مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

اختلال نعوظ چیست

آیا می‌دانید اختلال نعوظ چیست و چکونه درمان می‌شود؟ اختلافات جنسی از عوامل مهم بروز اختلافات زناشویی هستند که هم در مردان و هم در زنان وجود دارند و می‌­توانند باعث بروز مشکلات روانی شوند. اولین اقدام برای حل این مشکلات، شناخت آن‌ها و افزایش آگاهی در زمینه اختلالات جنسی است. اختلال نعوظ یکی از اختلالات شایع مردان است که به طور کلی باعث ناتوانی در نعوظ یا نگه داری آن می‌­شود. اختلال نعوظ هم در اثر علل جسمانی و فیزیولوژی و هم علل روحی وروانی ایجاد می‌شود. بنابراین برای اینکه بتوانید این اختلال را بهتر بشناسید و آن را درمان کنید، لازم است تعریف آن، علل ابتلا، راه‌های پیشگیری و راه‌های درمان آن را بهتر بشناسید. در ادامه مطلب به بررسی کامل اختلال نعوظ می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید : اختلالات جنسی مردان چه پیامدهایی دارد

منبع: اختلال نعوظ چیست

اختلال نعوظ چیست؟

اختلال نعوظ یکی از اختلالات جنسی است که زیر مجموعه اختلالات روانشناختی قرار دارد. اختلال نعوظ نوعی ناکارآمدی و ناتوانی آلت جنسی مردانه در رسیدن به حالت سفتی و انقباض و یا نگهداری این حالت است. این اختلال یک ناکارآمدی است که باعث بروز مشکلات زیادی در زمینه روابط جنسی و سلامت روان می­‌شود. البته باید بدانید که برای تشخیص این اختلال ملاک‌هایی لازم است. برخی از ملاک های تشخیص اختلال نعوظ و نشانه‌های آن به شرح زیر هستند:

1. این مشکل در 75 الی 100 درصد دفعات فعالیت جنسی تجربه شود. یعنی 3 یا 4 مرتبه از هر 4 فعالیت و رابطه جنسی، فرد در ایجاد حالت نعوظ یا نگه داشتن سفتی آلت مشکل داشته باشد.

2. مشکل در رسیدن به نعوظ، مشکل در نگه داشتن نعوظ و کاهش میزان سفتی آلت جزء نشانه‌های اختلال نعوظ محسوب می‌­شود.

3. توجه داشته باشید این ملاک‌ها باید حداقل به مدت 6 ماه ادامه داشته باشد و بخاطر مصرف یک ماده خاص یا مشکلات شدید عاطفی و جسمی نباشد. در این صورت اختلال نیست و خود به خود برطرف می‌شود.

انواع اختلال نعوظ

اختلال نعوظ زمانی به عنوان یک اختلال تشخیص داده می‌­شود که تقریبا از ابتدای آغاز فعالیت‌های جنسی بهنجار و عادی ایجاد شده باشد. به طور کلی انواع اختلالات نعوظ به 5 دسته قابل تقسیم هستند:

فراگیر: به انواع معینی از تحریک شدن، شریک جنسی، زمان و موقعیت خاصی مربوط نیست.

موقعیتی: فقط با انواع معینی از تحریک (مثلا تحریک دهانی)، موقعیت‌های خاص و فرد خاص رخ می‌­دهد.

خفیف: زمانی که شواهدی از ناراحتی‌های خفیف در ایجاد، نگهداری و سفتی نعوظ وجود داشته باشد.

متوسط: زمانی که شواهدی از ناراحتی‌های متوسط در ایجاد، نگهداری و سفتی نعوظ وجود داشته باشد.

شدید: زمانی که شواهدی از ناراحتی‌های شدید در ایجاد، نگهداری و سفتی نعوظ وجود داشته باشد. (تعیین میزان شدت ناراحتی به عهده متخصص و روانشناس است)

بیشتر بخوانید : مشکلات جنسی

علل بروز ناتوانی جنسی

تحریک جنسی و همچنین سیستم جنسی مردان، ساختار و فرآیند پیچیده‌ای دارد و ترکیبی از مسائل روانی، مسائل محیطی و فرآیندهای جسمی مغز، هورمون‌ها، احساسات، اعصاب و عضلات می­‌باشد. بروز مشکل در هر بعد روانی، جسمی و محیطی می­‌تواند باعث اختلال نعوظ شود. در ادامه اصلی‌ترین علل اختلال نعوظ را بررسی می‌­کنیم:

1. علل جسمانی اختلال نعوظ

معمولا در شرایط نرمال روانی، مشکلات جسمانی اصلی‌ترین علت بروز اختلال نعوظ هستند. مشکلاتی از قبیل اختلالات قلبی و عروقی، فشار خون بالا، کاهش هورمون جنسی، دیابت، چاقی، کلسترول بالا، بیماری پارکینسون، بیماری ام اس، استعمال دخانیات و برخی از داروهای خاص، همه و همه می‌­تواند بر ایجاد اختلال نعوظ موثر باشد. برخی از عمل‌های جراحی در قسمت لگن و مشکلات مربوط به پروستات نیز علل جسمانی اختلال نعوظ هستند. فراموش نکنید مصرف زیاد سیگار، عامل بسیار مهمی در بروز این اختلال است. همچنین با افزایش سن نیز این اختلال بسیار شایع شده و تقریبا نرمال می‌باشد. معمولا افراد بالای 65 سال به میزان 25 درصد به این اختلال مبتلا می­‌شوند.

2. علل روانی ناتوانی جنسی

مغز مسئول اصلی ایجاد تحریک و آغاز فرآیند فعالیت جنسی است و در صورت بروز کوچک‌ترین مشکلی در سیستم فعالیت مغزی، می‌­تواند باعث بروز مشکل شود. مشکلات روانی ترکیبی از بی نظمی و بروز مشکل در فعالیت‌های الکتریکی مغز و میزان هورمون‌ها هستند. بنابراین تاثیر فشارهای محیطی می‌­تواند در ایجاد اختلال در عملکرد مغز موثر بوده و باعث بروز انواع ناتوانی‌ها، مثل ناتوانی‌های جنسی شود. فعالیت جنسی از شرایط روانی تاثیر بسیار زیادی می­پذیرد.

افسردگی، اضطراب، استرس، مشکلات در رابطه، ناتوانی در حل مشکلات اقتصادی و مشکلات مربوط به فرزند اصلی‌ترین شکل بروز مشکلات روانی هستند که در عملکرد جنسی و اختلال نعوظ تاثیر می‌گذارند. پس فراموش نکنید که رعایت نکات بالا و دانستن درباره علل این اختلال، تنها راه پیشگیری از اختلال نعوظ است.

پیامدهای ناتوانی جنسی

بسیاری از افراد مبتلا به اختلال نعوظ ممکن است عزت نفس پایین، اعتماد به نفس پایین و حس مردانگی کاهش یافته را تجربه کنند و دچار افسردگی و از دست دادن عاطفه خود نیز بشوند. به مرور زمان م‌ی­تواند ترس یا اجتناب از تماس جنسی نیز اتفاق بیفتد و فرد برای اینکه بیشتر از این شرمنده نشود، فعالیت جنسی خود را محدود کند که این اتفاق اگر برای مرد متاهل رخ دهد، بسیار آسیب‌زا خواهد بود. همچنین کاهش رضایت و میل جنسی در شریک زندگی نیز اتفاق خواهد افتاد که این مسئله، یعنی نارضایتی جنسی از همسر، یکی از دلایل عمده خیانت‌های زناشویی محسوب می‌شود.

راه های درمان اختلال نعوظ

به دلیل سهم مساوی و بزرگ مسائل فیزیکی و روانی در بروز اختلال نعوظ، طبیعتا درمان آن نیز دوگانه است و هم درمان جسمی و هم درمان روانی باید مد نظر قرار بگیرد. برای آشنایی با انواع روش های درمان اختلال نعوظ کلیک کنید. برخی از روش‌های درمانی رایج عبارتند از:

1. درمان روانشناختی اختلال نعوظ

همانطور که می‌­دانید، اختلالات جنسی با تاثیر مستقیم از وضعیت روانی افراد ایجاد می‌شوند. اولین راه درمان این اختلال، کشف علت آن است و برای اینکه بدانید چرا دچار مشکل شدید، باید توسط یک روانشناس متخصص به صورت حرفه‌ای معاینه شوید. کشف علل روانی برعکس مشکلات جسمی که با آزمایش و عکس برداری قابل تشخیص است، به دلیل پنهان بودن مسائل روانی زمان بر بوده و باید صبوری کنید. پس از تشخیص، با درمان‌های مخصوص رفتار درمانی، شناخت درمانی، سکس تراپی و خانواده درمانی به درمان این اختلال می‌پردازند. برای کسب اطلاعات در زمینه مشاوره جنسی کلیک کنید.

2. درمان جسمانی اختلال نعوظ

پس از تشخیص علت مشکل، درمان مخصوص آن را دریافت خواهید کرد. اگر مشکلات مربوط به ساختار اندام جنسی باشد، با جراحی و تزریقات مختلف احتمال درمان وجود دارد. در صورت عدم وجود مشکل روانی و مشکل خاص جسمانی، داروهایی مانند ویاگرا و تحریک کننده‌های جنسی می­‌توانند مفید باشند. توجه کنید که ضد افسردگی‌ها و آرامبخش‌ها، می‌­توانند اثر دوگانه داشته باشند و هم باعث تحریک شده و هم از سوی دیگر باعث بدتر شدن مشکل شما شوند. بنابراین هرگز بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنید.

در نهایت باید بدانید که پیشگیری همیشه آسان‌تر و مطمئن تر از درمان است و برای پیشگیری از ابتلا به این اختلال، باید سبک زندگی سالم را در پیش بگیرید. هم از نظر روانی هم از نظر جسمانی بیشتر به نیازها و خواسته‌های خود توجه کنید و در این مسیر می‌­توانید با جلسات مشاوره منظم، راحت‌تر پیش بروید.

برای دریافت مشاوره در زمینه مسائل جنسی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

– برای درمان اختلال تعوظ می‌توان از دارو استفاده کرد؟

برای درمان بهتر است که در قدم اول به یک فرد متخصص مراجعه نمایید. دارو یکی از روش‌های درمان این اختلال است اما در صورت مصرف خودسرانه می‌تواند مشکلات جدی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل بهتر است ابتدا ریشه اختلال را شناسایی کرده و متناسب با آن روش درمان را در پیش بگیرید.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی


ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354


جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: اختلال نعوظ چیست

احتمال خودکشی در کدام افراد بیشتر است

نادیده گرفتن احتمال خودکشی در بسیاری از مواقع موجب غفلت اطرافیان از درمانجو می‌شود. برخلاف تصورات عموم مردم خودکشی پدیده‌ای قابل پیشگیری است که در صورت شناخت علائم تا حد زیادی می‌توان جلوی بروز آن را گرفت. متخصصان سلامت روان همواره تلاش می‌کنند با افزایش دانش عمومی خانواده‌ها در مورد مسائل روان شناختی به شناسایی کسانی که در معرض خودکشی قرار دارند کمک کنند و میزان بروز آن را کاهش دهند. اگر بدانید چه کسانی خودکشی می‌کنند و کدام شخصیت‌ها احتمال بالایی برای خودکشی دارند، آن وقت به راحتی می‌توانید از بروز یک فاجعه پیشگیری کنید. در ادامه نتیجه تحقیقات مختلف در مورد کسانی که اقدام به این کار کرده بودند آورده شده است. برای شناخت علائم خودکشی کلیک کنید.

منبع: احتمال خودکشی در کدام افراد بیشتر است

احتمال خودکشی

خیلی اوقات اطرافیان احتمال خودکشی را نادیده می‌گیرند، همین موضوع باعث می‌شود که فرد برای نشان دادن ناراحتی خودش هم که شده، دست به خودکشی با شانس نجات بزند. اما متاسفانه خیلی اوقات هم خودکشی باعث از دست دادن جان فرد می‌شود. رنج و غم خانواده و اطرافیان شاید تا آخر عمر با آن‌ها همراه باشد، پس برای کاهش احتمال خودکشی حتما باید اقدامات لازم و به موقع انجام گیرد.

احتمال خودکشی در چه کسانی بیشتر است ؟

برخی افراد به اشتباه فکر می‌کنند خودکشی پدیده‌ای غیرقابل پیش بینی است و آدم‌های خاصی تنها ممکن است دست به این کار بزنند. در حقیقت عموم جامعه خودکشی را اتفاقی غیر قابل پیشگیری می‌دانند و در نتیجه از اقدامات مراقبتی در این زمینه آگاهی ندارند. با شناخت علل خودکشی می‌توانید بهتر این فاجعه را پیش بینی کنید.

این در حالی است که بررسی‌های آماری نشان می‌دهد که می‌توان بر اساس برخی ویژگی‌ها شخصیتی و ارزیابی روانی می‌توان افرادی را که با افکار مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند و در معرض خودکشی هستند را تشخیص داد. در ادامه به مهم‌ترین مواردی که بیش از همه احتمال دارد دست به اقدامات خودآسیب رسان بزنند اشاره کرده‌ایم.

1- دچار بودن به اختلال افسردگی اساسی

افسردگی اساسی یکی از رایج‌ترین اختلالات روان شناختی است که به دلیل شیوع زیاد متخصصان به آن سرماخوردگی اختلالات روانی هم می‌گویند. افسردگی اساسی با غمگینی یا دلگیری ساده تفاوت دارد. کسانی که دچار این اختلال هستند حداقل به مدت دو هفته در اکثر اوقات روز خلق غمگین را تجربه می‌کنند و یا علائق خود را به مسائلی که قبلا برای‌شان جذاب بود، از دست می‌دهند. همچنین در این شرایط علائم دیگری نیز تجربه می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به ایجاد تغییراتی در خواب و اشتها، کاهش تمرکز، کندی روانی حرکتی، احساس گناه و درگیری با افکار مرگ و خودکشی اشاره کرد. برای آشنایی با انواع افسردگی کلیک کنید.

در حقیقت باید گفت که خودکشی یکی از علائم اصلی افسردگی است که در مبتلایان به نوع شدید این اختلال بیش از همه دیده می‌شود. در نتیجه اگر کسی دیگر انگیزه زندگی کردن ندارد، در مورد مرگ حرف می‌زند و یا سایر علائم افسردگی را از خود نشان می‌دهد باید هرچه زودتر از یک متخصص در زمینه سلامت روان نظیر روانشناس یا روان پزشک برای بهبود وضعیت خود کمک بگیرد. برای شناسایی علائم افسردگی شدید کلیک کنید.

2- احتمال خودکشی در مبتلایان به اختلال سوء مصرف مواد

در بسیاری از موارد خودکشی نتیجه اوردوز با الکل یا مواد مخدر است. مسلما این اتفاق در کسانی که دچار اختلال سوء مصرف مواد هستند بیش از دیگران ممکن است اتفاق بیافتد. چرا که افراد در شرایطی که تحت تاثیر دارو، مواد یا الکل هستند قدرت قضاوت خود را از دست می‌دهند و در نتیجه ممکن است تصمیم‌های اشتباهی بگیرند. از همین رواحتمال دارد برای افزایش تاثیرات دارو یا رهایی از رنج‌های روزمره میزان دوز مصرف خود را تا مرز خطرناکی بالا ببرند و به این ترتیب به طور جدی به خود آسیب برسانند.

3- مبتلایان به برخی اختلالات شخصیتی

اختلالات شخصیتی، اختلال‌های مزمنی هستند که از سنین نوجوانی شکل می‌گیرند و به مرور زمان تشدید می‌شوند. در برخی از انواع اختلال‌های شخصیت نظیر اختلال مرزی و نمایشی خودکشی به میزان بیشتری نسبت به جمعیت عموم دیده می‌شود. برای مثال مبتلایان به اختلال مرزی، رفتارهای تکانشگری بالایی دارند. به این معنی که نمی‌توانند عواقب کارهای خود را در نظر بگیرند و اکثرا در لحظه بر اساس هیجانات خود عمل می‌کنند.

همین مسئله باعث می‌شود که هنگام تجربه احساسات ناخوشایند نظیر غم یا اضطراب واکنش‌های شدیدی از خود نشان دهند و به راه حل‌های آسیب رسانی روی بیاورند. خودکشی یا خودزنی از جمله اقدامات رایجی هستند که این افراد برای فرار از هیجانات آزار دهنده انجام می‌دهند.

4- احتمال خودکشی با وجود سابقه خودکشی در خانواده

خودکشی همانند هر رفتار دیگری می‌تواند از طریق فرایند همانندسازی و الگوبرداری از الگوهای مهم زندگی فراگرفته شود. از همین رو بررسی‌ها نشان می‌دهد کسانی که نزدیکان‌شان سابقه خودکشی داشته‌اند، بیش از دیگران در معرض خطر خودکشی قرار دارند و ممکن است در پاسخ به اتفاقات ناگوار زندگی دست به این کار بزنند.

5- داشتن تجربیات آسیب زا نظیر تجاوز

یکی از عوامل مهم خطر که همواره در بحث خودکشی مطرح می‌شود؛ وجود تروما یا همان تجربیات بسیار آسیب زا در زندگی فرد است. در حقیقت شواهد نشان می‌دهد کسانی که در زندگی خود موضوعاتی نظیر خشونت، قتل، تجاوز یا هرگونه سوء استفاده جسمی و جنسی را تجربه کرده‌اند، بیش از دیگران دست به خودکشی می‌زنند. در نتیجه زمانی که افراد دچار این مشکلات می‌شوند، باید تحت مراقبت قرار گرفته و زیر نظر یک متخصص در حوزه سلامت روان در جهت بهبودی خود گام بردارند.

تست احتمال خودکشی

همانطور که گفته شد یکی از مهم ترین پارامترهای تشخیص احتمال خودکشی، شناسایی بیماری افسردگی است. بنابراین در بسیاری از تست های مربوط به افسردگی، میزان احتمال به خودکشی سنجیده می‌شود. شما برای انجام تست های مربوطه می‌توانید همین الان بر تست افسردگی بک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه اضطراب و افسردگی می‌توانید در ساعت از روز برای مشاوره افسردگی از طریق شماره 02191002360 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.


سوالات متداول

احتمال خودکشی در مردان بیشتر است یا زنان؟

تحقیقات نشان می‌دهد با وجود اینکه زنان بیش از مردان دست به خودکشی می‌زنند، مردان 4 برابر بیشتر در پی این اقدام جان خود را از دست می‌دهند. چراکه مردان اغلب روش‌های خشن‌تری را برای خودکشی انتخاب می‌کنند و احتمال نجات آن‌ها پایین است.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی


ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354


جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: احتمال خودکشی در کدام افراد بیشتر است

مشاوره طلاق

مشاوره طلاق را می توان به عنوان آخرین راه حل برای حل مشکلات خانوادگی و زناشویی دانست. اگر زندگی مشترک خود را دوست دارید و به دنبال نجات این زندگی هستید؛ مشاوره طلاق می تواند به شما در تصمیم گیری برای زندگیتان کمک کند. اما هدف در جلسات مشاوره طلاق منصرف کردن شما از طلاق نیست، بلکه در این جلسات متخصص به شما کمک می کند تا مشکلات خود را ریشه یابی کنید. بعد از مشحص شدن ریشه مشکلات به کمک درمانگر می توانید قابل حل بودن یا غیر قابل حل بودن این مشکلات را مورد ارزیابی قرار دهید. بعد از طی نمودن این مسیر می توانید با یک نگاه درست بهترین تصمیم را برای زندگی مشترک خود بگیرید. حال این تصمیم طلاق باشد یا استحکام بخشیدن و حفظ اصولی زندگیتان، تصمیمی است که به درستی و آگاهانه انتخاب نموده اید. در صورتی که در چنین شرایطی قرار دارید توصیه می کنیم از خدمات مشاوره طلاق ذهن نو بهرمند شوید.


بیشتر بخوانید : زندگی بعد طلاق

منبع: مشاوره طلاق

مشاوره طلاق چیست؟

مشاوره طلاق یک راهکار برای رسیدن به آگاهی کافی برای انتخاب تصمیم طلاق است. طلاق از جمله مسائلی است که ممکن است برای هر کسی اتفاق بیافتد. مشاوره گرفتن برای طلاق یک امر حیاتی است، چرا که طلاق آسیب های جدی را برای هر دو نفر و به خصوص فرزندان به همراه دارد. طلاق تاثیر زیادی را بر روی حل و آینده افراد می گذارد که این تاثیر بر روی زنان بیشتر است. بیشتر افراد از احکام طلاق و حقوقشان آگاه کافی ندارند و با نگاهی نادرست وارد فرایند طلاق می شوند و تمام پل های پشت سر خود را خراب می کنند.

بیشتر بخوانید : جلوگیری از طلاق


علت طلاق چیست

اگر به بررسی علت طلاق در موارد مختلف بپردازیم می توانیم از جمله اصلی ترین این علت ها به موارد زیر اشاره کنیم :

  • خیانت زن به مرد و یا مرد به زن
  • مشکلات جنسی و عدم رضایت زناشویی
  • تاثیرات اینترنت و شبکه های اجتماعی
  • اختلالات شخصیتی و مواردی مانند سوءظن، بدبینی، توهم، خودشیفتگی، عدم سازگاری و …
  • تفاوت های شخصیتی، فرهنگی و آموزشی
  • مسائل مالی

طلاق به دلیل خیانت

یکی از عمده ترین دلایل طلاق بخصوص در سال های اخیر خیانت است. متاستفانه آمار خیانت در میان زوجین بالا رفته و همین موضوع موجب طلاق به دلیل خیانت نیز می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله مشاوره خیانت را مطالعه نمایید.

طلاق به دلیل مشکلات جنسی

مشکلات جنیس و همچنین عدم رضایت جنسی از همسر نیز از جمله موارد تاثیر گذار در طلاق است. مشکلات جنسی می تواند با کمک یک سکس تراپ متخصص در این حوزه مورد درمان قرار گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله مشاوره جنسی را مطالعه نمایید.


طلاق به دلیل تقاوت شخصیت

اختلالات شخصیت و روانی افراد در بسیاری از مواقع زمینه ساز طلاق می شوند. از جمله مهمترین این اختلالات رفتاری و شخیصتی می توان به موارد همچون سوءظن، پرخاشگری، عدم اطمینان در رابطه، اختلال نمایشگری، خودشیفتگی و … اشاره کرد. استفاده از مشاوره متخصص در زمینه مشاوره فردی و استفاده از تست روانشناسی تا حد زیادی به شما در خودشناسی و رفع مشکلاتتان کمک می کند.

جلوگیری از طلاق

خراب کردن همیشه آسان‌تر از ساختن است؛ طلاق شاید اولین راه حل باشد اما بهترین راه حل نیست. چه بسا زندگی‌های مشترکی که تنها به علت سوتفاهم و عدم درک درست متلاشی می‌گردد و دنیایی از حسرت را برجای می‌گذارد. در یک رابطه زناشویی هر کدام از زن و مرد موظف به انجام تعهداتی هستند که در قبال همسر خود بر عهده گرفته‌اند. اگر خدشه‌ای بر این رابطه ایجاد شود قطعا انجام این تعهدات به درستی صورت نگرفته است. بنابراین خوب است که قبل از تصمیم به طلاق اندکی به رفتارها و گفتارهای خود دقت داشته باشید تا مانع از جدایی و طلاق شوید. به همین دلیل توصیه می کنیم مقاله جلوگیری از طلاق را مطالعه نمایید.

خدمات ارائه شده در مشاوره طلاق

در مشاوره طلاق روانشناس در مورد موضوعات مختلفی با شما صحبت می‌کند و تلاش می‌نماید تا تمام مشکلاتی که در این راه ممکن است گریبان گیر شما شوند را در طول جلسات بررسی نماید. از جمله خدمات مرتبط با مشاوره طلاق می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

مدیریت هیجانات منفی در زوجین

جدایی و طلاق یکی از فرایندهای دشوار در زندگی هر انسانی است. این رویداد برای اکثر افراد تجربه تلخ و ناخوشایندی است که می‌تواند هیجانات منفی متعددی را ایجاد نماید. از جمله این هیجانات می‌توان به خشم، نفرت، احساس غم شدید و در نهایت درگیری با چرخه سوگواری اشاره کرد. علاوه بر این هیجانات می‌توانند توانایی ذهنی هردوی زوجین را کاهش داده و کیفیت تصمیم گیری آن‌ها را مختل کنند.

اولین کاری که روانشناس در مشاوره طلاق انجام می‌دهد این است که به افراد کمک می‌کند تا بفهمند چگونه باید این هیجانات را در خود مدیریت کنند. تصمیم گیری برای طلاق تا زمانی که زن و مرد از نظر هیجانی بسیار آشفته هستند بهتر است به تعویق بیافتد چرا که در این شرایط ظرفیت‌های شناختی مغز تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند و فرایندهایی نظیر قضاوت و تصمیم گیری تا حد زیادی مختل می‌شوند. در این موقعیت زن و شوهر هر تصمیمی بگیرند در نهایت ممکن است به پشیمانی بیانجامد.

بیشتر بخوانید : فرزندان طلاق


بررسی آینده بعد از طلاق

طلاق گرفتن تصمیم مهمی است که باید با دور اندیشی و تامل کافی اتفاق بیافتد. شما باید بتوانید از قبل شرایط زندگی بعد از جدایی را پیش بینی کنید و برای مشکلاتی که ممکن است شما را تهدید نمایند برنامه ریزی نمایید. برنامه ریزی در مورد نحوه گذراندن مخارج زندگی و مسائل مرتبط با حضانت فرزندان از جمله مواردی هستند که باید از قبل در مورد آن‌ها بیاندیشید.

آماده سازی فرزندان

در فرایند طلاق ممکن است فرزندان با آسیب‌های جدی مواجه شوند چرا که کودکان از نظر ذهنی دارای نوعی خودمحوری هستند. این مسئله باعث می‌شود که آن‌ها خود را در مرکز دنیا ببینند و هر اتفاقی را به خود مربوط سازند. در بسیاری از موارد بچه‌ها خود را مسئول جدایی والدین می‌پندارند و همین امر احساس گناه و اضطراب شدیدی را در آن‌ها به وجود می‌آورد که این مسئله در جلسات مشاوره طلاق برای والدین شفاف سازی می‌شود.

همچنین اگر جدایی ناگهانی و بدون اطلاع فرزندان انجام شود شدت آسیب‌ها بیشتر خواهد بود. کودکان در این شرایط احساس می‌کنند از جانب یکی از والدین طرد یا رها شده‌اند و این مسئله تا حد زیادی به سبک دلبستگی آن‌ها آسیب می‌زند. در نهایت جدا شدن ناگهانی کودک از یکی از والدین می‌تواند به احساس خشم، ترس، اضطراب یا غم بسیار شدید منجر شود. برای جلوگیری از همه این آسیب‌ها در مشاوره طلاق یاد می‌گیرید که چگونه در مورد مشکلات خود با کودک صحبت کنید و او را برای فرایند طلاق آماده سازید.


مشاوره طلاق ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو با دارا بودن متخصصین مجرب و با تجربه در زمینه طلاق و سایر موضوعات روانشناسی آماده خدمات رسانی به تمامی مردم ایران هستند. شما می توانید از خدمات حضوری، تلفنی و آنلاین این مرکز در سریع ترین زمان بهرمند شوید.

بیشتر بخوانید : مشاوره خارج از کشور


برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره طلاق می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02166419012 تماس حاصل نمایید.


سوالات متداول

آیا طلاق مسئله‌ای قابل پیش بینی است؟

طلاق پدیده‌ای چند عاملی است و عوامل بسیار مختلفی در وقوع آن تاثیر دارند. در نتیجه به طور دقیق هرگز نمی‌توان پیش بینی کرد که زندگی یک زوج لزوما به طلاق و جدایی منجر می‌شود اما فاکتورهای خاصی وجود دارد که می‌تواند آسیب پذیری زندگی مشترک را در این زمینه بالا برده و احتمال بروز جدایی را تقویت کنند. از جمله این عوامل می‌توان به رفتارهایی نظیر سرزنشگری، اجتناب از گفت‌وگو، فقدان همدلی، عدم مسئولیت پذیری و زیر پا گذاشتن احترام بین فردی اشاره کرد.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی


ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354


جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: مشاوره طلاق

افکار خودکشی

افکار خودکشی از آن دست موضوعاتی است که ممکن است به ذهن هر کسی خطور کند. اتفاقات تلخ زندگی و بیماری‌های روحی مانند افسردگی از جمله دلایل فکر کردن به خودکشی هستند. بسیاری از ما حتی ازوقتی این افکار را در خود یا اطرافیانمان می‌بینیم دچار ترس می‌شویم. این ترس تا حد زیادی درست است؛ و شما حتماً باید برای این افکار راه‌حل جدی پیدا کنید. بااین‌حال این موضوع را هم به خاطر داشته باشید که افکار خودکشی در طول زندگی برای اکثر انسان‌ها پیش می‌آید؛ و فکرکردن به آن به این معنا نیست که شما یا هرکس دیگری واقعاً به خودش آسیب خواهد زد. با همه اینها خطر پایان‌دادن به زندگی موضوعی نیست که آن را جدی نگیریم. در چنین شرایطی بهترین راهکار این است که از یک مشاور متخصص کمک بگیرید.

منبع: افکار خودکشی

افکار خودکشی

افکار خودکشی مشکلی جدی است که نباید آن را نادیده گرفت. فکر کردن به خودکشی همیشه به این معنا نیست که فرد دست به چنین کاری خواهد زد. بااین‌حال روان‌شناسان معتقدند که این موضوع یکی از جدی‌ترین مسائلی است که می‌بایست مورد بررسی قرار بگیرد.

افکار خودکشی روی یک طیف بررسی می‌شود، یعنی گاهی اوقات این افکار کاملاً جدی هستند؛ و خطر آسیب‌زدن به خود حقیقتا در بیمار وجود دارد. اما بسیاری از مواقع افکار خودکشی خطر جانی ندارد و به‌زودی و با تغییر شرایط تمام می‌شوند. بااین‌حال نظر تمامی متخصصین این است که شما باید به علت خطور این افکار توجه کنید. پس حتما وقتی با افکار خودکشی مواجه می‌شوید هرچه سریع‌تر موضوع را با یک روانشناس در میان بگذارید.

برای آشنایی با علائم خودکشی کلیک کنید.

نشانه های افکار خودکشی

بعضی از کسانی که دست به خودکشی می‌زنند نشانه‌ای در رفتارشان ندارند. آن‌ها نمی‌خواهند کسی متوجه هدف آن‌ها شده و جلویشان را بگیرد. اما بسیاری از مواقع نیز فکر کردن به خودکشی نشانه‌های مشخصی دارد. حتی در کسانی که تلاش می‌کنند تا افکارشان را از دیگران مخفی کنند هم این نشانه‌ها با کمی دقت قابل شناسایی هستند. در ادامه برخی از رایج ترین نشانه‌ها را نام برده‌ایم، در صورت مشاهده آن ها هر چه سریع تر به متخصصین روانشناسی مراجعه نمایید.

ابتلا به افسردگی

بیشتر کسانی که دست به خودکشی می‌زنند درگیر بیماری‌های روحی مختلف و به‌خصوص افسردگی هستند. به همین خاطر وقتی نشانه‌های افسردگی را در یک نفر می‌بینید و مخصوصا زمانی که این نشانه‌ها شدت زیادی دارند، بهتر است احتمال خودکشی را در نظر بگیرید. نشانه‌هایی مثل به‌هم‌ریختن الگوی خواب‌وخوراک، ازدست‌دادن انگیزه، لذت نبردن از زندگی و مسائلی از این دست رفتارهایی هستند که باید آن‌ها را جدی بگیرید. برای آشنایی با علائم افسردگی کلیک کنید.

سایر بیماری‌های روحی

فقط افسردگی نیست که می‌تواند خطر خودکشی را افزایش دهد. بیماری‌های روحی مختلف مثل اضطراب یا اختلالات شخصیت نیز می‌توانند این خطر را به همراه داشته باشند. گاهی اوقات بیماری‌های روحی آن‌قدر شدت پیدا می‌کنند که فرد احساس می‌کند تحمل خود را برای مبارزه با آن‌ها از دست داده است.

برای مثال در اختلال شخصیت مرزی یا نمایشی نیز احتمال خودکشی بالاست. این افراد معمولاً برای اینکه دیگران را تحت‌تأثیر قرار بدهند یا به‌عبارت‌دیگر برای جلب‌توجه دست به چنین رفتاری می‌زنند. اما گاهی اوقات نیز رفتار آن‌ها واقعاً به این خاطر است که احساس می‌کنند دیگر تحمل شرایط را ندارند. صرف‌نظر از دلیلی که این بیماران را به سمت خودکشی می‌کشاند وجود اختلالات روانی یکی از نشانه‌هایی است که می‌بایست جدی گرفته شود. برای آشنایی بیشتر با نشانه های مربوط به احتمال خودکشی کلیک کنید.

صحبت‌های ناامیدانه

اگر به دنبال نشانه‌های افکار خودکشی هستید به صحبت‌های طرف مقابل با دقت گوش کنید. بسیاری از کسانی که درگیر این افکار هستند در صحبت‌هایشان علائمی را نشان می‌دهند. برای مثال ممکن است آنها بگویند که دیگر تحمل‌شان تمام شده است یا امیدی به ادامه زندگی ندارند.

حرف‌زدن از مرگ نشانه افکار خودکشی

صحبت‌کردن از مرگ یکی از جدی‌ترین نشانه‌های افکار خودکشی است. اگر مرگ اطرافیان یا خود فرد یکی از دغدغه‌های ذهنی او شده است باید این موضوع را جدی بگیرید. برای مثال ممکن است آنها از این صحبت کنند که مرگ یک راه نجات است و می‌تواند شرایط را تغییر دهد.

وسایل خودکشی

خریدن داروهای زیاد، طناب، اسلحه یا هر چیز دیگری که می‌تواند ابزاری برای خودکشی باشد به این معنی است که افکار خودکشی در فرد به مرحله بسیار جدی رسیده است و هرچه سریع‌تر باید برای درمان آن اقدامی انجام شود.

نوشتن وصیت‌نامه یا رفتارهای مشابه

به غیر از حرف‌زدن از مرگ، رفتارهایی مثل نوشتن وصیت‌نامه، حلالیت گرفتن از دیگران یا هر رفتار مشابه دیگری نشان‌دهنده وجود افکاری برای خودکشی است.

داشتن سابقه خودکشی

اگر فرد تجربه خودکشی یا حتی آسیب‌زدن به خود را دارد یا دیگران را به این کار تهدید کرده است، این موضوع یکی دیگر از نشانه‌هایی است که باید آن را جدی بگیرید.

دلایل فکر کردن به خودکشی

خودکشی می‌تواند دلایل بسیاری داشته باشد. اینکه یک نفر درگیر افکار خودکشی می‌شود با توجه به شخصیت، میزان آسیب‌پذیری در برابر مشکلات و همین‌طور نوع باورها و افکاری که در زندگی دارد متفاوت خواهد بود. برای مثال کسانی که مشکلات را به‌صورت چالش‌هایی در زندگی می‌بینند کمتر از کسانی که مشکلات را به‌صورت بحران می‌بینند به خودکشی روی می‌آورند. مرگ عزیزان، مشکلات اقتصادی، بیماری‌هایی که باعث ناتوانی یا مرگ می‌شوند نیز از جمله دلایل دیگری هستند که باعث افکار خودکشی می‌شوند.

علاوه بر این‌ها گاهی اوقات کسانی که به سراغ خودکشی می‌روند می‌خواهند توجه دیگران را به سمت خودشان جلب کنند. این افراد بسیاری از مواقع واقعاً قصد این را ندارند که خود را از بین ببرند. اما افکاری مثل انتقام گرفتن از یک معشوق بی‌وفا یا کسانی که در حق آن‌ها کار بدی را مرتکب شده‌اند می‌تواند یکی از دلایل فکر کردن به خودکشی باشد.

مشکلات فیزیولوژیک نیز یکی دیگر از دلایلی است که فکر کردن به خودکشی را به همراه خواهد داشت. تحقیقات نشان داده کم‌شدن سروتونین در مغز با خودکشی ارتباط مستقیمی دارد. به‌علاوه این کم‌شدن می‌تواند روش‌های انتخابی فرد برای آسیب‌زدن به خود را خشن‌تر کند. برای آشنایی بیشتر با علل خودکشی کلیک کنید.

راه های پایان دادن به افکار خودکشی

فکرهای‌تان را بست ندهید

هر فکری می‌توانند شما را در خودش غرق کند. احتمالاً متوجه این موضوع شده‌اید که هرچه بیشتر درگیر یک فکر می‌شوید هیجان‌های مربوط به آن نیز بیشتر می‌شود. پس اولین راهکار برای مبارزه با افکار خودکشی این است که فکرهای‌تان را ادامه ندهید. وقتی افکار خودکشی در ذهن‌تان پدیدار شد، سعی کنید حواس‌تان را به کار دیگری پرت کنید و یا مسیر فکری را تغییر دهید.

با ورزش افکار خودکشی را دور کنید

ورزش‌کردن باعث آزاد شدن هورمون‌هایی می‌شود که شادی و نشاط را به شما برمی‌گرداند. به همین خاطر اگر می‌خواهید از افسردگی و خطر خودکشی دوری کنید ورزش مرتب را در برنامه روزانه خود قرار بدهید. این کار به شما کمک می‌کند تا نشاط و انگیزه بیشتری را برای زندگی‌تان تجربه کنید. شما برای شاد بودن و ترشح هورمون های دوپامین، سروتونین و اندروفین نیاز به مواد مخدر یا الکل ندارید، کافی است به طور مرتب ورزش کنید.

از بین بردن ابزار خودکشی

همان‌طور که گفتیم یکی از عوامل خطر برای خودکشی این است که فرد وسایلی را برای این کار تهیه کند. گاهی اوقات که افکار خودکشی به ذهن شما هجوم می‌آورند، در دسترس‌بودن این وسایل می‌تواند فرصت فکرکردن را از شما بگیرد. پس بهتر است محیط خانه‌تان را از این وسایل پاک کنید. این کار باعث می‌شود فرصت بیشتری برای غلبه بر هیجانات و افکار منفی داشته باشید.

حضور در گروه های حمایتی

یکی از بهترین راهکارها این است که از گروه‌های حمایتی (NGO)ها کمک بخواهید. این گروه‌ها از افرادی تشکیل شده‌اند که تجربیات و افکار مشابه شما دارند. به همین خاطر شما با صحبت‌کردن با آنها می‌توانید راهکارهای مناسبی را برای مبارزه با افکارتان پیدا کنید.

از یک دوست کمک بخواهید

احساس اینکه ما مورد حمایت یک نفر هستیم می‌تواند خطر خودکشی را تا حد زیادی کاهش دهد. پس اگر درگیر این افکار شده‌اید سعی کنید با دیگران ارتباط تان را حفظ کنید و یا حتی بیشتر کنید. افکار و احساسات خود را با یک دوست نزدیک در میان بگذارید؛ و از آن‌ها بخواهید که در این شرایط همراه شما باشند.

به دنبال راه‌حل باشید

حتی بزرگ‌ترین مشکلات نیز راهی برای حل شدن دارند. وقتی دچار مشکل می‌شوید سعی کنید برای برطرف‌کردن آن کاری انجام بدهید. این کار باعث می‌شود امید به زندگی به شما برگردد.

با اورژانس اجتماعی تماس بگیرید

وقتی افکار خودکشی در شما زیاد می‌شود یا از این می‌ترسید که دست به اقدام خطرناکی بزنید یک راه‌حل فوری این است که با اورژانس اجتماعی تماس بگیرید. کسانی که در این مرکز با شما صحبت می‌کنند تخصص کافی در مدیریت بحران دارند. و همین موضوع تا حد زیادی می‌تواند شما را از خطر نجات بدهد.

اهمیت مشاوره برای افکار خودکشی

اگرچه افکار خودکشی بسیاری از مواقع به معنای اقدام برای خودکشی نیستند بااین‌حال باید این افکار را جدی گرفت. ادامه پیدا کردن این افکار خیلی از مواقع می‌تواند خطر خودکشی را بیشتر کند. یا ممکن است نگرانی و ترس زیادی به همراه داشته باشد. مهم‌ترین اقدامی که برای کاهش خطر خودکشی می‌توانید انجام بدهید این است که از یک مشاور کمک بگیرید. وقتی شما از خودکشی با دیگران صحبت می‌کنید ممکن است حرف‌های شما را جدی نگیرند. یا شاید کاری از دست آن‌ها برای شما برنیاید. اما یک مشاور با توجه به تخصص و تجربه‌ای که دارد می‌تواند به شما برای کنترل شرایط کمک کند. برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.

به‌علاوه بسیاری از مواقع این افکار به دلیل بیماری‌های روحی شکل گرفته است که نیاز به درمان جدی دارند. یا شاید شما درگیر مشکلاتی شده باشید که به‌تنهایی نتوانید آن‌ها را حل کنید. در این شرایط کمک‌گرفتن از تخصص یک مشاور بهترین کمکی است که می‌توانید برای خودتان انجام بدهید.

برای دریافت مشاوره تلفنی در زمینه علائم خودکشی می توانید با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.


سؤالات متداول

چطور می‌توانم به کسی که دچار افکار خودکشی شده کمک کنم؟

بهتر است به این افراد نشان بدهید که آن‌ها را درک می‌کنید. سعی کنید زمان بیشتری را در کنار آن‌ها باشید؛ محیط خانه را از وسایلی که می‌توان با آنها خودکشی کرد خالی کنید و از همه مهم‌تر فرد را برای کمک‌گرفتن از یک مشاور تشویق کنید.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی


ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354


جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: افکار خودکشی

نحوه برخورد پدر و مادر با نوجوان پسری که رابطه با جنس مخالف دارد

برخورد با پسری که دوست دختر دارد باید چطور باشد؟ با رسیدن فرزندتان به سنین نوجوانی این سؤال برای شما هم پیش خواهد آمد. فرهنگ کشور ما نگاه مثبتی به رابطه‌های پیش از ازدواج ندارد. بااین‌حال بسیاری از نوجوانان وقتی به سن بلوغ می‌رسند به سراغ ارتباط با جنس مخالف می‌روند. در این زمان نوع واکنش پدر و مادرها یکی از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه کرد. برخورد منفی شما می‌تواند باعث پنهان‌کاری فرزندتان از شما بشود؛ در مقابل برخوردهای بیش از حد سهل‌گیرانه هم می‌تواند خطراتی را برای فرزندتان به همراه داشته باشد. برای کسب اطلاعات لازم برای برخورد صحیح با فرزند پسرتان در این شرایط در ادامه این مقاله با ما همراه باشید، و یا از خدمات مشاوره نوجوان استفاده نمایید.

منبع: نحوه برخورد پدر و مادر با نوجوان پسری که رابطه با جنس مخالف دارد

نشانه های پسری که دوست دختر دارد

ترس از برخورد والدین بسیاری از مواقع باعث می‌شود که فرزندتان ارتباط با جنس مخالف را از شما پنهان کند. در چنین شرایطی شما باید دقت بیشتری به رفتار فرزندتان داشته باشید. نوجوانان هرچقدر هم که در پنهان کردن این موضوع قوی باشند باز هم در رفتارشان نشانه‌هایی را به جا می‌گذارند. به همین خاطر شما می‌توانید با دقت‌کردن در رفتارهای فرزندتان تا حدودی از شرایط آگاه شوید. بعضی از مهم‌ترین این نشانه‌ها به شرح زیر است. پیشنهاد می‌شود حتما مقاله تربیت نوجوان را هم بخوانید.

استفاده بیش از حد از تلفن همراه

اولین نشانه‌ای که معمولاً در رفتار پسری که دوست دختر دارد دیده می‌شود، بیشتر شدن استفاده از تلفن همراه است. آنها نسبت به گذشته زمان بیشتری را مشغول صحبت‌کردن با تلفن یا پیام دادن هستند. به‌خصوص اینکه معمولاً سعی می‌کنند تا این رفتار از چشم شما پنهان باشد.

تمایل بیشتر به تنهایی از نشانه های پسری که دوست دختر دارد

همان‌طور که گفتیم نوجوان معمولاً سعی می‌کند تا ارتباطش با جنس مخالف را از شما پنهان کند. به همین خاطر یکی از رفتارهایی که ممکن است در آنها ببینید تمایل و اصرار به تنها بودن است. آنها معمولاً سعی می‌کنند زمان بیشتری را در اتاقشان بگذرانند. یا خیلی از مواقع برای بیرون رفتن از خانه همراه شما نمی‌آیند. البته این رفتار می‌تواند دلایل بسیار دیگری هم داشته باشد. به همین خاطر بهتر است تنها با دیدن یک نشانه راجع به فرزندتان قضاوت نکنید.

توجه بیشتر به ظاهر

ممکن است ببینید فرزندتان جدیداً بیشتر از قبل به ظاهر خودش توجه می‌کند. البته این موضوع در سنین نوجوانی بسیار طبیعی است. و همان‌طور که گفتیم شما نمی‌توانید تنها با یک نشانه راجع به آن‌ها قضاوت کنید. بااین‌حال اگر احساس می‌کنید فرزندتان نسبت به گذشته در مورد ظاهرش حساس‌تر شده بهتر است کمی بیشتر به این موضوع دقت کنید.

کنجکاوی نسبت به جنس مخالف

وقتی نوجوانان وارد رابطه با جنس مخالف می‌شوند کنجکاوی‌هایشان نیز بیشتر می‌شود. آنها معمولاً با دقت بیشتری جنس مخالف را در نظر می‌گیرند؛ و ممکن است گاهی وقت‌ها سؤالاتی هم از شما بپرسند. این رفتارها در کشور ما و به دلیل شرایطی مثل تفکیک جنسیتی که در مدارس وجود دارد بیشتر نیز خواهد بود. زیرا نوجوانان شناخت چندانی از یکدیگر ندارند؛ و در این سن تفاوت‌هایی که در خود و جنس مخالف می‌بینند برای‌شان تعجب‌آور خواهد بود.

برخورد با پسری که دوست دختر دارد

از برخورد منفی خودداری کنید

بسیاری از پدر و مادرها وقتی متوجه دوستی فرزندشان با یک دختر می‌شوند رفتار تندی نشان خواهند داد. نگرانی از مشکلاتی که این رابطه می‌تواند برای فرزندمان داشته باشد و همین‌طور مخالف بودن آن با فرهنگ کلی کشور از جمله دلایل این موضوع است.

بااین‌حال مشاورین معتقدند که بسیاری از مواقع برخورد تند شما چیزی را عوض نخواهد کرد. نزدیک شدن به جنس مخالف یکی از مراحل طبیعی رشد فرزند شما است. و بدرفتاری شما نمی‌تواند جلوی این موضوع را بگیرد. این کار شما تنها باعث می‌شود که فرزندتان از این به بعد مسائلش را از شما پنهان کند؛ و این می‌تواند مشکلات بیشتری را برای آنها ایجاد نماید. به همین خاطر اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید این است که از رفتارهای تند و منفی خودداری کنید.

برخورد با پسری که دوست دختر دارد | نشان بدهید که او را درک می‌کنید

بسیاری از ما به فرزندمان می‌گوییم که رابطه داشتن با جنس مخالف برای آن‌ها زود است. یا به هر ترتیب دیگری می‌خواهیم به آنها نشان بدهیم که هنوز بچه هستند. این کار شما باعث می‌شود فرزندتان احساس کند که شما او را درک نمی‌کنید. و همین موضوع باعث فاصله‌گرفتن آن‌ها از شما می‌شود.

واقعیت این است که فرزند شما به سن بلوغ رسیده و تمایل آنها برای برقراری رابطه با جنس مخالف بسیار طبیعی است. پس سعی کنید در صحبت‌هایتان به‌جای مسخره کردن نوجوان و احساسات او، نشان بدهید که متوجه نیازها و بزرگ‌شدنش هستید. وقتی نوجوان احساس کند شما او را درک می‌کنید بیشتر به شما اعتماد خواهد کرد. و این موضوع تأثیر بسیاری در رابطه شما خواهد گذاشت. به‌خصوص اینکه آنها از این به بعد بیشتر به شما اعتماد خواهند کرد و مشکلات‌شان را با شما در میان خواهند گذاشت.

آگاهی فرزندتان از یک رابطه سالم را بالا ببرید

نوجوانان به لحاظ جسمی و جنسی آمادگی رابطه داشتن با جنس مخالف را پیدا کرده‌اند. اما ذهن آنها هنوز توانایی لازم برای استدلال کردن و مدیریت یک رابطه را ندارد. این موضوع بسیاری از مواقع باعث آسیب‌دیدن روحی نوجوانان از یک رابطه می‌شود. یا ممکن است آنها در خطر سوءاستفاده‌های مختلف قرار بگیرند.

خیلی اوقات هم ناتوانی در کنترل یک رابطه می‌تواند مشکلات تحصیلی و اجتماعی بیشتری برای آنها ایجاد کند. به همین خاطر یکی از مهم‌ترین وظایف پدر و مادر این است که آگاهی فرزندتان از یک رابطه سالم و ویژگی‌های آن را افزایش بدهید. بهتر است در جریان رابطه فرزندتان با جنس مخالف باشید؛ و زمان‌هایی که احساس می‌کنید این رابطه از حالت نرمال آن خارج شده با او صحبت کنید؛ اشتباهاتش را به او نشان بدهید و همین‌طور راه‌های اصلاح آن را نیز به وی آموزش بدهید.

برخورد با پسری که دوست دختر دارد | آموزه های جنسی لازم را بدهید

یکی دیگر از آموزش‌های لازم هنگامی که فرزندتان وارد یک رابطه می‌شود آموزش‌های جنسی هستند. تمایل نوجوانان به رابطه جنسی و درعین‌حال نداشتن دانش کافی می‌تواند مشکلات بسیاری را در این سنین برای آنها ایجاد کند. سعی کنید حد و مرزهایی که فرزندتان می‌بایست در این زمینه رعایت کند، اطلاعات مناسب راجع به بیماری‌های جنسی و همین‌طور زمان و نحوه صحیح رابطه را با او در میان بگذارید. برای آشنایی با نحوه مدیریت نیازهای جنسی نوجوان کلیک کنید.

خط‌قرمزها را مشخص کنید

اینکه شما نباید در مقابل دوستی فرزندتان با جنس مخالف برخورد تندی داشته باشید به معنای آن نیست که آن‌ها را برای این روابط کاملاً آزاد بگذارید. بلکه بهتر است حد و مرزهای کاملاً واضح و مشخصی برای این رابطه تعیین کنید. برای مثال راجع به زمان‌های بیرون رفتن یا صحبت با تلفن قوانین مشخصی در نظر بگیرید. و یا راجع به اهمیت توجه به سایر جنبه‌های زندگی مثل حضور در خانواده یا انجام تکالیف درسی با آنها صحبت کنید.

به حریم شخصی فرزندتان احترام بگذارید

یکی از اشتباهات بسیاری از والدین این است که چیزی به‌عنوان حریم شخصی برای فرزندشان قائل نیستند. چک کردن تلفن همراه، کیف و وسایل شخصی از جمله رفتارهایی هستند که خیلی از پدر و مادرها انجام می‌دهند. اما بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که این کارها صرفاً باعث بی‌اعتمادی فرزندتان به شما می‌شود.

هرچقدر شما در این مسائل سخت‌گیری بیشتری داشته باشید در واقع به فرزندتان این پیام را می‌دهید که از پنهان‌کاری‌های بیشتری استفاده کند. بهتر است به‌جای دور زدن حریم شخصی فرزندتان فضایی را در خانواده ایجاد کنید که آن‌ها بتوانند به‌راحتی راجع به مسائل مختلف با شما صحبت کنند.

نقش مشاور در برخورد با پسری که دوست دختر دارد

اینکه فرزند شما وارد رابطه با جنس مخالف شده موضوعی است که تا حد زیادی نیاز به مدیریت و کنترل دارد. همان‌طور که گفتیم اگرچه بلوغ جسمی و جنسی فرزند شما را برای داشتن رابطه با جنس مخالف آماده کرده اما آنها آگاهی لازم برای مدیریت ابعاد مختلف یک رابطه عاطفی را ندارند. به همین خاطر این شما هستید که باید از دور و به‌صورت غیرمستقیم رابطه فرزندتان را مدیریت کنید؛ و به‌تدریج آموزش‌های لازم را به آنها بدهید. اما بسیاری از پدر و مادرها خودشان نیز آگاهی کافی از این مسائل ندارند؛ و این موضوع می‌تواند شرایط را به‌مراتب بدتر کند.

به همین خاطر بهتر است در این شرایط از یک مشاور متخصص کمک بگیرید. مشاورین با توجه به تخصص و تجربه‌ای که دارند می‌توانند آگاهی‌های لازم را به شما و نوجوان بدهند. و از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کنند. برای مطالعه درباره روانشناسی نوجوان کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه نوجوانان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 تماس بگیرید.


سؤالات متداول

چطور با پسر راجع به حدومرز رابطه با دوست دختر صحبت کنم؟

اگر صحبت‌های شما شکل باید و نباید کردن داشته باشد تأثیری روی فرزندتان نخواهد داشت. زیرا آنها نیاز دارند که از دلیل این مسائل آگاه بشوند. در یک فرصت مناسب با فرزندتان صحبت کنید و دلایل خود را برای رعایت حد و مرزها با آنها در میان بگذارید.

برای عضویت در اینستاگرام (ذهن نو) کلیک کنید

آخرین تحقیقات علمی روانشناسی


ورود به صفحه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید

تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور از 8 صبح الی 12 شب حتی ایام تعطیل

سراسر کشور :9099070354


جهت مشاوره تلفنی با موبایل و رزرو وقت حضوری

شماره تماس با موبایل : 02191002360

منبع: نحوه برخورد پدر و مادر با نوجوان پسری که رابطه با جنس مخالف دارد