مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

راهکارهای تنظیم کردن خواب کودک

تنظیم خواب کودک یکی از سخت‌ترین وظایف والدین است. نداشتن یک نظم مناسب جهت خوابیدن کودک می‌تواند مشکلات زیادی را برای والدین و حتی خود کودک به وجود بیاورد. تنظیم نبودن خواب کودک می‌تواند شامل زیاد خوابیدن، کم خوابیدن و یا به موقع نخوابیدن باشد. طبیعتا زمانی که خواب کودک به هم می‌ریزد ریتم زندگی والدین هم تغییر پیدا می‎‌کند و در صورت تکرار زیاد، این مسئله باعث خستگی مفرط والدین می‌شود. راهکارهای مختلفی وجود دارد که دانستن آن‌ها می‌تواند به تنظیم خواب کودک کمک کند که در ادامه درباره آن‌ها صحبت خواهیم کرد. در همین راستا بهره بردن از مشاوره کودک به والدین کمک می‌کند تا با توجه به ویژگی‌های کودک و شرایط زندگی شیوه‌های مناسبی را برای خواب فرزند خود در نظر بگیرند.

فهرست مطالب


  • تنظیم خواب کودک
    • تنظیم خواب کودک متناسب با سن
  • راهکارهای تنظیم کردن خواب کودک
    • 1. بهبود و مناسب کردن شرایط اتاق کودک
    • 2. مشخص کردن برنامه روتین برای خواب | تنظیم خواب کودک
    • 3. تنظیم بودن خواب والدین
    • 4. پوشاندن لباس مناسب خواب به کودک
    • 5. تنظیم زمان غذا خوردن | تنظیم خواب کودک
    • 6. بیدار کردن کودک با نور خورشید
    • 7. بازی با کودک
  • نکاتی برای تنظیم خواب کودک بالای یک سال
  • فواید تنظیم خواب کودک
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه تنظیم خواب کودک می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره آنلاین با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.



تنظیم خواب کودک

تنظیم نبودن خواب کودک می‌تواند شامل بدخوابی، کم خوابی یا زیاد خوابیدن باشد. این مسئله یکی از مشکلات رایج والدین است و با رعایت نکات ساده و بهداشت خواب در اکثر مواقع قابل حل می‌باشد. با این حال بسیاری از والدین از این نکات و مسائل آشنایی ندارند. کودک به دلایل مختلفی ممکن است دچار مشکلات خواب شود که آشنایی با علت‌های مختلف بدخوابی کودکان و رفع مسائل آن، می‌تواند در تنظیم خواب کودک موثر باشد.

تنظیم خواب کودک متناسب با سن

والدین باید بدانند که خواب هر کودک با کودک دیگر متفاوت است و مقایسه کردن کودکان کار درستی نیست. همچنین هر کودک متناسب با سنی که در آن قرار داد نیاز به خواب متفاوتی دارد. از این جهت والدین باید با وضعیت خواب و سن کودکشان آشنایی کافی داشته باشند. به عنوان مثال نوزادان به 16 الی 18 ساعت خواب نیاز دارند که این ساعات می‌تواند در 6 الی 7 زمان تقسیم‌بندی شود. کودکان یک ساله و دوساله حدودا به 11 تا 12 ساعت خواب شبانه و 2 تا 3 ساعت خواب روزانه نیاز دارند. برای اینکه بتوانید از وضعیت خواب کودک متناسب با سن و سالش آشنایی بیشتر پیدا کنید بهتر است از یک روانشناس کودک کمک بگیرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه میزان خواب کودکان کلیک کنید.

راهکارهای تنظیم کردن خواب کودک

باید در نظر داشت که خواب هر کودک متفاوت است برخی افراد ممکن است به طور زیستی به خواب کمتر یا زیاد‌تر نیاز داشته باشند. با این حال با رعایت نکات و مسائلی که در ادامه بیان می‌شود می‌توان خواب کودک را تا حدودی تنظیم نمود. برای آشنایی با نیازهای اولیه کودک کلیک کنید.

1. بهبود و مناسب کردن شرایط اتاق کودک

برخی از کودکان ممکن است در اتاقشان به دلیل وجود اسباب‌بازی‌ها یا دکوری‌های مختلف و شلوغ احساس راحتی و آرامش نکنند و در هنگام شب و تاریکی دچار احساس ترس شوند، یکی از علت‌های رایج نخوابیدن کودک و تنظیم نبودن خواب کودک، ترس کودک از اتاق خودش است. اتاق کودک باید نور و رنگ مناسبی داشته باشد تا به کودک احساس اضطراب منتقل نکند. همچنین برخی از کودکان نسبت به صدا واکنش و حساسیت نشان می‌دهند و با کوچکترین صدایی از خواب بیدار می‌شوند و به اصطلاح بدخواب خواهند شد، از این جهت والدین باید اتاق کودک را طوری فراهم سازی کنند تا حدودی عایق صدا باشد.

2. مشخص کردن برنامه روتین برای خواب | تنظیم خواب کودک

کودکان همیشه به دنبال بازی کردن و بازیگوشی هستند و مثل بزرگسالان به ساعت و زمان برای استراحت و خواب توجهی نمی‌کنند. در واقع هر وقت که خسته شدند به خوابیدن و استراحت کردن نیاز پیدا می‌کنند. از این جهت والدین باید کم کم یک برنامه روتین در نظر بگیرند و این مسئله را به کودک توضیح دهند تا بتوانند به تنظیم خواب کودک کمک کنند.

بهتر است حدودا یک ساعت قبل از خوابیدن به کودک بگویند که چه زمانی باید بخوابد و حتما این کار را به صورت عملی انجام دهند و صرفا به توضیح دادن و حرف زدن بسنده نکنند، به عنوان یک والد می‌توانید اسباب‌بازی‌های کودکتان را جمع کنید، چراغ‌ها را خاموش کنید و سایر اقدامات قبل از خواب را انجام دهید. به این صورت کودک به مرور زمان متوجه خواهد شد که چه زمانی وقت خوابیدن است. بهتر است تمام خلاقیت خود را جهت انجام این مسئله بکار بگیرید. اگر برای مشخص کردن یک برنامه روتین مشکل دارید می‌توانید به یک روانشناس کودک مراجعه کنید.

3. تنظیم بودن خواب والدین

یکی از مسائلی که باعث برهم خوردن تنظیم خواب کودک می‌شود، تنظیم نبودن خواب والدین است. در بسیاری از موارد والدین خودشان تا دیر وقت بیدار می‌مانند و به تماشای فیلم و سریال می‌پردازند اما به کودک ‌می‌گویند که باید زود بخوابد. والدین اگر بخواهند که کودکشان خوابش را تنظیم کند، خودشان هم باید این کار را به صورت عملی انجام دهند زیرا کودک بسیاری از اعمال و فعالیت‌هایش را از طریق مشاهده والدین یاد‌ می‌گیرد.  

4. پوشاندن لباس مناسب خواب به کودک

یکی از مسائلی که بر وضعیت خواب کودک تاثیر می‌گذارد پوشیدن لباس خواب است. لباس خواب اگر نامناسب باشد و آزاد و راحت نباشد کودک از پوشیدن لباس و خوابیدن اجتناب می‌کند. همچنین اگر با لباس خوابش احساس راحتی کند و آن را دوست داشته باشد علاقه زیادی به پوشیدن لباس و خوابیدن از خود نشان می‌دهد.

برای شناخت بیشتر در زمینه خواباندن کودک کلیک کنید.

5. تنظیم زمان غذا خوردن | تنظیم خواب کودک

همانند بزرگسالان بهتر است کودکان هم چند دقیقه قبل از خواب، چیزی نخورند. وعده‌های شام نزدیک به زمان خواب باعث می‌شود تا شکم کودک سنگین شود و خوابیدن را برایش دشوار کند.

6. بیدار کردن کودک با نور خورشید

زمانی که یک کودک به طور صحیح و در زمان مناسب بخوابد به راحتی هم می‎‌تواند بیدار شود. بهتر است برای بیدار کردن کودکتان از آلارم تلفن‌همراه، ساعت و… استفاده نکنید، بهترین راه بیدار کردن کودک استفاده از نور طبیعی خورشید است. بیدار شدن کودک با نور طبیعی خورشید باعث افزایش انرژی و سرحالی کودک می‌شود.

7. بازی با کودک

بازی برای سلامت جسم و روان کودک نقش اساسی و مهمی دارد. در واقع می‌توان گفت کودک با بازی زنده است. بازی قبل از خوابیدن باعث می‌شود تا کودک خسته و انرژی‌اش تخلیه شود و به تنظیم خواب کودک کمک شود. منظور از بازی کردن، بازی با گوشی و یا کنسول‌های بازی نیست، بهتر است بازی‌های که نیاز به فعالیت بدنی دارد انجام شود. اگر با بازی‌های متناسب با سن کودکتان آشنایی ندارید می‌توانید به یک روانشناش کودک مراجعه کنید. برای اطلاع از روند دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

نکاتی برای تنظیم خواب کودک بالای یک سال

کودکان بالای  یکسال جنب و جوش بیشتری در طول روز داشته و میزان خواب آنها نیز نسبت به زمان نوزادی کاهش می‌یابد. از این رو باید از روش های دیگری برای تنظیم خواب شان استفاده نمود. برخی از این نکات شامل موارد زیر هستند.

  • برای قبل از خوابیدن کودک روتین داشته باشید
  • ایجاد محیطی آرامشبخش برای کودکان
  • ممنوع کردن نگاه کردن به صفحه نمایشگر
  • ایجاد محیط مناسب در خانه
  • ممنوع کردن مصرف غذاهای محرک
  • بیدار کردن کودک در ساعتی مشخص
  • صحبت کردن با کودک در مورد اهمیت خواب

فواید تنظیم خواب کودک

فراموش نکنید که اینکه کودک تان خواب منظمی داشته باشد؛ تنها جزو قوانین خانه محسوب نمی‌شود. بلکه فوایدی نیز از نظر جسمی و روانی برای او دارد. خواب یکی از بخش های مهم در زندگی است که تاثیرات باورنکردنی روی افراد دارد. این موضوع مخصوصا برای کودکان که در سن رشد هستند؛ اهمیت بیشتری پیدات می‌کند. در این قسمت برخی از این فواید را ذکر کرده ایم.

✨عملکرد بهتر مغز

✨بهتر شدن فرایند وزن گیری کودک

✨بهبود عملکرد فیزیکی

✨بیشتر شدن سلامت جسمانی و روانی

نشانه های کمبود خواب در بچه ها چیست؟

در برخی موارد، تنظیم خواب کودک، ضرورت پیدا می‌کند. چرا که به دلیل بی نظمی در این موضوع، او دچار مشکلاتی در سلامتی اش می‌گردد. برخی از نشانه هایی که حاکی از آنند که باید در این زمینه اقدام کنید؛ شامل موارد زیر هستند.

  • خواب آلودگی در طول روز
  • مشکل در بیدار شدن از خواب
  • بیش فعال شدن کودکان
  • ابتلا به افسردگی
  • اختلال در تمرکز و بی توجهی
  • بروز نوسانات خلقی
  • بروز رفتارهای پرخاشگرانه
  • تحریک پذیری
  • احساس بی تابی
  • تصمیم گیری به صورت ناگهانی

سخن پایانی

تنظیم خواب کودک کار ساده ای نیست. چرا که آنها به زمان خواب زیادی نیاز داشته و به راحتی نمی‌توان آنها را از خواب بیدار کرد تا در زمان مناسبی بخوابند. به همین دلیل باید از همان ابتدا، عادات موثری در آنها ایجاد کرده و از روش هایی که گفته شد؛ استفاده کنید تا مشکلی در سلامتی آنها ایجاد نشود. در این زمینه بهتر است از یک روانشناس کودک نیز کمک دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه تنظیم خواب کودک می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره آنلاین با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


سوالات متداول

کودکم مدتی است که بدخواب شده است چه کاری باید انجام دهم؟

علل مختلفی برای بدخوابی و تنظیم نبودن خواب کودک وجود دارد، برخی از این مسائل به دلیل عوامل محیطی مانند مناسب نبودن اتاق، وجود سر و صدا در اتاق و… است و برخی دیگر ممکن است به دلیل شرایط روانشناختی کودک مانند اضطراب، استرس و ترس از تاریکی باشد. اگر مدتی است که کودکتان بدخواب شده و هرکاری انجام داده‌اید اما وضعیتش بهبود نیافته است بهتر است به یک روانشناس کودک مراجعه کنید.


منبع: تنظیم خواب کودک

دلایل روی پنجه راه رفتن در کودکان

روی پنجه راه رفتن رفتاری است که بیشتر در کودکان شاهد آن هستیم. کودکان به دلایل مختلفی اینکار را انجام داده که البته در بیشتر موارد نشانه ای از یک مشکل جدی تر در آنهاست. اما گاهی علت دیگری به جز تفریح و یا تقلید کردن این رفتار از دیگران وجود ندارد. از این رو اگر شاهد این موضوع هستید که کودک به طور مکرر اینکار را انجام داده و یا این رفتار با نشانه های دیگری همراه است؛ بهتر است حتما به متخصص کودکان مراجعه نمایید. گفته می‌شود این موضوع، یک مشکل رایج در کودکان محسوب می‌شود که معمولا در پسران نیز بیشتر است. بیشتر کودکان مبتلا به اختلالات رشدی حرکتی این رفتار را از خودشان نشان می‌دهند؛ که نباید نسبت به آن بی توجه بود و حتما باید اقدامات لازم را در مورد آن انجام داد. برای دریافت مشاوره کودک کلیک نمایید.

فهرست مطالب


  • روی پنجه راه رفتن چگونه است؟
  • چه زمانی روی پنجه راه رفتن اتفاق می‌افتد؟
  • نشانه های راه رفتن روی پنجه
  • دلایل روی پنجه راه رفتن در کودکان
    • تشخیص‌اوتیسم از نحوه حرکت
    • بررسی و تشخیص
  • رابطه راه رفتن روی پنجه با دیسک کمر
  • پیامدهای ناشی از راه رفتن روی پنجه پا
  • درمان راه رفتن روی پنجه
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه راه رفتن روی‌پنجه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

روی پنجه راه رفتن چگونه است؟

روی پنجه راه رفتن الگویی از راه رفتن است که در آن کودک به طور عمده روی انگشتان پای خود ایستاده به شکلی که پاشنه پای او با زمین اصلا تماس ندارد. این کودکان حتی با وجود کفش و یا زمانی که بیرون از خانه هم هستند اینکار را انجام می‌دهند. برای آنها راه رفتن روی پنجه بسیار عادی بوده و انگار ناراحتی از این بابت احساس نمی‌کنند. معمولا والدین در ابتدا تلاش می‌کنند تا با تذکر دادن و یا حتی دعوا کردن با او این عادت را از سر او بیندازند. غافل از اینکه این نشانه ای از یک مشکل جدی تر در کودک است و با این روش درمان نخواهد شد. برای آشنایی بیشتر با اختلالات طیف اوتیسم کلیک نمایید.

چه زمانی روی پنجه راه رفتن اتفاق می‌افتد؟

در بیشتر موارد شاهد روی پنجه راه رفتن در کودکان زیر دو سال هستیم. کودکان در این دوران در حال یادگیری راه رفتن هستند و به همین دلیل این رفتار زیاد والدین را نگران نمی‌کند. اما اگر این موضوع بعد از این دوران نیز ادامه یابد و کودک آن را به طور مکرر انجام دهد؛ باید حتما به متخصص مراجعه نمود. برای اطلاع از دلایل دیر راه افتادن کودک کلیک نمایید.

نشانه های راه رفتن روی پنجه

طبیعتا اصلی ترین نشانه روی‌پنجه راه رفتن ، این است که کودک پاشنه پای خود را از زمین جدا کرده و بیشتر روی انگشتان خود راه می‌رود. اما زمانی که از آنها خواسته می‌شود و یا به آنها یادآوری می‌شود با الگوی منظم و طبیعی راه بروند؛ معمولا اینکار را انجام می‌دهند. اینکار برای آنها گاهی تبدیل به عادت شده و به همین دلیل آن را به صورت ناخودآگاه انجام می‌دهند. اما اگر این موضوع حتی با تذکر نیز حل نشد و کودک همچنان با بزرگ تر شدن نیز به این رفتار خود ادامه داد؛ باید مداخله درمانی صورت گیرد.

دلایل روی پنجه راه رفتن در کودکان

اما روی پنجه راه رفتن کودک نشانه وجود چه بیماری است و یا چرا کودک اینکار را انجام می‌دهد؟ متاسفانه این رفتار نشانه ای از بیماری های بسیار جدی در کودکان محسوب می‌شود که حتی اگر سریعا هم شناسایی شوند؛ شاید نتوان آن را به طور کامل درمان کرد. برخی از این بیماری ها، شامل موارد زیر هستند.

ابتلا به فلج مغزی: در این حالت به دلیل آسیب به ناحیه از مغز، کودکان رفتار راه رفتن روی‌پنجه را از خود نشان داده و فعالیت های حرکتی دیگر آنان نیز دچار مشکل می‌شود.

کوتاه بودن تاندون آشیل: این تاندون ماهیچه های ساق پا را به پشت استخوان استخوان پاشنه پا متصل می‌کند. اگر این تاندون یا خود عضلات ساق پا کوتاه باشد؛ کودک نمی‌تواند به درستی پای خود را روی زمین بگذارد.

دیستروفی عضلانی: دیستروفی عضلانی یک بیماری ژنتیکی است که در آن فیبرهای عضلانی بسیار آسیب پذیر هستند و ضعیف می‌شوند.

ایدیوپاتیک: زمانی که نتوان هیچ علت خاصی برای روی پنجه راه رفتن کودک پیدا کرد؛ به آن ایدیوپاتیک گفته می‌شود.

سایر دلایل: سایر دلایلی که کمتر احتمال دارد منجر به این حالت شوند؛ شامل مایوپاتی، نوروپاتی و اختلالات رشدی مثل اوتیسم هستند.

تشخیص‌اوتیسم از نحوه حرکت

یکی از نشانه های ابتلا به اوتیسم نیز در کودکان همین روی پنجه راه رفتن است. کودکان مبتلا به اوتیسم حرکات تکرار شونده زیادی دارند که راه رفتن روی پنجه پا نیز یکی از آنهاست. اما فراموش نکنید که تنها بر این اساس نمی‌توان به کودکان برچسب ابتلا به اوتیسم زد. برای آشنایی با پیامدهای ناشی از تاخیر در رشد کودکان کلیک نمایید.

بررسی و تشخیص

برای شروع فرایند درمان و پیدا کردن علت، در ابتدا باید تشخیص درستی از این موضوع صورت بگیرد. والدین باید کودک را به پیش متخصص، کاردرمانگر و فیزیوتراپیست ببرند و آزمایش ها و تست های لازم را روی او انجام دهند. در این شرایط متخصص به این موضوع توجه می‌کند که آیا روی‌پنجه راه رفتن کودک یک طرفه است و یا دو طرفه. کودک از ابتدا به این شکل راه می‌رفته و یا به تازگی دچار این رفتار شده است و… . همچنین بعد از پرسیدن چنین سوالاتی از خود کودک و یا والدین او آناتومی و ساختار پاهای او را نیز مورد بررسی قرار می‌دهند.

رابطه راه رفتن روی پنجه با دیسک کمر

گاهی روی پنجه راه رفتن و یا ایجاد کشش در پاها مخصوصا در بزرگسالی برای درمان مشکلاتی مثل دیسک کمر موثر است. اما این موضوع کاملا به صورت ارادی صورت گرفته و الگویی در راه رفتن نیست. از این رو نباید تصور کرد که کودک با انجام اینکار در حال انجام تمرینات ورزشی است و یا به دلیل مشکلاتی در کمر خود اینکار را انجام می‌دهد. برای آشنایی با انواع اختلالات عصبی رشدی کلیک نمایید.

پیامدهای ناشی از راه رفتن روی پنجه پا

یکی از بیشترین اتفاقاتی که در حین روی پنجه راه رفتن کودک می‌افتد؛ افتادن روی زمین است. زمانی که کودک به این صورت راه می‌رود بیشتر احتمال دارد که تعادل خود را از دست داده و زمین بخورد. در این حالت به دلیل آسیب به سر امکان بروز مشکلات مغزی بسیار زیاد می‌شود. از نظر روانی و اجتماعی نیز اینگونه راه رفتن کودک باعث اتفاقاتی مثل انگ اجتماعی و یا حتی حساسیت خانواده می‌شود. از این رو پیگری این موضوع حتی اگر صرفا فقط از روی عادت هم باشد؛ اهمیت دارد.

درمان راه رفتن روی پنجه

با توجه به دلیلی که باعث شکل گیری روی پنجه راه رفتن شده است؛ والدین باید با مشورت متخصص اقدامات درمانی را برای کودک خود هرچه سریعتر آغاز نمایند. در درمان های غیر جراحی از روش هایی مثل گچ گیری، استفاده از پابندها و درمان بوتاکس استفاده می‌شود. اما در موارد شدیدتر امکان عمل جراحی نیز وجود دارد.

سخن پایانی

روی پنجه راه رفتن موضوعی است که شاید در ابتدا خانواده ها را نگران نکرده و تنها به چشم یک رفتار کودکانه به آن نگاه شود. اما باید بدانید در صورتی که این رفتار در سنین بالاتر ادامه یابد؛ نشانه ای از یک مشکل جدی است و حتما باید پیگیری شود. از این رو نسبت به این موضوع حساس بوده و برای تشخیص دقیق حتما به متخصص مراجعه نمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه راه رفتن روی‌پنجه می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

راه رفتن روی پنجه با در کودکان نشانه چیست؟

خیلی اوقات هیچ دلیلی ندارد و نیازی نیست ترس به دل راه دهید. اما گاه میبینیم کودکان دچار برخی اختلالات مثل اوتیسم، بر روی پنجه پاهایشان راه می روند.


منبع: روی پنجه راه رفتن کودکان نشانه چیست؟

شخصیت ضد اجتماعی و اختلالات همراه آن

آیا راهی برای درمان شخصیت ضد اجتماعی وجود دارد؟ اختلال شخصیت ضد اجتماعی یک از انواع اختلالات دسته B است که با رفتارهای مجرمانه و عدم احساس همدلی با دیگران شناخته می‌شود. این گونه افراد بدون آنکه عذاب وجدانی بگیرند، کارهای اشتباه انجام می‌دهند و قوانین را نقض می‌کنند. همین مساله ضرورت درمان آنان را افزایش می‌دهد. برای درمان اختلالات شخصیت ، روش‌های متعددی وجود دارد که با توجه به شرایط توسط روانشناس مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به اینکه این افراد برای درمان اقدامی نمی‌کنند، این مسئولیت بر عهده اطرافیان آنان قرار دارد. . با آگاهی از این اختلال و روش‌های درمان آن می‌توانید گامی در جهت بهبود وضعیت و بهبود شرایط زندگی خود بردارید.

فهرست مطالب


  • نشانه های اختلال شخصیت ضد اجتماعی
  • شخصیت ضد اجتماعی و اختلالات همراه آن
  • شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی در جامعه
  • علائم و علل ابتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی
  • تشخیص و درمان شخصیت ضد اجتماعی
  • عوارض اختلال شخصیت ضد اجتماعی
  • روش های درمان شخصیت ضد اجتماعی
    • ⭕روان درمانی
    • ⭕درمان شخصیت ضد اجتماعی | درمان شناختی رفتاری
    • ⭕یادگیری اجتماعی
    • ⭕درمان شخصیت ضد اجتماعی | دارو درمانی
  • پیشگیری از ابتلا به شخصیت ضد اجتماعی
  • آیا اختلال شخصیت ضد اجتماعی درمان پذیر است؟
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان شخصیت ضد اجتماعی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


نشانه های اختلال شخصیت ضد اجتماعی

تشخیص اختلال شخصیت ضد اجتماعی کار ساده‌ای نیست؛ مراجع به سادگی می‌تواند نقش فردی آرام و قابل اعتماد را برای روانشناس بازی کند. روان درمانگر برای آنکه فریب نخورد باید از مصاحبه پرفشار استفاده کند.

«مردی 23 ساله ساکن تهران به روانشناس مراجعه کرده است. او در کودکی تجربه رفتارهایی نظیر فرار از مدرسه یا خانه، دزدی، دعوا، سوءمصرف مواد مخدر به ویژه الکل و رفتارهای غیرقانونی دیگر را داشته است. روانشناس پس از چند جلسه مشاوره با او متوجه شده که نسبت به رفتار درست و غلط خود بی تفاوت است. برای بهره کشی از دیگران دروغ می گوید. اطرافیان او از بی احترامی، بدبینی و سنگدلی‌هایش شکایت می‌کنند. این فرد استبداد شدیدی در برخورد با دیگران دارد و خودمختار و متکبر است.

ریسک‌پذیری خطرناک و بالایی دارد و در این ریسک پذیری به امنیت خود یا اطرافیان توجه نمی‌کند. این فرد همچنین در برابر تعهدات مالی یا دیگر تعهدات خود احساس مسئولیت ندارد. روانشناس پس از صحبت با او متوجه شد که نمی‌تواند او را برای بد بودن کارش قانع کند. این فرد عواقب منفی کار خود را درک نمی‌کند و از اشتباهاتش عبرت نمی‌گیرد.»

افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی، بارها با قانون به مشکل خورده و سوابق مجرمانه دارد و حقوق دیگران را به هر نحوی پایمال می‌کند. رفتار خشونت آمیز و پرخاشگرانه در این فرد دیده می‌شود. احساس همدردی با مردم ندارد و از آسیب رساندن به دیگران احساس پشیمانی نمی‌کند.

افراد مبتلا به این اختلال علائم افسردگی و اضطراب را بروز نمی‌دهند که این با باطن آن‌ها تناقض دارد. تهدید به خودکشی در این افراد زیاد دیده شده است. کسانی که در سن بزرگسالی علائم اختلال شخصیت ضد اجتماعی را بروز می‌دهند احتمالا از 15 سالگی علائم سلوک را داشته‌اند.

برای اطلاع از نشانه های کلی اختلال شخصیت دسته b کلیک کنید.

شخصیت ضد اجتماعی و اختلالات همراه آن

معمولا افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی به اینکه مشکل اصلی درون خود آن‌هاست ایمان ندارند. نهایتا اطرافیان فرد هستند که از رفتارهایش به ستوه آمده و از او می‌خواهند که زیر نظر روانشناس قرار بگیرند. هر چند ممکن است این افراد به علت مشکلات دیگر نظیر افسردگی، اضطراب، خشم شدید یا درمان اعتیاد به روانشناس مراجعه نمایند.

برای آشنایی با پیامدهای ازدواج با شخصیت ضد اجتماعی کلیک کنید.

شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی در جامعه

درصد شیوع اختلال شخصیت ضد اجتماعی در جامعه بین مردان سه درصد و بین زنان یک درصد است. این اختلال از سن 15 سالکی خود را نشان می‌دهد، در دختران قبل از سن بلوغ و در پسران حتی زودتر از سن بلوغ بروز پیدا می‌کند. تحقیقات نشان داده که 75 درصد افراد زندانی دچار شخصیت ضد اجتماعی بوده‌اند.

بیشتر افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی از مردمان مناطق فقیرنشین بوده‌اند. شخصیت ضداجتماعی در گروه اختلالاتی قرار دارد که الگوی خانوادگی دارند؛ به این معنا که اگر فامیل درجه یک دچار این اختلال باشد احتمال آنکه فرد نیز به آن دچار شود 5 برابر بیشتر می‌شود.

برای انجام رایگان تست شخصیت شناسی کلیک کنید.

علائم و علل ابتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی

معمولا افرادی که مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی هستند؛ علائم و نشانه هایی مانند بدبینی، غرور و خودخواهی، دروغ گویی، تخریب اموال دیگران و رفتارهای تکانشگری، تحریک پذیری، عدم رعایت قوانین و… را از خود نشان می‌دهند. اطلاع از این علائم در فرایند درمان شخصیت ضد اجتماعی بسیار موثر هستند. همچنین دلایلی که باعث بروز  چنین اختلالی در افراد می‌گردد به شرح زیر هستند.

عوامل محیطی: یکی از دلایل بروز اختلال شخصیت ضد اجتماعی عوامل محیطی است. سو استفاده، تروما، دوران کودکی تلخ باعث افزایش بروز این عارضه می‌شوند.

عوامل زیستی: این افراد مقدار زیادی از سروتونین دارند. که مقدار زیاد آن خلق و خوی فرد را با مشکل روبرو می‌کند.

عوامل ژنتیکی: گاهی افراد مستعد ابتلا به این اختلال هستند. و اعضای درجه یک خانواده آنها به این بیماری مبتلا است.

سبک زندگی: نیمی از افرادی که به ماده مخدر یا الکل اعتیاد دارند، به اختلال شخصیت ضد اجتماعی مبتلا هستند.

تشخیص و درمان شخصیت ضد اجتماعی

از آنجایی که علائم اختلال شخصیت ضداجتماعی همپوشانی زیادی با دیگر اختلالات شخصیتی دارد؛ تشخیص آن کمی دشوار است. اما افراد با مشاهده علائمی که در قسمت قبلی ذکر شد باید برای تشخیص دقیق و درمان شخصیت ضد اجتماعی به متخصص مراجعه کرده و به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرند.

عوارض اختلال شخصیت ضد اجتماعی

ابتلا به شخصیت ضد اجتماعی و همچنین عدم درمان و کنترل علائم آن می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی برای خود فرد و اطرافیان او شود. چنین فردی نه تنها به دیگران آسیب های زیادی از لحاظ روانی و حتی جسمانی وارد می‌کند؛ بلکه خودش هم در امان نیست. در واقع در چنین افرادی احتمال رفتارهای مانند خودکشی و خودجرحی، بسیار بالاست. به همین دلیل درمان شخصیت ضد اجتماعی حائز اهمیت است. سایر مشکلات این افراد عبارتنداز؛

  • اعتیاد به الکل یا مواد مخدر
  • همسر آزاری
  • زندانی شدن
  • کودک‌آزاری یا بی‌توجهی نسبت به آن‌ها
  • اقدام به خودکشی یا تلاش برای کشتن دیگران
  • ابتلا به سایر مشکلات سلامت روان، مانند افسردگی یا اضطراب
  • مشکلات مالی، تحصیلی یا اجتماعی
  • مرگ زودهنگام

به اطرافیان توصیه می شود که حتما درباره نحوه رفتار با شخصیت ضد اجتماعی بخوانید.

روش های درمان شخصیت ضد اجتماعی

اختلال شخصیت ضد اجتماعی هنگام که علائم خود را در فردی نشان داد دیگر فروکش نمی‌کند. این علائم از اوایل 15 سالگی یا قبل از آن خود را نشان می‌دهند و تا آخر دوره جوانی ممکن است فرد به بدترین کارها مرتکب شده باشد. بسیاری از این افراد دچار درد‌های روان تنی و جسمی نیز هستند. هر چه سریع‌تر روند درمان خود را آغاز کنند از سرعت پیشرفت بیماری کاسته می‌شود. برخی از روش‌های موثر در درمان شخصیت ضد اجتماعی به شرح زیر هستند.

در درمان یک فرد دارای شخصیت ضد اجتماعی، لازم است فرد به بیهودگی برخی اعمالش پی ببرد و عواقب کارهایش را ببیند. حتی ممکن است پای او به زندان هم باز شود اما اگر این یک محرک برای فهمیدن عواقب اعمالش باشد به پیشبرد درمان کمک می‌کند. گروه درمانی و خانواده درمانی نیز می‌تواند به فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی کمک کند. رهبر گروه باید مراقب باشد تا رفتارهای خطرناک بروز پیدا نکند. در خانواده درمانی تبادل اطلاعات به درک و شناخت متقابل کمک می‌کند.

⭕روان درمانی

روان درمانی یکی از موثرترین روش‌ها برای درمان شخصیت ضد اجتماعی است. اگر فرد مبتلا به اختلال شخصیت ضد اجتماعی در جای ثابتی مانند بیمارستان بستری شود و در آنجا روند درمان را طی کند، درمان با رویکرد روان درمانی را ترجیح می‌دهد. اما اگر فرد زیر نظر پزشک نباشد و ارتباط او با افراد شبیه به خودش قطع نشود، نه تنها انگیزه‌اش برای درمان از بین می‌رود بلکه دوباره دست به کارهای نادرست خود می‌زند. از همین رو لازم است روان درمانگر قوانین محکمی برای او وضع کند.

⭕درمان شخصیت ضد اجتماعی | درمان شناختی رفتاری

درمان شناختی رفتاری نوعی درمان است که به فرد یاد می‌دهد چگونه افکار و احساساتش به روی اعمالش تاثیر می‌گذارند. درمان شناختی رفتاری برای درمان اختلالات گسترده مانند اضطراب، افسردگی، فوبیا و اعتیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این درمان کوتاه مدت است و هدف آن حل کردن یک مشکل خاص می‌باشد. در طول درمان فرد یاد می‌گیرد الگوهای مخرب ذهنی که بر اعمالش تاثیر می‌گذارند را مدیریت و حذف کند.

برای آشنایی با روش رفتار درمانی دیالکتیکی کلیک کنید.

⭕یادگیری اجتماعی

روش دیگر برای درمان شخصیت ضد اجتماعی، یادگیری اجتماعی است. فرد از طریق مشاهده عواقب منفی کار خود، مانند زندان، کمپ ترک مواد مخدر و… رفته رفته از فراوانی وقوع اعمال منفی خود می‌کاهد.

⭕درمان شخصیت ضد اجتماعی | دارو درمانی

ممکن است افراد مبتلا به این اختلال شخصیت با سایر اختلالات روحی و روانی هم موجه شوند. از این‌ها می‌توان به افسردگی، اضطراب و خشم اشاره کرد. این علائم از طریق دارو درمانی برطرف می‌شوند. همچنین از آنجا که این افراد معمولا سوءمصرف مواد مخدر دارند باید داروها را زیر نظر پزشک و طبق دستور مصرف کنند.

پیشگیری از ابتلا به شخصیت ضد اجتماعی

برای پیشگیری از ابتلا به شخصیت ضد اجتماعی خانواده و اطرافیان باید از دوران کودکی فرد آغاز کنند. همانطور که گفته شد؛ از آنجایی که افرادی که مبتلا به اختلال سلوک در دوران کودکی هستند؛ بیشتر احتمال دارد که به شخصیت ضد اجتماعی هم مبتلا شوند، به همین دلیل درمان سلوک، بهترین راه پیشگیری از این موضوع است.

آیا اختلال شخصیت ضد اجتماعی درمان پذیر است؟

از طرفی درمان شخصیت ضد اجتماعی به طور قطعی نبوده و در بیشتر موارد افراد مبتلا اصلا برای درمان مراجعه نمی‌کنند. در واقع فقط تا حدی می‌توان علائم آن را کنترل نمود. اما درمان آن به طور کامل امکانپذیر نیست. نمی‌توان مدت زمان دقیقی برای آن در نظر گرفت. اما افراد هرچه زودتر اقدام کنند نتایج بهتری دریافت خواهند کرد.

سخن پایانی

شیوع ابتلا به شخصیت ضداجتماعی بسیار پایین است. اما به هر حال افراد باید اطلاعات کافی در این زمینه کسب کنند. چرا که احتمالا افراد مبتلا می‌توانند آسیب های زیادی را به دیگران و حتی خودشان وارد کنند. اما متاسفانه هیچ روش قطعی برای درمان شخصیت ضد اجتماعی وجود ندارد و همین موضوع باعث بروز مشکلات بیشتری می‌گردد. آنها حتی برای درمان هم از خود مقاومت نشان داده و مراجعه نمی‌کنند. اما بهتر است اطرافیان به آنها کمک کرده و با شرایط حاصل از این اختلال آشنا باشند.

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان شخصیت ضد اجتماعی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.



سوالات متداول

آیا درمان شخصیت ضد اجتماعی امکان پذیر است؟

اختلالات شخصیت به طور کامل درمان نمی‌شوند اما می‌توان آن‌ها را تا حد زیادی کنترل کرد و علائم را کاهش داد. 

آیا می‌توان از اختلال شخصیت ضد اجتماعی پیشگیری کرد؟

برای افرادی که مستعد این اختلال هستند هنوز هیچ راه پیشگیری‌ای پیدا نشده است. این اختلال ریشه در دوران کودکی فرد دارد. خانواده یا معلمان مدرسه می‌توانند با مشاهده علائم آن، درمان وی را از کودکی آغاز کنند.


منبع: نشانه ها و درمان اختلال شخصیت ضد اجتماعی چیست؟

چرا زنان باید استقلال پولی داشته باشند؟

استقلال مالی زنان چیزی است که خانم‌ها نیز به مانند مردان به آن نیاز دارند. استقلال مالی زنان یعنی آن‌ها نسبت به درآمدی که ازدسترنج خودشان کسب می‌کنند یا از پدر، همسر و… دریافت می‌کنند، اختیار کامل داشته باشند. و نیاز به این نباشد که برای خرج کردن پول‌شان از کسی اجازه بگیرند یا جواب پس بدهند. بسیاری از زنان علاقه‌ای ندارند که از نظر اقتصادی به کسی وابسته باشند. اگرچه استقلال مالی زنان برای مردانی که دوست دارند خانم‌ها به آن‌ها وابسته باشند چندان خوشایند نباشد، اما در جوامع امروزه این قانون که مردان همه چیز را کنترل کنند و مدیریت پول را به عهده بگیرند در حال تغییر است. زنان می‌دانند بدون داشتن استقلال مالی رسیدن به اهدافشان سخت‌تر می‌شود و آن‌ها می‌خواهند با تلاش خودشان به آرزوهای‌شان دست یابند. اگر در این زمینه با چالشی مواجه هستید، حتما برای دریافت مشاوره فردی کلیک کنید.

فهرست مطالب


  • استقلال مالی زنان
  • چرا زنان باید استقلال پولی داشته باشند؟
    • معایب داشتن استقلال مالی برای زنان
    • مزایای داشتن استقلال‌مالی برای زنان
    • حفظ استقلال‌پولی
  • استقلال مالی در زنان خانه دار
  • چگونگی رسیدن به استقلال مالی در زنان
    • مشخص کردن اهداف
    • تبدیل پس انداز به یک عادت
    • سرمایه گذاری کردن
    • داشتن یک حساب بانکی جداگانه
    • محاسبه کردن هزینه ها و شناسایی مخارج
    • برنامه ریزی و مدیریت امور مالی با همسر
  • چالش هایی که بر سر راه استقلال مالی زنان وجود دارد
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه زنان می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

استقلال مالی زنان

خانم ها به طور کلی دارای هوش هیجانی بالایی هستند و این موجب می‌شود که اغلب آن ها صاحب بیزینس خود یا سرمایه گذاران موفقی باشند و بدین ترتیب استقلال مالی داشته باشند. از گذشته این امر که زنان خودشان را وابسته مردان می‌دانند موجب شده که برخی از آن‌ها به استقلال مالی به طور جدی فکر نکنند و همیشه از نظر مالی امیدوار و متکی به شخص دیگری باشند.

شاید وابستگی تنها از نظر مالی باشد اما زمانی که شما برای دریافت یا خرج کردن پولتان اختیاری نداشته باشید با چالش های بیشتری روبرو خواهید شد. بسیاری از زنان به دلیل نگهداری از فرزندان و خانه داری، کمتر به فکر کسب درآمد و استقلال مالی هستند، اما این مسئله یک امر ضروری برای هر زنی است، چرا که در برخی شرایط زنان نیاز دارند تا خودشان هزینه های خود را مدیریت کنند.

پیشنهاد می‌شود مقاله زنان خانه دار موفق را بخوانید.

چرا زنان باید استقلال پولی داشته باشند؟

زنان با داشتن استقلال‌مالی می توانند آینده خود و خانوادشان را تامین کنند و آرامش بیشتری داشته باشند. در ادامه مطلب برخی از عواملی که ضرورت داشتن استقلال‌مالی را برای زنان بیشتر می‌کند را شمرده‌ایم.

_ درصد فقر در زنان سالمند بیشتر از مردان سالمند است.

_ زنانی که طلاق می‌گیرند یا بیوه می‌شوند و هیچ حامی و پشتیبانی ندارند.

_ دست یابی به آرامش روحی و دغدغه کمتر. رسیدن به چیزهایی که در زندگی برایش با ارزش است.

_ زنانی که استقلال مالی دارند نسبت به سایر زنان از آزادی عمل بیشتری برخوردار هستند.

_ محدودیت هایی که در راه پیشرفت و موفقیت زنان وجود دارد.

معایب داشتن استقلال مالی برای زنان

استقلال مالی زنان در دنیای امروز موجب تغییرات مثبتی در فرهنگ و اقتصاد جامعه شده است. با این حال این اتفاق چالش‌هایی نیز با خود به دنبال دارد.

باتوجه به رسوم قدیم که وظیفه زنان نگهداری و تربیت فرزندان و انجام کارهای خانه بوده، زمانی که زنان خارج از این وظایف کاری انجام می‌دهند، احساس دوگانه ای پیدا می‌کنند و مسلما مسئولیت بیشتری خواهند داشت.

برخی از زنان شاغل پس از کار احساس خستگی و کمبود انرژی می‌کنند. این مسئله میان کار خانه، وظایف مادرانه و زنانه و شغل‌شان اختلال ایجاد می‌کند.

یکی از مهم‌ترین مشکلات مادران شاغل، در خصوص نگهداری و تربیت فرزندان می‌باشد و اینکه چه کسی از فرزندشان نگهداری کند بسیار حائز اهمیت است.

اختلاف نظر بر سر خرج کردن و چگونگی خرج کردن یکی دیگر از مشکلاتی است که منجر به افزایش توقعات دو طرف می‌شود.

مزایای داشتن استقلال‌مالی برای زنان

استقلال‌مالی زنان نقش زیادی در زندگی مشترک و زندگی شخصی وی خواهد داشت، در ادامه به برخی از مزایای استقلال مالی زنان پرداخته‌ایم.

_ افزایش اعتماد به نفس، احساس آرامش و رضایت

_ معاشرت بیشتر با افراد مختلف و بهبود توانایی های ارتباطی

_ کمک مالی و حمایت از خانواده در شرایط سخت اقتصادی

_ افزایش رفاه خانواده

_ عدم بحث و مشاجره در خصوص مشکلات مالی

_ برنامه ریزی و مدیریت امور زندگی به شیوه صحیح

برای آشنایی با راه های رسیدن به موفقیت در زندگی کلیک کنید.

حفظ استقلال‌پولی

ممکن است برخی زنان مستقل در خرج کردن پول خود هیچ‌گونه تعادلی نداشته باشند و بیش از اندازه خرج کنند؛ به طوری که هیچگونه پس اندازی در آینده برای آن‌ها نمی‌ماند. این موضوع به صرف هزینه برای منزل نیز مرتبط می‌باشد. کمک مالی بیش از اندازه برای امور خانه به طوری که برای نیازهای شخصی خود هیچگونه هزینه‌ای نکنید کاملا اشتباه است.

برگزاری یا رفتن پی در پی به مهمانی‌های مجلل که هزینه های زیادی روی دوش شما می‌گذارد. مخارجی که در طولانی مدت از عهده آن بر نیاییم ما را در مسیر بی پولی قرار می‌دهد.

خرید بدون هدف از روی لذت یا برای کاهش عصبانیت و خشم. قطعا این کار هیچ سودی نخواهد داشت. بنابراین بهتر است در خرید و خرج کردن پولتان دقیق‌تر عمل کنید.

برنامه ریزی سرمایه تان از کارهایی است که باید برای حفظ استقلال مالی انجام دهید.

استقلال مالی در زنان خانه دار

وقتی صحبت از استقلال مالی در زنان می‌شود؛ همه افراد تصور می‌کنند که این موضوع تنها با اشتغال زنان در خارج از خانه حاصل خواهد شد. در صورتی که یک زن خانه دار نیز می‌تواند از استقلال مالی برخوردار باشد. حتی می‌توان گفت که استقلال او از یک زن شاغل مهم تر است. چرا که این موضوع به او احساس اعتماد به نفس بیشتری داده و باعث می‌شود تا انگیزه بالاتری هم داشته باشد.

زنانه خانه دارد حتما باید پولی را برای خود کنار گذاشته و برنامه ریزی دقیق تری در مورد امور مالی خود و خانه داشته باشند.

چگونگی رسیدن به استقلال مالی در زنان

اما استقلال مالی در زمان چطور به دست می‌آید. ما شاهد زنان زیادی هستیم که حتی با وجود درآمد؛ بازهم نمی‌توانند از همسر خود مستقل باشند و یا هیچ پس اندازی برای خود ندارند. این نشان می‌دهد که روش آنها درست نیست. در این قسمت به توضیح راه هایی می‌پردازیم که می‌تواند به زنان در این زمینه کمک کند. برای اطلاع از چگونگی کمک مالی به شوهر کلیک نمایید.

مشخص کردن اهداف

زنان باید در قدم اول هدف خود را در زمینه های مختلف مشخص کرده و در قدم بعدی برای پول های خود برنامه ریزی کنند. برای مثال هدف آنها از پس انداز کردن و یا استقلال مالی چیست؟

تبدیل پس انداز به یک عادت

با توجه به هزینه های زندگی و میزان درآمدها، پس انداز کردن کار ساده ای نیست. اما باید آن را تبدیل به یک عادت کرد. زنان باید قسمتی حتی کوچک از درآمد و یا خرجی خود را پس انداز کنند.

سرمایه گذاری کردن

یکی دیگر از راه های رسیدن به استقلال مالی زنان ، سرمایه گذاری است. امروزه با هر مقدار پولی، می‌توان در زمینه های مختلف سرمایه گذاری کرد. برای مثال خرید طلا، خود نوعی سرمایه گذاری است. از این رو بهتر است زنان پول زیادی را نزد خود نگه ندارند.

داشتن یک حساب بانکی جداگانه

حتما یک حساب بانکی جداگانه ای برای خود داشته و پس اندازهای خود را درون آن بریزید. می‌توانید در مورد آن با همسر خود صحبت کنید. اما نیازی به درمیان گذاشتن جزئیات نیست.

محاسبه کردن هزینه ها و شناسایی مخارج

حتما هزینه ها و مخارج را یادداشت کرده و در انتهای هر ماه و یا هر هفته آنها را محاسبه کنید. اینکار به شما کمک می‌کند تا برنامه ریزی دقیق تری داشته و هزینه های بیهوده را حذف کنید.

برنامه ریزی و مدیریت امور مالی با همسر

در مورد امور مالی نیز با همسر خود صحبت کرده و برنامه ریزی درستی داشته باشید. در واقع آینده نگری کرده و سعی کنید در مورد هزینه ها، محدودیت گذاری کنید.

چالش هایی که بر سر راه استقلال مالی زنان وجود دارد

قطعا که در مسیر استقلال مالی زنان ، موانعی نیز وجود دارد. گاهی این خود همسران هستند که اجازه چنین چیزی را به آنها نمی‌دهند. از طرفی روحیاتی که خود زنان دارند نیز در این مورد موثر است. برای مثال آنها در هنگام چالش ها به دلیل دلسوزی تمام سرمایه خود را در اختیار همسر گذاشته و یا در مورد برخی از هزینه ها، تنها از پس انداز خود خرج می‌کنند. این موضوعات باعث می‌شوند تا زنان هرگز به استقلال مالی نرسیده و همواره به دیگری نیازمند باشند.

البته که مسائل اجتماعی بزرگ تر نیز در این مورد موثر هستند. برای مثال اینکه حقوق زنان همواره از مردان کمتر است.

سخن پایانی

به طور کلی استقلال مالی زنان موضوعی جدی است که نباید دست کم گرفته شده و آن را بی اهمیت شمرد. برخی از زنان هیچگاه متوجه اهمیت این موضوع نمی‌شوند؛ تا زمانی که در یک رابطه اشتباه قرار گرفته و هیچ راه نجاتی هم ندارند. از این رو باید چه در صورت تاهل و یا تجرد این موضوع را جدی گرفته و اقدامات لازم را در راستای آن انجام داد.

برای دریافت مشاوره در زمینه زنان می‌توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


منبع: استقلال مالی زنان

دلیل تمایل به ازدواج با دختر پولدار

ازدواج با دختر پولدار موضوعی جدی است که پسران در بیشتر موارد بی توجه به مشکلات ناشی از آن، انجام می‌دهند. متاسفانه امروزه به دلیل وجود مشکلات اقتصادی معیارهای برخی از جوانان برای انتخاب همسر تغییر نموده و شاخص‌هایی مانند ثروتمند بودن جایگزین ارزش‌هایی مانند اخلاق و وفاداری برای ازدواج شده است. ازدواج با دختر پولدار، اگرچه رویای برخی از پسرهاست تا با آن بتوانند به اهدافی که در ذهن دارند برسند اما این ایده می‌تواند مشکلاتی را نیز به همراه داشته باشد مخصوصا زمانی که تنها به پول دختر توجه کرده و برای دیگر معیارهای مهم در ازدواج اهمیتی قائل نشده باشد. در صورتی که قصد ازدواج با دختر پولدارتر از خود را دارید، توصیه می‌شود که از پیامدهای آن نیز آگاهی داشته باشید و حتما با یک روانشناس مشورت نمایید. 

فهرست مطالب


  • ازدواج با دختر پولدار
  • نقش پول در ازدواج
  • دلیل تمایل به ازدواج با دختر پولدار
    • 1. دستیابی به آرزو‌ها
    • 2. وضعیت مالی نابسامان
    • 3. تربیت خانوادگی
  • مزایای ازدواج با دختر پولدار
    • 1. تامین آینده مالی
    • 2. افزایش شانس پیشرفت
    • 3. آسایش بیشتر برای فرزندان حاصل از ازدواج
    • 4. به دست آوردن زندگی آسوده
  • معایب ازدواج با دختر پولدار
    • 1. انتظارات بیشتری از شما خواهند داشت
    •  2. فردی حریص به نظر خواهید رسید
    • 3. ازدواج با دختر پولدار | سست بودن پایه‌های زندگی
    • 4. تسلط بیشتر زن در زندگی
    • 5. شاید هرگز به احساس برتری دست نیابید
    • 6. رسیدن به تناقضاتی در زندگی
  • چگونه می‌توان مشکلات ازدواج با دختر پولدار را به حداقل رساند؟
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با دختر پولدار می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


ازدواج با دختر پولدار

ثروتمند بودن یا نبودن دختر برای برخی مردان بسیار اهمیت دارد، برخی بر این باورند که اختلاف طبقاتی نباید زیاد باشد و برخی دیگر به دنبال راهی رسیدن به آسایش با کمک ثروت همسر آینده شان هستند. هر دیدگاهی که دارید، بهتر است برای ازدواج با یک دختر ثروتمند و پولدار از معایب و مزایایی این رابطه آگاهی کامل پیدا کنید. شما بعداز ازدواج نه با پول بلکه با تمام خلقیات و خواسته های همسر تان زندگی خواهید کرد و دیر یا زود متوجه خواهید شد که مسائل دیگر مهم‌تر از پول هستند. به همین جهت روانشناسان به تمام زوج ها پیشنهاد می‌کنند که حتما قبل از ازدواج مشاوره دریافت کرده و از سلامت روان طرف مقابل اطمینان حاصل نمایند.

نقش پول در ازدواج

نباید نقش پول در ازدواج را دست کم گرفت. شاید شما هم شنیده باشید که می‌گویند پول خوشبختی نمی‌آورد و یا ملاک نیست. در صورتی که نبود آن عامل بدبختی است. به هر حال طرف مقابل شما در ازدواج باید از تمکن مالی معمولی برخوردار باشد. همچنین معمولا این موضوع برای پسران بیشتر مطرح است که وضعیت مالی آنها چگونه است! چرا که بیشتر مخارج بر عهده آنهاست. اما گاهی برخی از پسران که از وضع مالی خوبی برخوردار نیستند؛ برای ازدواج به دنبال دخترانی می‌گردند که این کمبود را در آنان جبران کرده و پولدار باشند. در واقع همسر خود را راهی برای پولدار شدن می‌بینند. در صورتی که باید پیش از تصمیم گیری قطعی در این مورد، موضوعات دیگری را نیز در نظر داشته باشند.

دلیل تمایل به ازدواج با دختر پولدار

دلایل زیر می‌تواند از جمله مهم‌ترین مواردی باشد که پسران را به سمت ازدواج با دختران پولدار سوق می‌دهد:

1. دستیابی به آرزو‌ها

بسیاری از جوانان برای رسیدن به آرزوهایشان صبر ندارند و تلاش نمی‌کنند. بلکه می‌خواهند یک شبه راه صد ساله را طی کرده و به پول هنگفتی دست یابند. چه راهی از این آسان‌تر که با یک دختر پولدار ازدواج نمایند. آن‌ها فکر می‌کنند ازدواج صرف بر اساس پول و مادیات آن‌ها را سریع‌تر به خواسته‌هایشان می‌رساند و به این ترتیب  با پول به هر چه دلشان می‌خواهد می‌رسند.

2. وضعیت مالی نابسامان

یکی از دلایلی که سبب می‌شود پسران در ازدواج تنها به فکر پول باشند و معیار همسر گزینی خود را منطبق بر مادیات و دارایی طرف مقابل بگذارند، وضعیت اقتصادی نابسمان خانواده است. فرد برای جبران کمبود‌های مالی خود  به سمت ازدواج با همسری پولدار کشیده می‌شود. جوانان تصور می‌کنند اگر با کسی ازدواج کنند که چندین خانه و ماشین دارد و همیشه از لحاظ مالی تامین باشند، می‌توانند تمام کمبودها و واقعیات ناخوشایند گذشته از جمله فقر و وضعیت اقتصادی نامطلوب را جبران کنند و به زندگی ایده آل خود دست یابند.

3. تربیت خانوادگی

خانواده‌هایی که فرزندان خود را به صورت تک بعدی تربیت می‌کنند، باعث می‌شوند در آینده فرزندان‌شان نیز به صورت تک بعدی به ازدواج فکر کرده و پول را تنها معیار در انتخاب شریک زندگی در نظر بگیرند. به همین دلیل ممکن است اعتقاد به ازدواج با یک دختر پولدار طرز تفکری باشد که پسران از نوع تربیت خانوادگی خود یاد گرفته‌اند. مردانی که از همان کودکی با این نگرش والدین که پول در زندگی همه چیز است و افراد پولدار همیشه خوشبخت‌اند، رشد یافته‌اند تنها معیار ازدواج را بر اساس پول و مادیات دختران قرار می‌دهند. برای کسب اطلاعات در زمینه معیارهای انتخاب همسر کلیک کنید.

معایب و مزایای ازدواج با دختر پولدار

مزایای ازدواج با دختر پولدار

ازدواج با دختر پولدار مزایایی برای پسران دارد که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

1. تامین آینده مالی

ازدواج با دختر پول دار نه تنها برای شما آرامش به همراه دارد بلکه باعث می‌شود فرزندانتان نیز زندگی راحت‌تری داشته باشند. با توجه به افزایش روزافزون هزینه‌های زندگی، وضعیت مالی خوب هریک از طرفین می‌تواند آسایش و رفاه فرزندان را تامین نماید.

2. افزایش شانس پیشرفت

برای کسانی که انگیزه زیادی برای  پیشرفت دارند، ازدواج با دختر پولدار می‌تواند درهای زیادی را برای پیشرفت به رویشان باز کند. دختران ثروتمند نسبت به دختران عادی می‌توانند ارتباطات بیشتری مرتبط با شغل برای همسرشان ایجاد کنند چراکه افراد معمولاً با کسانی در ارتباط هستند که طبقه اقتصادی اجتماعی مشابهی با آن‌ها دارند. برای آشنایی با معایب ناشی از اختلاف طبقاتی در ازدواج کلیک نمایید.

3. آسایش بیشتر برای فرزندان حاصل از ازدواج

اگر ثروت چندانی ندارید، ازدواج با یک دختر پولدار حداقل برای فرزندان تان مزیت زیادی خواهد داشت. همسر شما حتی اگر در زندگی مشترک کمک مالی نکند، نیازهای فرزندانتان را تامین خواهد کرد. البته که تامین نیازهای فرزندان بر عهده شماست، اما اگر توانایی تامین برخی نیازها را نداشته باشید، همسرتان برای فرزندان آن را مهیا خواهد کرد.

4. به دست آوردن زندگی آسوده

بسیاری از دختران و زنان ثروتمند حتی بعد از ازدواج نمی‌خواهند کیفیت و آسودگی زندگی شان کاسته شود. بنابراین شما نیز در کنار او از بسیاری از امکانات رفاهی بهره مند خواهید شد. درست است که با کار کردن می‌توانید به این رفاه دست یابید اما ازدواج با دختر پولدار موجب رسیدن به این آسایش در اوایل ازدواج و جوانی تان می‌شود.

معایب ازدواج با دختر پولدار

ازدواج با دختر پولدار علاوه بر مزایا، معیاب و پیامدهایی نیز با خود به همراه دارد که برخی از آن‌ها به شرح زیر هستند:

1. انتظارات بیشتری از شما خواهند داشت

ازدواج به خاطر پول باعث می‌شود طور دیگری باشید زیرا دوستان و بستگان همسرتان با توجه به اینکه پولدار نیستید دائماً ظاهر شما را بررسی می‌کنند و اگر از نظر آن‌ها فردی خارق العاده نبوده و استعدادی نداشته باشید ممکن است این حس را به شما بدهند که به اندازه کافی خوب نیستید. همچنین فردی که وضعیت مالی خوبی دارد در زندگی مشترک نیز توقعات بیشتر داشته و شما باید از پس تامین این مخارج بربیایید. برای کسب اطلاعات در زمینه اختلافات اساسی در ازدواج کلیک کنید. 

 2. فردی حریص به نظر خواهید رسید

هرچه از نظر مالی یا سن، ظاهر و موفقیت تحصیلی تفاوت زیادی با همسر خود داشته باشید، افراد بیشتری فکر می‌کنند که به جای عشق به خاطر پول ازدواج کرده‌اید. بنابراین ممکن است دائماً حرف‌هایی را در پشت سر خود بشنوید که اگرچه توصیه می‌شود به حرف دیگران اهمیتی ندهید اما به هر حال این مسئله می‌تواند بر روی زندگی شما تاثیرات منفی بگذارد.

3. ازدواج با دختر پولدار | سست بودن پایه‌های زندگی

ممکن است این باور که شما به خاطر پول ازدواج کرده‌اید برای همیشه در ذهن همسرتان مانند یک شک باقی بماند و کوچک‌ترین رفتار یا اشتباه شما مهر تائیدی بر این شبهات بزند. با وجود شک و عدم اعتماد، پایه‌های زندگی سست خواهد شد و به مرور زمان فرو خواهد ریخت. برای اطلاع از مشکلات ناشی از ازدواج با شوگر مامی کلیک نمایید.

4. تسلط بیشتر زن در زندگی

ممکن است زن به دلیل تامین هزینه‌های زندگی قدرت را در خانواده در دست بگیرد. این مساله معمولا برای مردان قابل هضم نیست چراکه میل به قدرت و تسلط در ذات آنان وجود دارد. همچنین در صورتی که پسر در خانواده‌ای با تربیت مردسالار زندگی کرده باشد، این مساله برایش سخت‌تر نیز خواهد شد. 

5. شاید هرگز به احساس برتری دست نیابید

یکی از نیازهای ذاتی مردان، داشتن احساس برتری و قدرت در خانواده است. این که همیشه برای رفع مشکلات و نیازها مجبور به استفاده از ثروت خانم باشید، خواه یا ناخواه در مردان حس ضعیف بودن ایجاد خواهد کرد. شاید در ابتدای ازدواج با خود عهد ببندید که به قدرت مالی همسرتان دست خواهید یافت، اما به هر دلیلی نتوانید به چنین قدرتی دست یابید، آن وقت حس شکست و حقارت بر شما غلبه کرده و ازدواج تان را متاثر خواهد نمود.

6. رسیدن به تناقضاتی در زندگی

حامی بودن، رئیس بودن، قوی بودن در خانواده از جمله ویژگی هایی است که از گذشته مردان خانواده را توصیف می‌کرده است. مردانی که با دختر پولدار ازدواج می‌کنند ممکن است نتوانند این احساسات را تجربه کرده و در بخش های مختلف زندگی دچار تعارضاتی خواهند شد. حتی کودکان خانواده متوجه این موضوع شده و رفتاری متناقض با سایر خانواده ها خواهند داشت.

چگونه می‌توان مشکلات ازدواج با دختر پولدار را به حداقل رساند؟

-در مورد هزینه‌ها، بودجه، کمک‌های مالی و خیرخواهانه با هم گفتگو کنید.

-درباره نقش‌ها، اشتغال و انتظاراتتان از درآمد صحبت کنید.

-درباره تمام مشکلات احتمالی صحبت کرده و به این فکر کنید که چگونه هم اکنون و هم در آینده می‌توانند رابطه‌تان را تحت تاثیر قرار دهند.

-مشاور قبل از ازدواج را فراموش نکنید و یا اگر ازدواج شما صورت گرفته است برای حل مشکل و مدیریت زندگی زناشویی به مشاور خانواده مراجعه نمایید.

سخن پایانی

فراموش نکنید که ازدواج با دختر پولدار تضمین کننده خوشبختی شما نخواهد بود. بله! شاید از نظر مالی به خیلی از اهداف خود در زندگی مشترک برسید؛ اما زمانی که طرف مقابل خود را دوست نداشته و یا نتوانید با او ادامه دهید؛ پول ناجی شما نخواهد بود. حتی گاهی افراد بعد از ازدواج مجبور می‌شوند تا بیشتر پولی را که به دست آورده اند؛ به طرف مقابل خود برگرداند. از این رو بهتر است این موضوع را ملاک اصلی خود قرار ندهید. در این زمینه حتما با یک مشاور مشورت کرده و جنبه های دیگر زندگی را نیز در نظر داشته باشید.

برای دریافت مشاوره در زمینه ازدواج با دختر پولدار می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.



سوالات متداول

آیا ازدواج به واسطه مادیات و دارایی همسر می‌تواند زمینه دخالت خانواده او به ویژه پدر زن را فراهم آورد؟

در ازدواج‌هایی که کمک‌های مالی از جانب خانواده دختر وارد زندگی مشترک می‌شود، ممکن است نقش‌ها دستخوش تغییراتی شود. در این گونه زندگی‌ها منبع اصلی مالی که معمولا پدر زن است، در تمامی‌امور ریز و درشت داماد خود دخالت کرده و در قبال پولی که پرداخت می‌کند انتظار اطاعت و فرمان‌برداری دارد. به عنوان مثال ممکن است پدر زن تعیین کند که در کجا زندگی کنند، به کدام مسافرت‌ها بروند و حتی چه زمانی بچه‌دار شوند.

ازدواج با دختر پولدار ممکن است چه انتظاراتی ایجاد کند؟

اگر تصمیم دارید با دختری از خانواده مرفه ازدواج کنید، حتما خودتان را برای توقعات خانواده همسرتان آماده کنید. چه بسا خانواده دختر و حتی خود او توقع مراسم عروسی باشکوه و پرهزینه‌ای داشته باشند که از توان مالی شما خارج است.


منبع: ازدواج با دختر پولدار