و مهارتهای مقابله با استرس را بیاموزید تا بتوانید با قرار گرفتن در موقعیتهای مختلف زندگی، پاسخی برای سوال چطور زود قضاوت نکنیم ، پیدا کنید. شما عزیزان میتوانید برای کنترل هیجات خود با یک روانشناس نیز در ارتباط باشید.
همه ما ناخودآگاه دوست داریم که بهتر از دیگران باشیم و حتی گاهی ناهشیارانه ویژگیهای منفی خودمان را به دیگران نسبت میدهیم. بر همین اساس ممکن است به خاطر ترس از قضاوت شدن، به نوعی پیش دستی کرده و شما دیگران را مورد قضاوت قرار دهید. در چنین شرایطی پیشنهاد میشود که فرد به دنبال راهی برای شناخت خود و بالابردن اعتماد به نفساش باشد. برای آشنایی بیشتر با علائم ترس از قضاوت دیگران کلیک کنید.
از آنجایی که یکی از ریشه های اصلی زود قضاوت کردن به تفکر انتقادی ما برمیگردد؛ باید سعی کنیم تا این موضوع را در خودمان کنترل کنیم. در واقع هرگاه که ذهن ما خواست تا فردی مورد قضاوت قرار دهد؛ باید کمی بیشتر صبر کرده و حواس خود را پرت کنیم.
روحیه همدلی و درک دیگران باعث میشود تا زود قضاوت نکنیم. از این رو باید بتوانیم تا پیش از قضاوت کردن دیگران به صورت عجولانه، کمی خود را جای آنها گذاشته و یا به اصطلاح با کفش های آنان راه برویم. با اینکار متوجه خواهیم شد که گاها دلیل رفتارهای او از روی جبر است.
یکی دیگر از راه های پیشگیری از زود قضاوت کردن، تمرکز بیشتر روی نقاط قوت و نکات مثبت است. در واقع زمانی که شما سعی کنید که در طرف مقابل بیشتر خوبی ها را ببینید؛ کمتر احتمال دارد که دیگران را قضاوت کنید.
زمانی که میخواهید فردی را قضاوت کنید و یا او را مورد انتقاد قرار دهید؛ آن را با جملات مثبت و تحسین همراه کنید. در واقع در ابتدا تعریف کرده و سپس انتقاد کنید. اینکار تمرین خوبی است که به وسیله آن میتوانید بیشتر روی نکات مثبت دیگران تمرکز کنید.
فراموش نکنید زود قضاوت کردن پیامدهای زیادی خواهید داشت. این رفتار باعث میشود تا دچار شک، بدبینی و حسادت شوید و نتوانید تا مواجهه درستی با مشکلات داشته باشید. در واقع همین قضاوت زودهنگام است که باعث میشود تا افراد دست از تلاش کشیده و دامنه ارتباطی آنان نیز محدود گردد. به همین دلیل است که کنترل این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است.
زندگی روزمره در عصر حاضر ما را مجبور میکند تا در مدت زمان کوتاه، تصمیم های مختلفی گرفته و در مورد مسائل مختلفی فکر کنیم. در صورتی که همین موضوع کیفیت تصمیمات و قضاوت های ما را تحت تاثیر قرار داده و باعث میشود تا درگیر این چرخه اشتباه شویم. از این رو نشانه های زود قضاوت کردن را در خود شناسایی کرده و حتما در این زمینه از متخصص کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه چطور زود قضاوت نکنیم میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: چگونه زود قضاوت نکنیم ؟
دلتنگی برای پدر و مادر بعد از ازدواج یک احساس طبیعی است. ما تا اینجا همه سالهای عمرمان را در خانه پدر و مادر گذراندهایم؛ و عادت داریم که هر روزمان را در کنار آنها باشیم. اما پس از ازدواج شما زندگی جدیدی تشکیل دادهاید و از پدر و مادرتان دور شدهاید. پس طبیعی است که به شرایط جدید عادت نداشته باشید؛ و دلتان برای همان شکل سابق زندگی تنگ بشود. اما این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر نتوانید احساسات خود را مدیریت کنید احتمالاً درگیر بعضی از مشکلات در زندگی زناشویی خود خواهید شد. پس بهتر است از همین ابتدا احساسات خود را راجع به هر دو خانوادهای که به آن تعلق دارید بهخوبی مدیریت کنید. اگر فکر میکنید در این زمینه ضعیف هستید یا شرایط دارد از کنترلتان خارج میشود بهترین راه این است که از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.
فهرست مطالب
برای دریافت مشاوره در زمینه دلتنگی برای پدر و مادر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
دلبستگی اعضا به یکدیگر از مهمترین ویژگیهای یک خانواده است. درست به همین خاطر است که وقتی شما از خانوادهتان دور میشوید دلتنگ آنها خواهید شد. ازدواج نیز یکی از شرایطی است که ما را از پدر و مادرمان دور میکند. شما با ازدواج زندگی مستقلی تشکیل دادهاید؛ و قرار است از این به بعد خانواده جدیدی داشته باشید. بااینحال قرار نیست که خانواده اول خود را فراموش کنید یا دلتنگ آنها نشوید. این احساس بهخصوص در روزهای اول شروع زندگی مشترک و هنگامی که با شرایط جدید غریبه هستید بیشتر خواهد بود.
گاهی اوقات اگر شما این دلتنگی را بیش از حد ابراز کنید یا بخواهید که بازهم مثل گذشته همیشه در کنار خانواده اولتان باشید این موضوع همسرتان را ناراحت خواهد کرد. پس همانطور که گفتیم نکته مهم راجع به احساس دلتنگی برای پدر و مادر بعد از ازدواج این است که شما بتوانید احساسات خود را مدیریت کنید.
برای آشنایی با راه های ایجاد آرامش در خانواده کلیک کنید.
شاید با خود بگویید “من که از آن ها خوشم نمیومد اما حالا چرا اینطوری شدم” یا “من که آن ها را تازه دیدم ولی هنوز دلم براشون تنگه”؛ یا “من دلم تنگ نیست بیشتر نگرانشونم”. از نظر خودتان دلایل زیادی برای دلتنگی برای پدر و مادر بعد ازدواج یا حتی قبل ازدواج ممکن است پیدا کنید. در ادامه بعضی از آنها را شرح داده ایم. اگر علت آن را یافتید، توصیه میکنیم برای رفع آن با روانشناس نیز مشورت کنید.
سادهترین دلیل دلتنگی برای پدر و مادر بعد از ازدواج، فاصله مکانی است. اگر شما پس از ازدواج از شهر زادگاهتان دور شده باشید و کمتر بتوانید پدر و مادرتان را ببینید طبیعتاً این مسئله دلتنگی بسیاری را به همراه خواهد داشت. توصیه می کنیم مقاله زندگی دور از خانواده بعد از ازدواج را مطالعه نمایید.
تعلق خاطر و دوست داشتن خانواده با وابسته بودن به آنها فرق دارد. همه ما پدر و مادرمان را دوست داریم. اما یک انسان مستقل باید این توانایی را داشته باشد که در عین علاقه به خانواده، بتواند از آنها جدا شود و زندگی مستقل خودش را شروع کند. بااینحال بعضی مواقع سبکهای اشتباه تربیتی والدین یا ویژگیهای شخصیتی خود ما باعث میشود که نتوانیم بهراحتی از خانواده جدا شویم. در حقیقت این افراد دوست دارند که همیشه درست مانند یک کودک در کنار پدر و مادرشان باشند. این شرایط علاوه بر دلتنگی مشکلات بسیار دیگری را نیز در جریان زندگی شما ایجاد میکند. پس اگر فکر میکنید درگیر آن هستید بهتر است از مشاوره ازدواج کمک بگیرید.
درست از فردای عروسی شما سبک زندگی جدیدی را شروع کردهاید. از امروز دیگر در کنار پدر و مادر نیستید. و مسئولیت یک زندگی را به عهده گرفتهاید. به زبان خیلی ساده میشود گفت شما تا دیروز در خانه پدری از خواب بیدار شدهاید و نقش دختر یا پسر یک خانواده را داشتهاید. اما از امروز قرار است به شکل متفاوتی زندگی کنید. طبیعتاً این تغییر وضعیت به همان اندازه که هیجانانگیز و خوشایند است مشکلاتی مثل دلتنگی را هم به همراه خواهد داشت.
برخی افراد بهخصوص آنهایی که پدر و مادر مسن یا بیمار دارند معمولاً در خانواده اول خود وظایف بسیاری را برعهده داشتهاند. همین موضوع باعث میشود که آنها کمی بیشتر از دیگران به پدر و مادر خود وابسته باشند. ممکن است حالا دلتان برای آنها شور بزند یا درگیر این فکر باشید که اکنون چطور میخواهند زندگی کنند. این مسائل باعث میشود شما بیشتر از سایر دختران و پسران نگران پدر و مادر باشید و دلتنگ آنها بشوید.
گاهی اوقات پدر و مادر با همسر ما رابطه خوبی ندارند. این موضوع بهتدریج روی ارتباط شما با یکدیگر تأثیر خواهد گذاشت. شما از طرفی دلتنگ والدین خود میشوید و از سوی دیگر به همسرتان نیز تعلق و تعهد دارید. در چنین شرایطی بهترین راهکار این است که از یک مشاور خانواده کمک بگیرید.
وقتی مسئولیت زندگی را برعهده میگیریم تازه متوجه خواهیم شد که پدر و مادرمان چقدر زحمت میکشیدهاند. همین مسئله باعث میشود قدر محبت آنها را بیشتر بدانید و دلتنگشان بشوید. پدر و مادر همیشه همه تلاش خود را برای برطرفکردن نیازهای جسمی و روحی ما انجام میدهند. اکنون ممکن است بیش از همیشه جای خالی آنها را احساس کنید. این بسیار طبیعی است که شما دلتان برای روزهایی تنگ شود که دیگران در تمام مسئولیتها به شما کمک میکردند و زندگی بیدغدغهتری داشتید.
همه ما وقتی درگیر یک مشکل میشویم قبل از هر چیز و هرکس به سراغ پدر و مادرمان میرویم. آنها همیشه به درد و دلهای ما گوش میکنند و برای حل کردن مشکلات کمکمان میکنند. شاید بتوانیم بگوییم یکی از دلایل دلتنگی برای پدر و مادر بعد از ازدواج همین است. ما اکنون مشکلات بیشتری داریم. اما بهاندازه قبل و بهراحتی به پدر و مادرمان دسترسی نداریم. این شرایط گاهی باعث میشود دلمان برای روزهای سابق که بهراحتی به آنها تکیه میکردیم تنگ بشود.
برای آشنایی با راه های جایگزین با دوری از خانواده کلیک کنید.
اولین و بهترین راهکار این است که پس از ازدواج نیز ارتباط خود را با خانواده حفظ کنید. شما زندگی جدیدی تشکیل دادهاید اما این نباید به معنای فاصلهگرفتن از خانوادهتان باشد. سعی کنید در طول هفته دو تا سه بار به آنها سر بزنید. یا پدر و مادرتان را به خانه جدیدتان دعوت کنید.
این روزها تلفنهای همراه و اینترنت ارتباط را برای همه ما آسان کرده است. حتی اگر به دلایلی مثل مشغلههای کاری یا فاصله مکانی فرصت نمیکنید مرتب به پدر و مادرتان سر بزنید با استفاده از تکنولوژی با آنها در ارتباط باشید؛ آنها را در جریان اتفاقات زندگیتان، حتی مسائل سادهای مثل غذایی که پختهاید قرار بدهید. و از آنها نیز بخواهید راجع به مسائل مختلف با شما صحبت کنند. برای درک بهتر این ارتباط حتما مقاله اهمیت خانواده بخوانید.
یکی از راهکارهایی که به شما کمک میکند احساساتتان را مدیریت کنید این است که برای ساعات مختلف روز برنامه داشته باشید. حتماً خودتان هم متوجه این موضوع شدهاید که ما وقتی سرمان را گرم مسائل مختلف میکنیم حالمان بهتر است. به همین نسبت وقتی فعالیتی نداشته باشیم افکار و احساسات منفی بیشتر ما را درگیر خودشان خواهند کرد.
ازدواج یک تغییر بسیار بزرگ در زندگی ماست. اینکه شما دلتنگ پدر و مادرتان شدهاید خیلی وقتها به این خاطر است که ما زندگی و نقش جدیدمان را نپذیرفتهایم. پس یک راهحل مناسب این است که هرچه سریعتر با جریان زندگی جدیدتان هماهنگ شوید. از همسرتان بپرسید چه انتظاراتی از شما دارد و مسئولیتهای نقش همسری را برعهده بگیرید. محیط جدید را بهعنوان خانه و محل زندگیتان بپذیرید و برای هرچه بهتر کردن شرایط تلاش کنید.
همانطور که در ابتدای این مطلب هم گفتیم مهمترین چیزی که پس از ازدواج باید به آن توجه کنید حفظ تعادل بین دو خانواده است. رفتار شما نباید به شکلی باشد که همسرتان احساس کند او بهاندازه خانواده برایتان مهم نیست. یا برعکس؛ پدر و مادر نیز نباید احساس کنند شما آنها را فراموش کردهاید. این موضوع شاید در ظاهر ساده به نظر برسد اما عملکردن به آن خیلی هم راحت نیست. در چنین شرایطی بهتر است شما از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. مشاور خانواده کمکتان خواهد کرد تا مهارتهای لازم برای همسر و فرزند خوب بودن را پیدا کنید. اگر بین همسر و پدر و مادر شما اختلاف وجود دارد یا درگیر هر مشکل دیگری شدهاید نیز میتوانید این مسائل را با مشاور در میان بگذارید.
برای دریافت مشاوره در زمینه دلتنگی برای پدر و مادر می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سؤالات متداول
همسرم به دلیل دلتنگی برای پدر و مادرش هر روز به خانه آنها میرود؛ چطور به او بگویم که این رفتار ناراحتم میکند؟
اگرچه شما میبایست دلتنگیها و ناراحتی همسرتان را درک کنید بااینحال همسرتان نیز باید مدیریتکردن احساسات را یاد بگیرد. بهترین راهکار این است که در یک شرایط مناسب صادقانه راجع به احساساتتان با همسرتان صحبت کنید و با کمک هم یک تصمیم جدی برای زندگیتان بگیرید.
دوری از خانواده و مستقل شدن همراه با مزایا و معایب فراوانی است. در این شرایط فرد به آزادی تمام و کمال میرسد اما در برابر امور مالی تنها خودش مسئولیت دارد. معمولا اگر شغل مناسب وجود نداشته باشد فرد دچار بی برنامگی میشود.
فهرست مطالب
به طور کلی تصمیم به دوری از خانواده بسیار دشوار است. به هر حال چند سال زندگی در کنار والدین و خانواده شما را وابسته میکند. اما این وابستگی در سال های اول خودش را نمایان میکند. برای دوری ازخانواده حتما باید تصمیم قطعی بگیرید و پای تصمیم خود بمانید. در غیر این صورت با مشکلات بیشتری روبرو خواهید شد.
برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
دوری از خانواده در زمینه های مختلفی وجود دارد. مهاجرت، ازدواج، تحصیلات در شهرهای دیگر و … همگی دوری ازخانواده است. فرد با توجه به شرایطی که دارد از خانواده دور میشود. اما روبرویی با این دوری در زمینه های مختلفی سختی ها و مشکلات متفاوتی دارد.
دوری ازخانواده اگر به دلیل مهاجرت باشد، از نوع سخت ترین دوری ها محسوب میشود. اما اگر به دلیل ازدواج باشد، این وابستگی ها کمتر بروز پیدا میکند. بنابراین درجه سختی دوری ازخانواده در زمینه های مختلف یکسان نیست. اما اگر به هر دلیلی دوری از خانواده باعث آزار و اذیت شما میشود، حتما از روانشناس کمک بگیرید. برای دریافت مشاوره فردی کلیک کنید.
دوری از خانواده همراه با مزایایی است. از اصلی ترین مزایای این دوری استقلال است. در این بخش مقاله راجع به مزایای دوری ازخانواده توضیح داده ایم. (برای اطلاع از راه های غلبه بر دلتنگی برای پدر و مادر بعد ازدواج کلیک کنید).
_ پس انداز را میآموزد.
_ مدیریت مالی و برنامه ریزی امور مالی
_روبرویی با چالش ها به تنهایی
_ کاهش وابستگی بهخانواده
_ دخالت کمتر والدین در تصمیمات زندگی شما
_ کاهش اختلاف سلیقه ها با خانواده
_ درک اهمیت خانواده
_ حفظ حرمت ها با خانواده
_ آزادی در رفت و آمد ها
_ آموزش امور خانه داری و آشپزی
_ افزایش اعتماد به نفس
_ زمان بندی کارها در دست خود
_ تصمیم گیری های مستقلانه
_ حریم خصوصی داشتن
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دوری از همسر کلیک کنید.
دوری از خانواده همراه با چالش ها و سختی های زیادی است. مخصوصا اگر این دوری در اوایل خود باشد. در این بخش مقاله راجع به معایب دوری ازخانواده توضیح داده ایم.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه زندگی دور از خانواده بعد از ازدواج کلیک کنید.
دوری ازخانواده همیشه همراه با احساسات و علائم است. در این بخش مقاله راجع به احساسات دوری از خانواده توضیح داده ایم.
کسانی که دوری خانواده را تجربه میکنند، عموما دچار افسردگی میشوند. زیرا در این شرایط حمایت های اجتماعی خانواده را از دست داده اند و در زندگی کنترل کمتری دارند. این عدم کنترل کامل افسردگی را افزایش میدهد. علائم افسردگی شامل موارد زیر است.
▪ احساس غم و اندوه
▪ احساس بی نظمی
▪احساس درماندگی
▪ کاهش اعتماد به نفس
▪ تغییر در الگوی خواب
▪تغییر در الگوی غذا
▪ عدم تمایل به انجام امور گذشته
▪ دوری از فعالیت های اجتماعی
▪بی حوصلگی برای انجام کارهای دانشگاهی
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم افسردگی شدید کلیک کنید.
یکی از علائم و احساساتی که دوری از خانواده ایجاد میکند، افکار نوستالژی است. در این شرایط فرد دائم در حال تفکر راجع به گذشته و اعضایخانواده است. حتی شاید محیط زندگی جدید را با اعضای خانواده در افکار خود فکر کنید.
رفتارهای غیر عادی از دیگر موارد دوری از خانواده است. در این شرایط فرد از روال زندگی خود دور میشود و رفتاری جدید از او مشاهده خواهید کرد. حتی شاید با وجود خشم پایین، در این شرایط با هر رفتاری فوری خشمگین شوید.
یکی از احساساتی که اغلب افراد پس از دوری از خانواده تجربه میکنند، اضطراب است. در این شرایط فرد غم غربت را تجربه میکند. و شاید در اکثر موارد و کارهای خود خلاءخانواده را احساس کند. همین امر باعث افزایش اضطراب و ترس میشود.
دوری از خانواده در هر شرایطی سخت است. اما به تدریج باید این وابستگی را کاهش داد. اغلب افرادی که مهاجرت کرده اند یا برای تحصیل به شهرهای دیگری رفته اند؛ روش های غلبه بر احساسات دوریازخانواده را باید انجام بدهند. تا با چالش های کمتری روبرو شوند. در این بخش مقاله راجع به راهکارهای مواجه با دوری ازخانواده توضیح داده ایم.
یکی از روش های مواجهه با دوری از خانواده، انجام امور مورد علاقه است. اگر به ورزش علاقه دارید حتما ورزش کنید. اگر در اطراف خود حتی در غربت به مهمانی دعوت میشوید، حضور پیدا کنید. آداب و رسوم شهر محل زندگی را آموزش ببینید و صله رحم داشته باشید.
یادگاری و وسایل پر خاطره ای که در خانه داشته اید برای مواجهه با دوری از خانواده، همراه با خود بیاورید. عکس های خانوادگی، کالاهای مربوط به فرهنگ و هویت، دفتر خاطرات و … را با خود به همراه داشته باشید. اما به خاطر داشته باشید که نباید خودتان را با این وسایل گره بزنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه دلایل مهاجرت کلیک کنید.
از دیگر روش های مواجهه با دوری از خانواده، صحبت در رابطه با احساسات است. فرد مورد اعتماد پیدا کنید و احساسات خود را با آن در میان بگذارید. اگر از درمانگر استفاده کنید تمام احساسات شما را جهت میدهد و برای این احساس راهکارهای خوبی ارائه میدهد.
ورزش یکی از راه های مواجهه با دوری از خانواده است. بر اساس تحقیقات، ورزش باعث بروز حس خوب در بدن میشود. و میتواند بر افسردگی و اضطراب غلبه کند. حتی ورزش باعث افزایش سیستم ایمنی بدن میشود. به یاد داشته باشید که غم دوری از خانواده مانند سر درد های مکرر و سرما خوردگی نیز بروز پیدا میکند.
افکار قدیمی همیشه غم دوری از خانواده را افزایش میدهد. بنابراین برای مواجهه با چنین شرایطی باید افکار خود را از خانه و خانواده دور کنید. وقت خود را با اطرافیان و دوستان جدید سپری کنید. بر رفتارهای خود تجدید نظر کنید و زمان بیشتری را با دوستان سپری کنید.
حال فرصت بیشتری برای ایجاد آرامش در خانواده دارید.
برای مقابله با غم دوری از خانواده مخصوصا در غربت، باید جنبه های مختلف محیط جدید را تجربه کنید. مثلا به موزه و مکان های تاریخی بروید. و نسب به فرهنگ شهر و کشور جدید اطلاعات مفید کسب کنید. در این شرایط هم سر خود را گرم کرده اید و هم برای برقراری ارتباط بهتر، نسبت به محیط جدید اطلاعات کسب کرده اید.
یکی از اشتباهات افراد در غم دوری از خانواده، این است که دائم در خانه میمانند. در خانه ماندن هیچ کاری برای بهبودی شما نمیکند. بنابراین برای اینکه نشخوار ذهنی و افسردگی حاد ایجاد نشود، باید از خانه خارج شوید و تعامل برقرار کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اضطراب و احساس بی قراری کلیک کنید.
یافتن علاقه مندی جدید یا رجوع به کارهای مورد علاقه گذشته باعث کاهش غم دوری از خانواده میشود. باید فعالیت های مثبت خود را افزایش دهید تا انرژی مثبتی برای انجام کارهای جدید داشته باشید. آموزش مهارت های جدید به خوبی باعث افزایش اعتماد به نفس میشود.
همانطور که در این مقاله راجع به دوری از خانواده توضیح داده ایم؛ این تصمیم همراه با مزایا و معایب است. اما به دلیل وابستگی که هر فردی به خانواده خود دارد، معایب این تصمیم گیری بیشتر است. افسردگی، اضطراب، عدم علاقه به فعالیت های دوست داشتنی و … همگی مربوط بع معایب است. که اگر مورد درمان قرار نگیرد با مشکلات بزرگ تری مواجهه خواهید شد. بنابراین برای دریافت راهکار حتما از روانشناس کمک بگیرید.
مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه میدهد. این مجموعه با سابقه طولانی در زمینه درمان های روانشناختی خدمات خود را به صورت کاملا حرفه ای و جامع ارائه میدهد. شما می توانید از هر شهر و مکانی با درمانگران ذهن نو تماس گرفته و خدمات درمانی دریافت نمایید. این خدمات برای برخی شهرها نیز به صورت حضوری قابل ارائه است. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: دوری از خانواده