مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

بلاتکلیفی دختر در رابطه دوستی | چطور تکلیف رابطه ام را مشخص کنم؟

بلاتکلیفی دختر در رابطه دوستی از مشکلاتی است که این روزها خانم‌های زیادی را درگیر خودش کرده است. وقتی شما درگیر یک رابطه بلاتکلیف باشید مشکلات بسیاری مثل ازدست‌دادن عزت‌نفس را تجربه خواهید کرد. به همین خاطر بسیار مهم است که نشانه‌های یک رابطه بی‌هدف و راه‌های بیرون آمدن از آن را بشناسیم. اگر شریک عاطفی شما هیچ حرفی راجع به آینده نمی‌زند و یا برخلاف حرف‌هایش، کاری برای ازدواج با شما انجام نمی‌دهد باید بگوییم که شما درگیر یک رابطه بلاتکلیف شده‌اید.

این رابطه در کنار تمامی آسیب‌های روحی که برایتان دارد شانس یک ازدواج موفق را نیز از شما خواهد گرفت. به همین خاطر اگر درگیر این رابطه‌ها شده‌اید باید هر چه زودتر راهی برای خروج از آن پیدا کنید. ما در این مطلب راجع به این مسئله صحبت خواهیم کرد. پس اگر شما هم درگیر چنین مشکلی هستید در ادامه همراه ما باشید.

منبع: بلاتکلیفی دختر در رابطه دوستی | چطور تکلیف رابطه ام را مشخص کنم؟

بلاتکلیفی دختر در رابطه دوستی

این روزها بسیاری از دختران و پسران ترجیح می‌دهند که زمانی را برای آشنایی و دوستی با هم بگذرانند. اگر این دوستی واقعاً با هدف شناخت و آشنایی قبل از ازدواج اتفاق می‌افتد بسیار هم خوب است. اما مشکل زمانی پیش می‌آید که آقایان دیریازود در یک رابطه قصدشان برای ازدواج را از دست می‌دهند. تمایل به وقت‌گذرانی و پر کردن اوقات تنهایی، ترس از ازدواج و مسئولیت زندگی مشترک، بی‌اعتمادی نسبت به طرف مقابل و گذشته او از جمله دلایلی هستند که می‌توانند باعث دلسرد شدن آقایان راجع به ازدواج باشند.

این شرایط می‌تواند آسیب‌های روحی و اجتماعی بسیاری را برای خانم به دنبال داشته باشد. به همین خاطر بسیاری از خانم‌ها به دنبال پیداکردن جوابی برای این سؤال هستند که در یک رابطه بی‌هدف باید چطور برخورد کرد؟

نشانه های بلاتکلیفی دختر در رابطه دوستی

قبل از اینکه بگوییم برای بلاتکلیفی دختر در رابطه دوستی چه راهکارهایی وجود دارد، باید نشانه‌های رابطه بی‌هدف را بشناسیم. خیلی وقت‌ها و برای بسیاری از دختران پیش می‌آید که زمان زیادی را صرف یک رابطه بی‌هدف می‌کنند. این اتفاق معمولاً به این خاطر می‌افتد که متوجه بلاتکلیفی دختر در رابطه دوستی نیستند. در حقیقت فرد تصور می‌کند می‌تواند با زمان دادن یا هر راه دیگری مشکلات درون رابطه را برطرف کند. به همین خاطر بسیار مهم است در اولین قدم این را بدانید که به چه روابطی بلاتکلیف گفته می‌شود.

  • اگر طرف مقابل شما صراحتاً این موضوع را بیان کرده که قصدی برای ازدواج ندارد، هرگز فکر نکنید که با زمان دادن یا هر روش دیگری می‌توانید اعتقاد او را تغییر بدهید. این رابطه‌ها معمولاً دیریازود محکوم به شکست هستند.
  • اگر مردی در یک رابطه هیچ صحبتی از آینده نمی‌کند بهتر است کمی جدی‌تر به این مسئله فکر کنید. اگر طرف مقابل شما تصمیم جدی برای رابطه داشته باشد حتماً شما متوجه نشانه‌های آن خواهید شد.
  • یکی دیگر از نشانه‌های رابطه بی‌هدف رفتار متناقض است. اگر طرف مقابل شما در ظاهر از این صحبت می‌کند که قصدش از این رابطه جدی است اما در عمل هیچ قدمی برنمی‌دارد یا دائماً بهانه می‌آورد باید به این رابطه با شک بیشتری نگاه کنید.
  • گاهی اوقات آقایان برای فرار از تعهد به شما می‌گویند که فعلاً برای صحبت‌کردن از آینده زود است؛ اگرچه این حرف در شروع یک رابطه منطقی به نظر می‌رسد اما اگر از رابطه شما زمان مشخصی گذشته و به اعتقاد طرف مقابل هنوز زمان مناسب فرانرسیده شاید بهتر باشد به این فکر کنید که او برایتان بهانه می‌آورد.

خطرات بلاتکلیفی دختر در رابطه دوستی

در این بخش می‌خواهیم کمی بیشتر راجع به پیامدهای ماندن در یک رابطه بی‌هدف صحبت کنیم. طبیعتاً بودن در کنار کسی که دوستش داریم و صحبت‌کردن با او، حال همه ما را خوب می‌کند. گاهی اوقات رسیدن به همین شادی‌های گذرا باعث می‌شود حواس‌مان به آسیب‌های جدی‌تری که به زندگی‌مان می‌زنیم نباشد. به همین خاطر در این قسمت می‌خواهیم کمی بیشتر راجع به آسیب‌های بلاتکلیفی دختر در رابطه دوستی صحبت کنیم. مهم‌ترین این آسیب‌ها به شرح زیر هستند.

شیشه شیر نوزاد | آشنایی با 4 مدل سرشیشه برای نوزدان

شیشه شیر نوزاد یکی از اقلام ضروری است که مادران برای نوزاد خود تهیه می‌کنند. اما نوع و روش انتخاب آن را نمی‌دانند. شیشه شیر نامناسب می‌تواند موجب آزار نوزاد و بی میلی او به خوردن شیر شود. نوزادان زیادی به دلیل نداشتن شیشه شیر مناسب دچار اختلالاتی در رشد فک و کام شان شده اند. پس پدر و مادر باید نسبت به نحوه انتخاب شیشه شیر نوزاد دقت لازم را به عمل آورند. در ادامه نکات و استانداردهای لازم در خصوص انتخاب شیشه شیر نوزاد را آورده ایم.

منبع: شیشه شیر نوزاد | آشنایی با 4 مدل سرشیشه برای نوزدان

شیشه شیر نوزاد

شیشه شیر نوزاد از مهم‌ترین خریدهایی است که باید برای کودک انجام داد. شما هنگام خرید باید به نکاتی مثل اینکه دهان نوزاد اذیت نشود، اندازه شیشه شیر مناسب او باشد و مسائلی که مربوط به تغذیه و رشد کودک دقت کنید.

قبل از هر چیزی باید بدانید، شیشه شیر به 4 بخش تقسیم می‌شود. بخش اول درپوش، بخش دوم سری شیشه شیر، بخش سوم سرپیچ شیشه شیر و بخش آخر بطری شیشه شیر است.

4 بخش شیشه شیر نوزاد هرکدام از جنس و کیفیت مخصوصی برخوردار است. مثلا بطری شیشه شیر از 4 جنس شیشه ای، استیل، سلیکونی و پلاستیکی تشکیل شده است. حتی سر شیشه نیز دارای 4 مدل کلاسیک، ضد نفخ، ارتودنسی و ظاهر سینه مادر است. در این مقاله راجع به شیشه‌شیر نوزاد نکاتی را اشاره کرده ایم که برای انتخاب مناسب برای شما مناسب است. 

انواع بطری شیشه شیر نوزاد

همانطور که گفته شد، شیشه شیر نوزاد از 4 بخش تقسیم می‌شود. در ادامه نکاتی که باید در ارتباط با جنس و اندازه شیشه شیرها دقت کنید را آورده‌ایم.

افراد حسود | 6 روش برخورد با آدم های حسود

افراد حسود به دو دسته آسیب زا و خطرناک و کسانی که با نیش و کنایه قصد توهین به ما را دارند؛ تقسیم می‌شوند. این افراد با شایعه پراکنی، انتقادهای تهاجمی، خوشحالی از ناراحتی دیگران، آتوگیری و … قابل شناسایی هستند. پس برای سلامت خودتان هم که شده بهتر است تا جای ممکن از این افراد دوری کنید. و هرگز راز زندگیتان را به آنها نگویید. شاید بعد از لطمه هایی که از این افراد خورده‌اید هنوز نحوه برخورد و شناسایی با آن ها را یاد نگرفته باشید. ما در ادامه نشانه ها و سبک درست برخورد با افراد حسود را یاد داده‌ایم.

منبع: افراد حسود | 6 روش برخورد با آدم های حسود

افراد حسود

افراد حسود از زمان های قدیم وجود داشته اند. و فقط برای دوره زیستن ما نیستند. این افراد معمولا به دو دسته تقسیم می‌شوند. کسانی که قصد توطئه چینی و آسیب به ما را دارند. و کسانی که بی آزارند، اما به شدن توهین و تحقیر می‌کنند. به همین دلیل زندگی و برخورد با این افراد به طور کل دشوار است.

تا زمانی که در زندگی در حال پیشرفت و رشد هستید، باید انتظار ظهور افراد حسود را داشته باشید. شاید در اوایل ناراحت و نگران صحبت های آزار دهنده این افراد باشید. اما به مرور نحوه برخورد با این اشخاص را یاد خواهید گرفت. در این مقاله نیز راجع به برخورد با این افراد صحبت کرده ایم.

نشانه های افراد حسود

معمولا افراد حسود با کنایه و شوخی رفتارهای خاص خود را پوشش می‌دهند. در حالی که در پس چهره خندان شان حسادت خانمان سوزی نهفته است. شما برای آن که فریب این رفتارهای به ظاهر خوش آن ها را نخورید باید در ارتباطات تان محتاطانه حرکت کنید. احتمالا بارها با چنین افرادی برخورد داشته اید اما در آن لحظه متوجه علت رفتارها یا حرف هایشان نشده اید. پس حتما نشانه های زیر را به خاطر سپرده و برای شناسایی افراد حسود به کار ببرید.

هفته اول بارداری

هفته اول بارداری از زمان تخمک گذاری آغاز می‌شود. اغلب متخصصان زنان و زایمان اولین روز آخرین پریود را شروع هفته اول بارداری تعیین می‌کنند چرا که مشخص نمودن زمان دقیق تخمک‌گذاری و لقاح بسیار سخت است اما علائم قاعدگی به سادگی قابل تشخیص می‌باشد. درواقع می‌توان گفت که در هفته اول، شما هنوز در دوره‌قاعدگی به سر می‌برید و باردار نیستید. کسانی که به تازگی متوجه بارداری‌خود شده‌اند، تصور می‌کنند که در هفته اول بارداری به سر می‌برند. درحالی که احتمالا هفته چهارم‌بارداری را سپری می‌کنند.

در هفته اول بارداری، بدن مادر علاوه بردفع تخمک ماه گذشته، سعی می‌کند یک پوشش رحمی جدید درست کند تا به وسیله آن از تخمک ماه آینده نگهداری نماید. منظور همان تخمکی است که قرار است بارور شده و به یک جنین کامل تبدیل گردد. در ادامه به سوالات مادران در رابطه با‌بارداری در هفته اول خواهیم پرداخت.

منبع: هفته اول بارداری

هفته اول بارداری

هفته اول بارداری از آخرین روز عادت ماهانه شروع می‌شود. پزشکان برای زمان زایمان باردای از این روز شمارش می‌کنند. اما شما در این تاریخ باردار نبودید و احتمالا بعد از 2 هفته (حتی بیشتر) باردار شده اید. اما به دلیل اینکه شما از زمان دقیق تخمک گذاری مطلع نیستید، تاریخ آخرین روز عادت ماهانه مساوی با زمان حاملگی می‌شود.

اگر در هفته اول بارداری باشید باید علائمی مانند نفخ شکم، خستگی، تکرر ادرار، حالت تهوع، خونریزی خفیف، تورم سینه، طعم فلز در دهان، هوس یا تنفر غذایی، حس بویایی قوی و … مواجهه شوید. با مشخصات و واکنشات بدن متوجه خواهید شد که آیا باردار هستید یا خیر. بنابراین جهت کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

وضعیت جنین در هفته اول بارداری

در واقع در هفته اول بارداری، جنین هنوز تشکیل نشده است اما مراحل تخمک گذاری با موفقیت به پایان رسیده است. فرآیند تخمک گذاری در هر سیکل قاعدگی تنها یک بار رخ داده و در طی آن تخمک از تخمدان‌ها آزاد می‌شود. سیکل قاعدگی از روز اول خونریزی شروع شده و تا روز اول خونریزی بعدی خاتمه می‌یابد.

نشانه‌های اولین هفته بارداری

معمولا نشانه‌هایی که در هفته اول بارداری با آن مواجه می‌شوید، علائمی هستند که در دوره قاعدگی آن‌ها را تجربه می‌کنید. علائم اولیه بارداری ممکن است حدود ۳ الی ۷ روز طول بکشد. این علائم به شرح زیر است.

رشد مغز نوجوان چگونه است؟ عملکرد مغز در نوجوانان

رشد مغز نوجوان یکی از جنبه‌های مهم تکامل انسان در دوران‌بلوغ است. مطالعات پژوهشی مرتبط با عملکرد مغز نشان می‌دهند که مغز نوجوانان و بزرگسالان به شیوه‌هایی متفاوت از هم کار می‌کنند. ملکرد و خصوصیات رشدی مغز نوجوانانبرای مثال در مغز نوجوانان اطلاعات بیشتر توسط آمیگدال پردازش می‌شود که مسئول هیجانات است. در حالی که بزرگسالان فعالیت بیشتری را در ناحیه پیشانی نشان می‌دهند که مسئول تفکر منطقی است. این مسئله می‌تواند به درک ما از اینکه چرا نوجوانان احساسی‌تر و هیجانی‌تر با موضوعات برخورد می‌کنند، کمک کند. برای کسب اطلاع جهت ارتباط مناسب با نوجوان مشاوره نوجوان دریافت کنید.

منبع: رشد مغز نوجوان چگونه است؟ عملکرد مغز در نوجوانان

رشد مغز نوجوان | تفاوت های مغز نوجوانان و بزرگسالان

بررسی‌های انجام شده روی مغز نوجوانان و بزرگسالان نتایج شگفت انگیزی را نشان می‌دهد. پژوهشگران بر این باورند که مهم نیست فرزند شما چقدر باهوش است یا در مدرسه چه نمره‌ای می گیرد، اگر مغز او را در سنین نوجوانی با مغز یک بزرگسال مقایسه کنیم می‌فهمیم که هنوز به تکامل کافی نرسیده است. 

نمونه هایی از تفاوت مغز نوجوانان و بزرگسالان 

در همین راستا مشاهدات آزمایشگاهی بیانگر این نکته هستند که قضاوت منطقی در نوجوان به طور چشمگیری از بزرگسالان ضعیف‌تر است. علت آن هم این است که پردازش اطلاعات در مغز آن‌ها بیشتر توسط ساختاری به نام آمیگدال انجام می‌شود. این ساختار مسئول پردازش هیجانات در انسان است. این در حالی است که بزرگسالان بیشتر از قسمت پیشانی مغز خود بهره می‌برند که این بخش مسئول تفکر منطقی است.

همچنین آن بخشی که احساسات و تصمیم گیری را پیوند می‌دهد، هنوز در سنین نوجوانی در حال رشد و تکامل است. به همین خاطر نوجوانان در تصمیمات خود بیشتر تابع احساساتشان هستند و کمتر بر قوه منطق تکیه می‌کنند.

رشد مغز در نوجوانی تا چه زمانی ادامه دارد؟

بررسی‌ها نشان می دهد که رشد مغزی و در راستای آن افزایش عملکرد در حوزه‌های قضاوت، تصمیم گیری، تفکر منطقی، بازداری و کنترل هیجانات تا 25 سالگی ادامه دارد. در نتیجه می‌توان گفت فرایند رشدی که از نوجوانی آغاز می‌گردد تا اوایل بزرگسالی ادامه خواهد داشت.

در دوران نوجوانی چه اتفاقاتی برای مغز می افتد؟

در سنین نوجوانی مغز انسان از نظر ساختاری با تغییرات شگرفی مواجه می‌شود. این تغییرات تا حد زیادی تحت تاثیر نوسانات هورمونی و تجربیات محیطی قرار دارند. در طی فرایند تغییر، نورون‌های عصبی مسیرهای اطلاعاتی جدیدی را کشف می‌کنند که به شاهراه‌های اطلاعاتی ختم می‌شوند.

در مقابل برخی مسیرهای قدیمی از بین می‌روند و در اصطلاح علمی هرس می‌گردند. به موازات این اتفاقات فرد به مرور از نظر روانشناختی تغییراتی را در خود احساس می‌کند. برای مثال کودک دیروز درمی‌باید که می‌خواهد دیگران او را به عنوان یک بزرگسال بشناسند و هویتی مستقل برایش قائل شوند.

همچنین این تغییرات به تحولاتی در شخصیت او نیز می‌انجامند و باعث می‌شوند دیگران احساس کنند که نوجوان در دوران بلوغ به اندازه کافی از ثبات برخوردار نیست یا تنوع طلبی بیشتری پیدا کرده است.

تکامل مغز در انتهای نوجوانی 

با رسیدن به سنین 20 سالگی مغز نوجوان کم کم به ساختار بزرگسالی نزدیک می‌شود. در این شرایط بین عملکرد قسمت پیش پیشانی مغز و لیمبیک نوعی تعادل شکل می‌گیرد که باعث می‌شود انسان به مرور زمان بتواند همزمان به طور متوازنی از نیروی عقل و احساسات خود استفاده کند و به طور افراطی تحت تاثیر یکی از آن‌ها نباشد.

تغذیه و رشد مغز نوجوان

رشد مغز نوجوان هنوز متوقف نشده و در حال میلینه سازی است. برای تکمیل این فرایند نیاز به چربی سالم مثل امگا 3 دارد. از جمله مواد غذایی حاوی امگا 3 می توان به انواع ماهی ها (مثل قزل آلا، سالمون، ساردین و..)، میگو، خاویار، شاه دانه، دانه چیا، گردو، لوبیا قرمز، روغن سویا، روغن ماهی و… اشاره کرد. همچنین مواد غذایی که حاوی روی هستند نیز بسیار توصیه می‌شود. روی به تنظیم خلق و خو و ایجاد تعادل در سروتونین مغز نوجوان کمک می کند.

تاثیرات منفی مواد دخانی و الکل بر رشد مغز نوجوان

مواد مخدر که شامل ماریجوانا، سیگار، قرص های محرک و… می شوند همگی می توانند فرایند رشد مغز نوجوان را مختلف کنند. به خصوص که در این دوران نوجوان در حال هویت یابی است و از طریق گروه های دوستی ارتباطات اجتماعی خود را شکل می‌دهد. نوجوانانی که دچار مصرف انواع مواد الکلی و مخدر می شوند نمی توانند در گروه های اجتماعی سالمی عضو شوند. این گونه مهارت های ارتباطی آن ها در مسیر درستی رشد نکرده و موجب از هم پاشیدگی رفتاری و شخصیتی در سنین بالاتر می‌شود.

در واقع مواد مخدر و الکل ها علاوه بر تاثیر منفی بر جسم و رشد مغز نوجوان ، ارتباطات او را نیز تحت تاثیر قرار داده و موجب عدم رشد اجتماعی نوجوان خواهد شد.

چگونه به رشد مغز نوجوان کمک کنیم؟

نوع تغذیه، عادات رفتاری و سبک زندگی نوجوان می‌تواند در سرعت و نحوه رشد نوجوان بسیار موثر باشد. برای مثال خوردن برخی مواد غذایی از طریق کمک به فرایند میلین دار کردن سلول‌های عصبی فرایند رشد مغزی را تسهیل می‌کنند از جمله این غذاها باید به خوردن غذاهای حاوی امگا 3 به خصوص ماهی اشاره کرد.

در عوض مصرف مواد مخدر و الکل در سنین حساس نوجوانی با مختل کردن فرایند رشدی تاثیرات بلند مدتی را بر مغز فرد به جای می‌گذارند و منجر به اختلالات مزمنی می‌شوند.

توصیه هایی برای رشد مغز به نوجوانان

بسیار اهمیت دارد که در این دوران در نوع رژیم غذایی خود تجدید نظر کنید، بیشتر به سلامتی‌‌تان اهمیت دهید و از مصرف هرگونه ماده مخدر و نوشیدنی الکلی بپرهیزید. گوش دادن به موسیقی‌های آرامش بخش، ورزش کردن، داشتن دوستان خوب، شرکت در کلاس‌های آموزشی، گذراندن اوقات فراغت به روش‌های سالم، داشتن ارتباط مناسب با والدین و بهره مند شدن از تجربیات آن‌ها در ضمن یک رابطه عاطفی صمیمی از جمله دیگر فاکتورهایی است که می‌تواند در رشد مغز نوجوان تاثیرگذار باشد.

نقش والدین در رشد مغز نوجوان

والدین به شیوه های مختلفی در رشد مغز نوجوان خود دخیل هستند. همانطور که گفتیم تغذیه اهمیت زیادی در رشد مغز نوجوان دارد، پس با فراهم آوردن مواد مغذی و مورد نیاز می‌توانند رشد مغز نوجوان را بهبود ببخشند. حال نوبت به تحریک سیناپس های مغزی می رسد که وابسته به اطلاعات و ارتباطات نوجوان با محیط پیرامون است. والدین با فراهم آوردن شرایط مناسب برای حضور نوجوان در محیط های سالم و غنی می توانند فضایی برای رشد مغز نوجوان فراهم کنند

خدمات مشاوره ذهن نو در جهت رشد مغز نوجوان

خیلی از والدین و مراقبان کودک و نوجوان درباره چگونگی و نیازهای رشدی مغز نوجوان اطلاعات کافی ندارند. شما برای آن که بتوانید در این خصوص اطلاعات کافی بدست آورید باید درباره نوجوانان مطالعه نمایید. همچنین متخصصان نوجوان و خانواده در طی دوره های آموزشی و یا جلسات درمانی به والدین اطلاعات مناسبی می دهند. بنابراین اگر در این خصوص دچار ابهاماتی هستید می توانید با شماره های درج شده تماس گرفته و از خدمات درمانی مشاوره نوجوان استفاده نمایید.

سخن آخر

شاید برایتان عجیب باشد اما رشد مغز در دوره نوجوانی همچنان ادامه دارد. شما به عنوان والدین باید عوامل تاثیرگذار بر این روند رشدی را بشناسید. درست مانند زمانی که او را در شکم خود حمل می کردید حالا نیز باید به تغذیه، آموزش، ارتباطات، نیازهای جسمی و روانی و… او توجه کنید. خیلی از والدین به نیازهای نوجوان اهمیت چندانی نمی‌دهند. و گذر از کودکی را مصادف با بزرگسالی می‌دانند.

در حالی که نوجوانی دوره حساسی است و شما همچنان باید به مسائل فرزندتان توجه داشته باشید. اگر در این زمینه با چالش هایی روبرو شده اید حتما از خدمات روانشناختی استفاده نمایید. درمانگران حیطه روانشناسی به شما راهنمایی های لازم را ارائه می دهند. برای دریافت این خدمات کافی است با شماره های درج شده تماس گرفته تا با برترین متخصصان کشوری مشاوره دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رشد مغز نوجوان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید

سوالات متداول

پدر و مادرها چگونه می توانند به رشد مغز فرزندشان در نوجوانی کمک کنند؟

سهم والدین در این مورد این است که رابطه‌ای صمیمی و گرم با فرزندانشان برقرار کنند و بتوانند نیازها و خواسته‌های آن‌ها را در این دوران بشناسند. هرچقدر که تنش‌های میان والد و فرزند بیشتر باشد انتقال دهنده‌های عصبی مرتبط با اضطراب و افسردگی فعالیت بیشتری از خود نشان می‌دهند که می‌تواند آثار روانشناختی بلند مدتی را برای نوجوان به همراه بیاورد. اگر در زمینه رفتار با نوجوان مشکلات زیادی را تجربه می‌کنید بهتر است از یک متخصص روانشناس کمک بگیرید.

رشد مغز نوجوان تا کی طول می کشد؟

طبق بررسی های به عمل آمده عملکرد مغزی نوجوان در حیطه های شناختی، قضاوت، تصمیم گیری، برنامه ریزی و… تا سنین 25 سالگی یا همان اوایل بزرگسالی ادامه دارد.