مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

مشاوره روانشناسی ذهن نو

مرکز مشاوره ذهن نو برترین مرکز مشاوره روانشناسی در زمینه های مختلف روانشناسی از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، کودک، طلاق، خیانت، نوجوان، بلوغ، جنسی و سکس تراپی ، ترک اعتیاد، اختلات روانی و شخصیت و ... می باشد.

روش های زهرچشم گرفتن از همسر

زهرچشم گرفتن از همسر یا استفاده از انواع خشونت برای ترساندن او، روش درستی برای بیان احساسات نیست. گاهی زوجین نیاز دارند که مرزها یا حد و حدود خود را به دیگری یادآوری کنند. اما روش درست اینکار را نمی‌دانند. به همین دلیل دست به روش های خشونت آمیزی مثل زهرچشم گرفتن می‌زنند. استفاده از این روش به معنای عدم مهارت زوجین در حل مسئله و یا حتی ابراز خشم است.

فهرست مطالب


  • زهر چشم گرفتن از همسر
  • روش های زهرچشم گرفتن از همسر
    • بی احترامی
    • تهدید
    • بروز خشم کنترل نشده
  • معایب زهرچشم گرفتن از همسر
  • راهکارهای جایگزین زهرچشم گرفتن از همسر
    • بیان احساسات به طور واضح
    • ترک محل و فضا دادن
    • قاطعیت
    • کمک گرفتن از مشاور
    • سخن پایانی

برخورداری از برخی خصوصیات اخلاقی و یا مهارت ها برای شروع زندگی مشترک ضروری هستند. فراموش نکنید که متوسل شدن به خشونت، از هر نوع آن، کار درستی نیست و پیامدهای زیادی در زندگی مشترک دارد. بهتر است افراد به دنبال راه حل های موثرتری بوده و در این زمینه تجدید نظر کنند.

برای دریافت مشاوره در زمینه زهرچشم گرفتن از همسر می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.

زهر چشم گرفتن از همسر

امروزه برخی از زوجین به جای حل کردن مسئله و همدلی با یکدیگر در شرایط مختلف، به دنبال زهرچشم گرفتن از همسر و قدرت نمایی هستند. قطعا ازدواج یا زندگی مشترک، یک مسابقه و یا میدان جنگ نیست. همچنین ترس همسر از شما به معنی قدرتمندی و تدبیر شما نخواهد بود.

افراد باید در رابطه زناشویی از خودگذشتگی و ایثار داشته باشند. گاهی با اینکه حق با شما است؛ باید کوتاه آمده و منافع دو طرف را در نظر بگیرید. از طرفی راهکار زهرچشم گرفتن، بعد از مدتی دیگر کارایی ندارد و نمی‌توان با این روش به اهداف خود رسید. برای اطلاع از نشانه های افراد کنترل گر کلیک کنید.

روش های زهرچشم گرفتن از همسر

افراد به روش های مختلفی از زهرچشم گرفتن همسر استفاده می‌کنند. در زندگی مشترک همواره اختلاف نظر وجود دارد. اما واکنش درست نسبت به آن، زهرچشم گرفتن نیست. از طرفی اگر به دنبال بیان مخالفت خود هستید؛ باید اینکار را به روش درست تری انجام دهید. در این قست به توضیح برخی از رفتارهای نادرست زوجین برای زهرچشم گرفتن، می‌پردازیم.  برای اطلاع از نحوه رفتار با همسر کلیک کنید.

بی احترامی

افراد برای زهرچشم گرفتن از همسر خود دست بی احترامی می‌زنند. آنها تصور می‌کنند که با تخریب شخصیت فردی دیگر می‌توانند به اهداف خود رسیده و قدرت خود را ثابت کنند. گاهی اگر همسرتان کاری را طبق میل شما انجام می‌دهد؛ به معنای تاثیر این روش نیست. و یا حتی او از شما نمی‌ترسد. بلکه تنها به دنبال جلب احترام و اعتماد شما است. بهتر است قبل از بروز هر رفتاری بیشتر فکر کرده و یا خود را به جای طرف مقابل قرار دهید.

تهدید

یکی دیگر از روش های زهرچشم گرفتن از همسر، تهدید اوست. تهدید به روش های مختلفی انجام می‌شود. اما به طور کلی خشونت محسوب شده و باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود. تهدید کردن همسر باعث ایجاد ترس و همچنین از بین رفتن اعتماد می‌شود. افراد بعد از مدتی به طور کامل اختیار و اراده خود را در زمینه های مختلف از دست داده و تابع همسر خود می‌شوند. در این شرایط، دیگری از این حالت سواستفاده کرده و به اهداف خود می‌رسد.

بروز خشم کنترل نشده

طبیعی است که وقتی افراد به صورت آرام و منطقی خواسته ای را بیان می‌کنند؛ اما آن اجرایی نمی‌شود، دست به روش های خشونت آمیز می‌زنند. گاهی خشم کنترل نشده برای زهرچشم گرفتن از همسر کارساز بوده و دیگری تن به این خواسته می‌دهد. به طور کلی برخی از افراد کنترلی بر خشم خود ندارند و هر گاه عصبانی می‌شوند؛ خسارات زیادی  به بار می‌آورند. اما در موارد دیگر افراد از قصد خشم خود را بیش از اندازه بروز می‌دهند. برای آشنایی با نشانه های خشم فروخورده کلیک کنید.

معایب زهرچشم گرفتن از همسر

همانطور که پیش تر هم گفته شد؛ زهرچشم گرفتن از همسر معایب زیادی داشته  باعث بروز چالش های زیادی می‌شود. زوجین باید با یکدیگر صمیمی بوده و خواسته های خود را به روش درست بیان کنند. و یا برای بیان ناراحتی و حتی انتقاد، استفاده از خشونت، روش درستی نیست.

با اینکه گاهی حفظ خونسردی و آرامش، کار ساده ای نیست و یا همسر یک اشتباه را چندین بار تکرار می‌کند. اما بازهم نباید متوسل به خشم و تهدید شد. فراموش نکنید که تاثیر اینکار کوتاه مدت بوده و بعد از مدتی دیگر همسر از ما حساب نمی‌برد. برخی از معایب اینکار شامل موارد زیر می‌شود.

  • کاهش اعتماد به نفس
  • به وجود آمدن احساس ترس
  • از بین رفتن صمیمیت و سردی رابطه
  • جدایی یا طلاق عاطفی
  • از بین رفتن احساس اراده و قدرت تصمیم گیری یکی از طرفین

برای آشنایی با راه های درمان همسر مضطرب کلیک کنید.

راهکارهای جایگزین زهرچشم گرفتن از همسر

بهتر است زوجین به جای زهرچشم گرفتن از همسر و استفاده از خشونت کلامی و فیزیکی، از راهکارهای بهتر و موثرتری استفاده کنند. گاهی افراد از روش های دیگر اطلاعی نداشته و یا به دلیل تقلید از والدین خود دست به اینکار می‌زنند. آنها احساس می‌کنند که قدرت را به دست گرفته اند و می‌توانند همه چیز را کنترل کنند.

البته گاهی این رفتار از روحیه کنترلگری و سلطه جویی نیز ناشی می‌شود. به هر حال باید علت آن را پیدا کرده و برحسب این موضوع، از آن جلوگیری کرد. برای اطلاع از روش های کنترل خشم کلیک کنید.

بیان احساسات به طور واضح

یکی از راهکارهای جایگزین برای زهرچشم گرفتن از همسر، بیان احساسات به طور واضح است. بهتر است اگر از موضوعی ناراحت هستید و یا موضوعی باعث آزار شما شده است؛ به طور مستقیم در مورد آن صحبت کرده و خودابرازی داشته باشید.

بروز احساسات مختلف در زندگی مشترک کاملا طبیعی هستند و نمی‌توان آنها را سرکوب کرد. همچنین نمی‌توان از همسر انتظار داشت که به صورت خودجوش از آنها مطلع شود. باید احساسات خود را به صورت کنترل شده نشان داده و با همسر خود در این مورد حرف بزنید.

ترک محل و فضا دادن

اگر موضوعی در حال برانگیختن عصبانیت شماست؛ بهتر است محل را برای مدتی، ترک کرده و به خود و همسر فضا دهید. از طرفی گاهی برخی موقعیت ها بیشتر باعث عصبانیت و ناراحتی می‌شود. در این شرایط کمی احساسات مختلف، فروکش کرده و می‌توانید بهتر فکر کنید. هرگاه فکر می‌کنید که رفتارهای سختگیرانه در حال بروز است؛ به سرعت محل را ترک کرده و سعی کنید و آرامش خود را حفظ کنید.

پیشنهاد می شود که حتما درباره خصوصیات خانواده سالم بخوانید.

قاطعیت

یکی دیگر از روش های جایگزین زهرچشم گرفتن از همسر، قاطعیت داشتن است. وقتی افراد حرف خود را به صورت قاطعانه بیان کنند و شکی در این مورد نداشه باشند؛ طرف مقابل نیز این نظر را پذیرفته و به آن عمل می‌کنند. پایبندی به عقاید و حرف ها یکی از اصول مهم در زندگی مشترک است. اگر موضوعی برایتان اهمیتی دارد بهتر است در این مورد پافشاری کرده و نشان دهید که این موضوع برایتان مهم است.

کمک گرفتن از مشاور

از طرفی بهتر است به جای زهرچشم گرفتن از همسر از یک مشاور برای یادگیری مهارت های مختلف کمک بگیرید. همچنین می‌توانید علت اشکالات مشترک را ریشه یابی کرده و در این زمینه مشاوره دریافت کنید. علت بروز این رفتار در افراد متفاوت است و بهتر است در ابتدا علت آن برطرف شود. مشاور به هر دو فرد کمک می‌کند تا بتوانند واکنش های صحیح تری نشان داده و سنجیده تر رفتار کنند.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

سخن پایانی

به طور کلی این رفتار در هیچ شرایطی درست نبوده و باعث پیچیده تر شدن اوضاع می‌شود. زهرچشم گرفتن از همسر، حتی گاهی بر فرزندان نیز تاثیر گذاشته و باعث بروز ترس و از بین رفتن اعتماد به نفس آنها می‌شود. بهتر است افراد در حین عصبانیت و ناراحتی بیشتر در مورد واکنش های خود  فکر کنند.

برای اینکار می‌توانید از راهکارهای ذکر شده در متن بالا استفاده کنید. همچنین می‌توانید از یک مشاور نیز در این زمینه کمک بگیرید. روانشناس به شما راهکارهای موثری در این زمینه ارائه داده و به شما کمک می‌کند تا بینش خود را نسبت به مسائل تغییر دهید.

برای دریافت مشاوره در زمینه زهر چشم گرفتن از همسر می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره خانواده از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.


منبع: زهرچشم گرفتن از همسر

فواید پارک بردن کودک چیست؟

پارک بردن کودک و بازی در فضای باز فواید بسیاری دارد. و موجب رشد کودک می‌شود. کودک در این شرایط با همسالان خود بازی می‌کند و مهارت های اجتماعی او رشد پیدا می‌کند. بازی و فعالیت خارج از خانه از اهمیت بالایی برخوردار است. کودکتان را هر چند وقت یکبار به پارک ببرید و این موضوع را به عادت تبدیل کنید. اما همانطور که پارک بردن کودک فواید بسیاری دارد، خارج کردن کودک از پارک نیز دردسر های خود را دارد. به همین دلیل باید روش های خروج کودک از پارک را نیز آموزش ببینید.

فهرست مطالب


  • پارک بردن کودک
  • فواید پارک بردن کودک چیست؟
    • افزایش مهارت های اجتماعی
    • تفریح در کنار همسالان
    • افزایش مهارت های حرکتی
    • افزایش مهارت های سلامتی
    • انجام فعالیت های مناسب کودک در پارک
    • انجام مسابقه ورزشی
  • تکنیک های خارج کردن کودک از پارک
    • کلام آخر

هر کودکی قلق مخصوص به خود را دارد و با روش مختص به خود راضی به انجام کارهای متفاوت می‌شود. به همین دلیل باید شخصیت کودک خود را شناسایی کنید و سپس بر اساس آن با او رفتار کنید. برای اطلاع از ویژگی های رفتاری کودک حتما از روانشناس کمک بگیرید. جهت دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پارک بردن کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا با تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.

پارک بردن کودک

پارک بردن کودک در سلامتی و رشد کودک نقش پررنگی دارد. بر اساس تحقیقات، رشد جسمی و مهارت های حرکتی کودک به خوبی اتفاق می‌افتد و مهارت های اجتماعی او نیز پرورش می‌یابد. تمامی کودکان بازی کردن را دوست دارند. و بازی را لذت بخش ترین کارهای دنیا تلقی می‌کنند. اما عده ای از والدین پارک بردن کودک را سرشار از استرس و حال بد می‌دانند. و برای جلوگیری از خطر آفرینی؛ مانع رفتن به پارک می‌شوند.

عده ای نیز خارج کردن کودک از پارک را دشوار می‌دانند و ترجیح می‌دهند که کودک در خانه بماند. روش هایی وجود دارد که خروج کودک از پارک را برای والدین راحت می‌کند. جهت اطلاع از این تکنیک ها تا ادامه همراه ما باشید. و حتما درباره روانشناسی کودک و نوجوان بخوانید.

حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.

فواید پارک بردن کودک چیست؟

فواید پارک بردن کودک بسیار است. والدین اگر از فواید پارک بردن کودک خبر دار باشند، بیشتر مشتاق می‌شوند که کودکان خود را به پارک و فضای سبز ببرند. در ادامه راجع به فواید پارک بردن کودک توضیح داده ایم.

افزایش مهارت های اجتماعی

یکی از فواید پارک بردن کودک، افزایش مهارت های اجتماعی است. بازی در پارک باعث تعامل و پیدا کردن دوستان جدید می‌باشد. و با برقراری ارتباط در پارک، کودک تجربه های جدید را آموزش می‌بیند و حتی به مرور رفتارهای خجالتی خود را کنار می‌گذارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تربیت کودک کلیک کنید.

تفریح در کنار همسالان

فضای پارک مخصوص کودکان است. و کودک شما می‌تواند به راحتی با همسالان ارتباط بگیرد. و روابط صمیمی و نزدیکی با همسالان پیدا می‌کند. به همین دلیل پارک بردن کودک و تفریح با همسالان باعث افزایش اشتیاق ایجاد تعامل با کودکان دیگر می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تخلیه انرژی کودک در خانه کلیک کنید.

افزایش مهارت های حرکتی

افزایش مهارت های حرکتی یکی از فواید پارک بردن کودک است. مهارت های حرکتی به منظور برقراری ارتباط هماهنگ اعضای بدن است. زمانی که کودک با وسایل بازی در پارک بازی می‌کند، تلاش می‌کند تا اعضای بدن خود را به خوبی و هماهنگ باهم حرکت دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه اوقات فراغت کودکان کلیک کنید.

افزایش مهارت های سلامتی

بر اساس تحقیقات، پارک بردن کودک باعث رشد جسمی او می‌شود. باعث افزایش یادگیری، سلامت دید، سلامت ذهنی و جذب ویتامین D می‌شود. وسایل بازی در پارک ها باعث ایجاد شادی و نشاط می‌شود و تمرکز کودکان را در مسائل مختلفی افزایش می‌دهد.

انجام فعالیت های مناسب کودک در پارک

بازی های الکترونیکی امروزه بیشتر کودکان را به خود معتاد کرده است. با پارک بردن کودک او را از این وسایل دورتر خواهید کرد. و همچنین باعث پرورش مهارت های مختلف در رشد او می‌شوید. جدای از این موضوع کودک به فعالیت های مناسب خود در پارک می‌پردازد. و سلامت روانی بهتری را تجربه خواهد کرد.

به والدین توصیه می شود که حتما مقاله آموزش پدر و مادر را بخوانند.

انجام مسابقه ورزشی

با پارک بردن کودک می‌توانید مسابقات ورزشی ترتیب دهید. مثلا مسابقاتی مانند دو، توپ بازی و … باعث برقراری ارتباط کودک خواهد شد. هم چنین کودکان کار گروهی را در این شرایط و با پارک رفتن آموزش خواهند دید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بازی نکردن کودک کلیک کنید.

تکنیک های خارج کردن کودک از پارک

خارج کردن کودک از پارک همیشه یکی از دغدغه های والدین است. برخی از والدین از  پارک بردن کودک اجتناب می‌کنند به این دلیل که خروج کودک دشوار است. کودکان در این شرایط فرار می‌کنند، رفتارهای غیر قابل کنترل دارند و دائم در حال جیغ کشیدن هستند. برای خروج کودک از پارک والدین باید به برخی از نکات توجه کنند که در این بخش مقاله توضیح داده ایم.

  • در اقدام اول باید به کودک زمان بدهید تا از پارک خارج شود.
  • والدین قبل از ترک پارک باید به کودکان هشدار دهند و او را آماده کنند.
  • سپس 5 دقیقه مانده به خروج از کودک درخواست کنند که با دوستان خود خداحافظی کند.
  • از کودک بخواهید که با پارک نیز خداحافظی داشته باشد.
  • به او بگویید که بازهم به پارک خواهید رفت و این آخرین دفعه نیست.
  • برای حواس پرتی کودک راجع به بقیه روز با او صحبت کنید. زیرا لحظه جدایی کودک از پارک دشوار است.
  • اگر استفاده از تکنیک های بالا جوابگو نبود؛ حتما از روانشناس یا مشاور کودک کمک بگیرید. تا با بررسی ویژگی های رفتاری کودک، روش مناسبی را برای شما ارائه دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه آموزش صبر به کودکان کلیک کنید.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله راجع به پارک بردن کودک صحبت کردیم. متوجه شدید که بازی در فضای باز چه فوایدی دارد و باعث ارتقاء مهارت های مختلف در کودک می‌شود. همچنین کودکان با همسالان خود به بازی می‌پردازند و از بازی های الکترونیکی فاصله می‌گیرند. اما خروج از پارک کودک همیشه برای والدین دشوار است. به همین دلیل بهتر است که روش های مناسب و اصولی خارج کردن کودک از پارک را با کمک روانشناس پیاده کنید.

مرکز مشاوره ذهن نو به صورت تلفنی و حضوری به شما مراجعین گرامی خدمات ارائه می‌دهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت مشاوره در زمینه پارک بردن کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا با تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.


منبع: پارک بردن کودک

رفتار با کارفرمای غیرحرفه ای

رفتار با کارفرما یکی از اصول مهمی است که باید در محل کار، آن را رعایت کرد. مدیر یا همان کارفرما مسئولیت های زیادی دارد و باید به امور زیادی رسیدگی کند. طبیعی است که نتواند به همه افراد توجه کند و یا جزییات را ببیند. همانگونه او نسبت به کارمندان مسئول بوده و باید با احترام با آنها رفتار کند.

فهرست مطالب


  • رفتار با کارفرما
  • رفتار با کارفرمای غیرحرفه ای
    • ⭕رفتار قاطعانه اما با احترام
    • ⭕دوری از حاشیه
    • ⭕جلوگیری از بی نظمی
  • روش برخورد با مدیرمسئولیت پذیر و موثر | رفتار با کارفرما
    • ✅با دقت گوش کردن و اجرای اوامر
    • ✅تحلیل گری و مشاوره
    • ✅اشتیاق و انگیزه در رفتار با کارفرما
    • ✅رعایت نظم و مشارکت
    • ✅قدردانی در رفتار با کارفرما
    • ✅حضور موثر در محل کار
    • سخن پایانی

کارمندان نیز وظیفه دارند به او احترام بگذارند. احترام به مدیر به معنای رفتارهای افراطی و یا بیش از حد کارکردن نیست. بلکه جنبه های زیادی دارد که کارمندان باید از آنها مطلع باشند. تصمیمات رییس در موقعیت کارمندان تاثیر و آینده شغلی آنها تعیین می‌کند؛ پس باید نسبت به رفتار خود با او دقت کرد. برای دریافت مشاوره شغلی تلفنی کلیک کنید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با کارفرما می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید. 

رفتار با کارفرما

برخی کارفرمایان نسبت به کارمندان مهربان و منصف بوده و برخی دیگر رفتارهای غیرحرفه ای دارند. رفتار با کارفرما باید متناسب با ویژگی های او باشد. در واقع در هر شرایطی باید به مدیر احترام گذاشت؛ اما قطعا نحوه برخورد با یک کارفرمای بد، متفاوت خواهد بود. برخی از کارمندان در مقابل چنین مدیرانی، منفعل بوده و یا محل کار را ترک می‌کنند. رفتار کارمندان نیز باعث تشدید یا حتی کاهش رفتارهای خوب و بد کارفرمایان خواهد شد. به همین دلیل زیردستان باید نحوه رفتار درست با کارفرمای خود را بیاموزند.

برای اطلاع از عوامل موثر بر رضایت شغلی کلیک کنید.

رفتار با کارفرمای غیرحرفه ای

همانطور که گفته شد؛ برخی از کارفرمایان به دلیل تجربه کم یا ویژگی های اخلاقی خود، رفتار درستی با کارمندان ندارند. همین موضوع باعث فرسودگی شغلی و پایین آمدن بهره وری خواهد شد. هرج و مرج در محل کار ایجاد می‌شود و افراد زیادی شغل خود را رها می‌کنند. اما در چنین شرایطی رفتار با کارفرما باید چگونه باشد؟

برای اطلاع از مشکلات محل کار کلیک کنید.

⭕رفتار قاطعانه اما با احترام

بسیاری از کارمندان، رفتار قاطعانه را با بی احترامی به رییس خود اشتباه می‌گیرند. یا به دلیل امکان اخراج شدن، از این کار می‌ترسند. اما در مواردی که کافرما از شما انتظارات نابجا دارد یا در حال بهره کشی از شماست؛ بهتر است قاطعانه رفتار کرده و نه بگویید. رفتار با کارفرما به صورت محکم و در عین حال محترمانه او را متوجه اشتباه خود خواهد کرد و از بروز مجدد آن جلوگیری می‌کند. بهتر است اگر از رفتاری ناراحت هستید؛ آن را با مدیر مطرح کرده و به دیگران انتقال ندهید.

⭕دوری از حاشیه

حاشیه ها در محل کار همیشه اوضاع را بدتر خواهند کرد. اگر رفتار مدیر با شما حرفه ای نیست؛ از حاشیه سازی در این مورد خودداری کنید. برخی از کارمندان به فکر انتقام می‌افتند یا در مورد مدیر خود به شایع سازی می‌پردازند. این رفتارها به هیچ وجه صحیح نبوده و مصداق بارز مقابله به مثل است. رفتار با کارفرما باید به دور از مسائل حاشیه ای و غیرحرفه ای باشد.

⭕جلوگیری از بی نظمی

احتمالا با وجود یک مدیر بی مسئولیت در محل کار، احتمال بروز بی نظمی های زیادی وجود دارد. سعی کنید با دیگر همکاران خود همدل بوده و برای جلوگیری از بی نظمی مشارکت داشته باشید. از بیان نظرات خود در این زمینه تنرسید و یا عامل هرج و مرج در محل کار نباشید. رفتار با کارفرما در این شرایط بسیار حائز اهمیت بوده چرا که او باید اوضاع را مدیریت کند. برای اطلاع از نحوه برخورد با همکار کلیک کنید.

روش برخورد با مدیرمسئولیت پذیر و موثر | رفتار با کارفرما

از آنجایی که مدیران همیشه نقش بزرگی در شکست یا موفقیت یک مجموعه دارند؛ باید به رفتار با کارفرما و انجام وظایف خود، اهمیت بیشتری داد. افراد گاهی در محل کار خود به صورت عجولانه تصمیم می‌گیرند و رفتارهای نامناسبی از خود نشان می‌دهند. اما در مقابل مدیری که مسئول و توانمند است باید با احترام و اشتیاق پاسخ داد.

برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک نمایید.

✅با دقت گوش کردن و اجرای اوامر

یکی از مهم ترین ظایف کارمندان در رفتار با کارفرما با دقت گوش کردن و اجرای درست اوامر است. خیلی از کارمندان  به اطاعت کردن عادت کرده اند و حتی زمان کافی برای گوش کردن به خواسته مدیر خود، صرف نمی‌کنند. قدم اول برای اجرای دستورات، شنیدن کامل آنهاست. افراد در محل کار باید به طور کامل به وظایف خود واقف باشند و از آنها پیروی کنند.

برای آشنایی با نشانه ها و تفاوت های کارمند چاپلوس کلیک کنید.

✅تحلیل گری و مشاوره

مدیران باید گاهی جلساتی را با کارمندان خود ترتیب دهند و از آنان نیز در زمینه های مختلف نظرخواهی کنند. اینکار می‌تواند در انگیزه و اشتیاق آنها برای کارکردن بسیار موثر باشد. کارمندان نیز باید صحبت های مدیر خود و دیگر همکاران را تحلیل کرده و با دقت کارایی آنها را بررسی کنند. در یک محیط کار پویا و فعال افراد از یکدیگر مشاوره گرفته و هیچ کاری به تنهایی انجام نمی‌شود. در رفتار با کارفرما و دیگران دانش خود را بالا برده و روابط خود را بهبود ببخشید.

✅اشتیاق و انگیزه در رفتار با کارفرما

وجود اشتیاق و انگیزه در محل کار بسیار مهم است. با علاقه به کاری، انگیزه برای انجام آن نیز بیشتر می‌شود. این حس خوب در رفتار با کارفرما نیز تاثیر دارد و او را نیز مشتاق تر می‌کند. استقبال از انجام کارهای جدید یا تقویت روحیه همکاری، روحیه کارمندان را تقویت خواهد کرد. خلاقیت نیز بسیار موثر خواهد بود و افراد را ترغیب به بیان ایده های جدید و حتی انجام کارهای داوطلبانه می‌کند.

✅رعایت نظم و مشارکت

در رفتار با کارفرما، منظم بوده و با یکدیگر مشارکت داشته باشید. اینکه مدیران به کارمندان خود اجازه مشارکت و همفکری بدهند به آنها حس خوبی خواهد داد. از طرف دیگر وقتی کارمندان شاهد تلاش های زیاد مدیر خود هستند؛ در انجام امور به او کمک بیشتری کرده و وظایف خود را نیز با دقت بیشتری انجام می‌دهند. گاهی افراد باید فارغ از وظایف خود در محل کار، مشارکت داشته باشند و به دیگران کمک کنند.

✅قدردانی در رفتار با کارفرما

در مقابل یک مدیر مسئولیت پذیر و توانا، باید قدردان و سپاسگذار بود. او احتمالا فشار زیادی را تحمل کرده و زحمت زیادی می‌کشد. در رفتار با کارفرما موفق باید متواضع بود و از او آموخت. چنین مدیرانی معمولا به خود مغرور نمی‌شوند و آنها هم خود را مدیون تلاش های کارمندان خود می‌دانند. برخی از مدیران، حتی خارج از محیط کار نیز به کارمندان خود اهمیت داده و دغدغه مند هستند.  قدردانی از مدیر گاهی با یک تشکر ساده هم امکانپذیر است. حتی می‌توانید برای صمیمیت بیشتر با همکاران خود جشن کوچکی ترتیب داده تا مدیر خود را مورد تکریم قرار دهید.

برای آشنایی با راه های از بین بردن ترس از اخراج شدن کلیک کنید.

✅حضور موثر در محل کار

برای بالارفتن کیفیت روابط خود با دیگر همکاران یا مدیر مجموعه، در محل کار حضور موثر داشته باشید. بسیاری از افراد به دلیل وجود مشغله ها و مشکلاتی خارج از محل کار، فقط حضور فیزیکی دارند ولی فکر آنها جای دیگری است. این عامل باعث می‌شود تا نه تنها فرد عملکرد خوبی نداشته باشد؛ بلکه در رفتار با کارفرما نیز به مشکل برخواهد خورد. با دیگران گفتگوی صمیمانه داشته باشید و حتی در صورت لزوم مشکلات خود را با مدیر درمیان بگذارید.

سخن پایانی

کارکردن علاوه بر درآمد، مسائل دیگری را نیز شامل می‌شود. برخی افراد با وجود برخورداری از حقوق و مزایای عالی شعل خود را رها می‌کنند. همین موضوع نشان دهنده اهمیت داشتن اطلاعات در مورد نحوه رفتار با کارفرما و حتی دیگر همکاران را نشان می‌دهد. با توجه به مطالبی که ذکر شد؛ در هر شرایطی با مدیر خود محترمانه رفتار کرده و در صورت عدم اثربخشی، از دیگرانی مثل مشاور یا همکاران دیگر کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه رفتار با کارفرما می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360  و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید. 

سوالات متداول

رفتار با کارفرما در محیط کار چگونه خواهد بود؟

رفتار با کارفرما در محل کار به عوامل زیادی بستگی خواهد داشت. اما به طورکلی در هر شرایطی ادب را رعایت کرده و از روش هایی مثل با دقت گوش کردن، جلوگیری از بروز حاشیه، اشتیاق و انگیزه برای انجام امور، حضور موثر و مشارکت، استفاده کرد.


منبع: رفتار با کارفرما 

علائم افسردگی در جوانان

افسردگی در جوانان یکی از مشکلات روانشناختی شایع است که می‌تواند به شیوه‌های گوناگونی خود را نشان دهند. در واقع همه جوانان به یک شیوه افسردگی خود را نشان نمی‌دهد؛ برخی افراد ممکن است با تحریک پذیری زیاد و پرخاشگری افسردگی را بروز داده و برخی دیگر با غمگینی و ناراحتی چشمگیر این مشکل خود را نشان دهند. در ادامه این مقاله در مورد اختلال افسردگی در جوانان، علائم، علل و روش‌های درمان آن توضیحات بیشتری را ارائه کرده‌ایم. برای کسب اطلاعات در این زمینه تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

فهرست مطالب


  • افسردگی در جوانان
  • علائم افسردگی در جوانان
  • افسردگی پنهان در نوجوانان
    • خودکشی یا رفتارهای آسیب رسان در جوانان
  • پیامدهای ناشی از افسردگی این گروه سنی
  • علل افسردگی در جوانان
  • شیوع افسردگی در دانشگاه ها
  • پیشگیری از بروز افسردگی جوانان
  • درمان افسردگی در جوانان و نوجوانان
  • بعد از مشاهده نشانه ها در جوانان چه کنیم؟
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی در جوانان می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.


افسردگی در جوانان

در دوران جوانی افراد با چالش‌های عمده‌ای در زندگی رو به رو هستند. از جمله این چالش‌ها می‌توان به امتحانات دانشگاه، تصمیم گیری برای ازدواج، مشکلات خانوادگی و تجربه تعارض با دوستان اشاره کرد. برخی از افراد ممکن است نتوانند به خوبی این چالش‌ها را مدیریت نمایند و در نهایت درگیر اختلالات روانشناختی به خصوص افسردگی شوند. از آنجایی که افسردگی می‌تواند با خطر خودکشی همراه باشد، لازم است آن را جدی بگیرید و برای پیشگیری و درمان آن اقدامات لازم را انجام دهید. برای دریافت مشاوره افسردگی کلیک کنید.


علائم افسردگی در جوانان

جوانان مانند افراد در هر دوره سنی ممکن است گاهی نوسانات خلقی را تجربه کنند. هم چنین ممکن است گاهی بیش از حد تحریک پذیر شوند، کوچک‌ترین مسائلی آن‌ها  را بیازارد و غمگینی و اضطراب را تجربه نمایند. این مسئله به عنوان بخشی از تجربه انسانی برای همه افراد پذیرفته شده است اما اگر علائم مذکور بیش از دو هفته به طول بیانجامند و عملکرد فرد را در جنبه‌های مختلف زندگی تحت تاثیر قرار دهند، باید به عنوان اختلال افسردگی اساسی در نظر گرفته شود. از جمله دیگر علائم افسردگی در جوانان به طور دقیق باید به موارد زیر اشاره کرد.

– تحریک پذیری مفرط و حساسیت روانی بسیار زیاد نسبت به مسائل پیرامونی
– کمبود انرژی و احساس خستگی مفرط
– احساس گناه و بی ارزشی در بیشتر اوقات
– داشتن افکاری در مورد مرگ یا خودکشی
– دچار شدن به اختلالات خواب از جمله بی خوابی یا پرخوابی مفرط
– کمبود انگیزه و نداشتن تمایل برای انجام کارهای مختلف
– بروز تغییراتی در اشتها نظیر بی اشتهایی یا پرخوری
– از دست دادن وزن به طور چشمگیر یا افزایش غیر طبیعی وزن
– استفاده از سیگار، مواد مخدر یا الکل

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه علائم افسردگی کلیک کنید. 


افسردگی پنهان در نوجوانان

برخی از جوانان دچار افسردگی پنهان می‌شوند. به این صورت که اغلب علائم قابل مشاهده‌ای از اختلالات خلقی را نشان نمی‌دهند. با این حال بروز رفتارهایی نظیر انزوا و گوشه گیری اجتماعی، افت تحصیلی، افزایش رفتارهای پرخطر و استفاده از مواد یا الکل از جمله مواردی هستند که می‌توانند به والدین و اطرافیان در مورد بروز افسردگی هشدار دهند. در نتیجه لازم است همواره این نشانه‌ها را نیز در نظر داشته باشید و آن‌ها را نادیده نگیرید. برای اطلاع از نشانه های افسردگی در سنین مختلف کلیک نمایید.

خودکشی یا رفتارهای آسیب رسان در جوانان

خودکشی یا بروز رفتارهای خود آسیب رسان یکی از خطرات بالقوه افسردگی است. در این شرایط فرد نیاز دارد که با یکی از افراد نزدیک به خود گفت و گو داشته باشد و افکار و احساساتش را با او در میان بگذارد. اگر مخاطب جوانی قرار گرفتید که دچار افسردگی است، تلاش کنید موضعی غیر قضاوتی اتخاذ کنید و اجازه دهید فرد آزادانه با شما صحبت نماید.

هم چنین باید بدانید که لازم نیست راه حل خاصی را به فرد ارائه دهید؛ همین که بگذارید او با شما صحبت کند تا حد زیادی به کاهش احساسات منفی در او کمک خواهید کرد. به جای سرزنشگری یا نصیحت کردن، فرد را تشویق کنید به یک متخصص سلامت روان نظیر روانشناس یا روان پزشک مراجعه کند و درمان‌های مورد نیاز نظیر درمان‌های دارویی و روانشناختی را در اسرع وقت دریافت نماید.

پیامدهای ناشی از افسردگی این گروه سنی

نمی‌توان از کنار ابتلا به افسردگی در جوانا به سادگی گذشت. چرا که آنان تازه در ابتدای مسیر بوده و باید چیزهای زیادی از زندگی را تجربه نمایند. از آنجایی که هنوز آنها از مهارت های لازم برخوردار نبوده و نمی‌دانند که چطور باید با مشکلات برخورد کنند؛ ممکن است دست به رفتارهای عجیب و غریبی تحت تاثیر افسردگی بزنند. برای مثال اعتیاد به مواد مخدر و الکل، خودکشی، رفتارهای خودجرحی، رانندگی پرخطر و… همگی از پیامدهای این موضوع هستند. 

علل افسردگی در جوانان

افسردگی یکی از مشکلات مرتبط با سلامت روان است که علل و عوامل مختلفی می‌توانند در بروز آن تاثیر گذار باشند. از مهم‌ترین فاکتورهایی که در تعامل با یکدیگر اغلب به افسردگی در جوانان و نوجوانان می‌انجامند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– دچار بودن به تعارض‌هایی با خانواده یا دوستان
– بروز تغییراتی در زندگی نظیر تغییر محل تحصیل یا گذر از دوران دبیرستان به دانشگاه
– قرار گرفتن در معرض قلدری همسالان در محیط‌هایی نظیر دبیرستان و دانشگاه
– تجربه شکست در رابطه عاطفی با جنس مخالف
– تجربه هرگونه سوءاستفاده جسمانی، جنسی یا روانی
– نادیده گرفته شدن از جانب خانواده
– تجربه از دست دادن عزیزان

شیوع افسردگی در دانشگاه ها

معمولا جوانان شور و شوق زیادی برای حضور در دانشگاه ها دارند. اما در بیشتر موارد بعد از پشت سر گذاشتن کنکور، اوضاع آنقدرها خوب پیش نخواهد رفت. چرا که آنها با حضور در فضایی تازه ممکن است دچار چالش هایی شوند که نتوانند به راحتی از پس آنها برآیند. فشار درس ها امتحانات، دوری از خانواده ها و زندگی کردن با افرادی که هیچ شناختی از آنها ندارند، شکست عشقی و سرخورگی های دیگر همگی می‌توانند منجر به افسردگی در جوانان در دوره دانشگاه شود.

پیشگیری از بروز افسردگی جوانان

اما پیش از اینکه افسردگی در جوانان بروز کند؛ باید جلوی ابتلا به آن را گرفت. با انجام اقداماتی و تغییر در سبک زندگی جوان می‌توان اینکار را انجام داد. برخی از این روش ها، شامل موارد زیر هستند.

  • ورزش کردن به صورت منظم و روزانه
  • تقویت کردن ارتباط اجتماعی
  • مدیریت اضطراب

درمان افسردگی در جوانان و نوجوانان

برای درمان افسردگی در جوانان اقدامت حرفه‌ای و خودیاری مختلفی وجود دارد. از جمله اقدامات خودیاری می‌توان به تشویق فرد برای تحرک بیشتر در زندگی، گنجاندن ورزش در برنامه روزانه، پیروی از یک رژیم غذایی سالم و پرداختن به امور مورد علاقه در زندگی اشاره کرد. با این حال اقدامات برای درمان افسردگی کافی نیستند. شما برای ارزیابی شدت افسردگی و شناخت علل و راه‌های درمان آن باید به یک روانشناس مراجعه نمایید.

روانشناس علاوه بر ریشه یابی مشکلات شما از رویکردهای مختلفی برای بهبود افسردگی استفاده می‌کند. از جمله این رویکردها می‌توان به رویکرد شناختی- رفتاری، درمان‌های روانپویشی و درمان‌های هیجان مدار اشاره کرد. اگر شدت افسردگی بسیار زیاد باشد و درمانگر تشخیص دهد که خطر خودکشی تا حد زیادی بالاست، شما را به یک روان پزشک ارجاع خواهد داد تا در کنار جلسات روان درمانی، درمان با داروهای ضد افسردگی را نیز آغاز نمایید. برای کسب اطلاع بیشتر در زمینه درمان افسردگی کلیک کنید. 

بعد از مشاهده نشانه ها در جوانان چه کنیم؟

علاوه بر درمان اساسی این موضوع، باید با مشاهده کردن نشانه ها، مداخله سریعی در این زمینه داشته باشیم. بیشتر والدین نمی‌دانند که در این شرایط باید چطور واکنش نشان دهند. در صورتی که در فرزند خود نشانه های افسردگی را دیدید؛ از این روش ها استفاده کنید:

دلایل اشتباه بودن چک کردن گوشی فرزند

چک کردن گوشی فرزند یکی از چالش‌هایی است که والدین در عصر تکنولوژی با آن روبرو هستند. امروزه کودکان به‌راحتی از ابزارهای دیجیتال مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت استفاده می‌کنند؛ و با انواع مختلف بازی‌ها و شبکه‌های مجازی آشنایی کامل دارند. با گسترش این شبکه‌ها و باتوجه‌به فرصت‌های آموزشی که برای کودکان ایجاد می‌کنند استفاده‌نکردن از این ابزار برای کودکان تا حدودی غیرممکن شده است. از سوی دیگر استفاده کودکان از این وسایل باعث نگرانی و دغدغه والدین مخصوصاً در رابطه با حضور آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی می‌شود. این موضوع بسیاری از مواقع باعث می‌شود که آن‌ها به شیوه‌ای نامناسب به چک کردن گوشی فرزند خود مشغول شوند؛ که این رفتار پدر و مادر می‌تواند پیامدهای ناخوشایندی به دنبال داشته باشد. اگر شما هم درگیر این موضوع شده‌اید بهتر است تا پایان این مطلب همراه ما باشید. برای دریافت مشاوره کودک و نوجوان کلیک کنید.

فهرست مطالب


  • دلایل اشتباه بودن چک کردن گوشی فرزند
    • نقض حریم شخصی فرزند
    • آسیب دیدن رابطه والدین و فرزندان
    • بی‌اعتمادی کودک به والدین
  • چک کردن گوشی فرزند در سنین مختلف
  • اقدامات جایگزین چک کردن گوشی فرزند
    • آموزش و برنامه‌ریزی صحیح استفاده از گوشی
    • داشتن فرزندپروری مقتدرانه
    • محدودیت گذاشتن برای زمان استفاده از گوشی
    • نظارت با اجازه خود فرزند
    • بررسی کردن به صورت دوره ای
  • چک کردن گوشی فرزند و اهمیت کمک‌گرفتن از مشاور
    • سخن پایانی

برای دریافت مشاوره در زمینه چک کردن گوشی فرزند می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.


دلایل اشتباه بودن چک کردن گوشی فرزند

والدین معمولا چک کردن گوشی فرزند را حق خود می‌دانند. در صورتی که اینکار اصولی داشته و در مواردی اصلا جایز نیست. حتی می‌تواند نتیجه عکس داشته باشید. از این رو  باید بسیار محتاطانه در این زمینه عمل کرد. برخی از دلایلی که ثابت می‌کنند اینکار اشتباه است؛ شامل موارد زیر هستند.

نقض حریم شخصی فرزند

به‌عنوان پدر و مادر این نکته را به خاطر داشته باشید که داشتن حریم خصوصی یکی از اصلی‌ترین حقوق فرزند شما است. و حتی داشتن نگرانی‌های مختلف به خاطر آسیب‌های تلفن همراه هم نمی‌تواند باعث شود که حق مالکیت و حریم شخصی را از کودک خود سلب کنید.

گاهی پدر یا مادر به طور ناگهانی و معمولاً با حالتی پرخاشگرانه تلفن همراه را از دست کودک می‌کشند. آنها تصور می‌کنند با این کار فرزندشان فرصت پنهان‌کاری را نخواهد داشت؛ و آن‌ها می‌توانند به طور کامل به محتویات مطالب و ویدیوهای داخل گوشی فرزند دسترسی پیدا کنند.

اما بهتر است بدانید این کار به‌مرورزمان حس امنیت کودک را گرفته و باعث تضعیف اعتمادبه‌نفس در او می‌شود؛ به‌علاوه مفهوم حریم خصوصی نیز برای کودک بی‌معنا خواهد شد. این موضوع مشکلات بسیاری را به دنبال خواهد داشت؛ بری مثال  باعث می‌شود کودک نه‌تنها برای خود حریم شخصی در نظر نگیرد و بلکه حریم خصوصی دیگران و بخصوص افراد کوچک‌تر از خود را نیز رعایت نخواهد کرد.

آسیب دیدن رابطه والدین و فرزندان

معمولاً والدین یکی از وظایف اصلی خود در برابر فرزندان را کنترل ابعاد مختلف زندگی آن‌ها می‌دانند. تصور آنان این است که هر چه این میزان کنترل بیشتر و سخت‌گیرانه‌تر باشد، وظیفه پدر و مادری خود را بهتر و کامل‌تر انجام داده‌اند؛ درصورتی‌که کنترل‌گری بیش از حد می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد و شخصیت کودک را تحت‌تأثیر قرار دهد.

کودکی که خود را به طور مداوم تحت کنترل پدر و مادر ببیند همیشه وجود سایه تاریکی را بر زندگی خود احساس می‌کند؛ و با گذشت زمان این باور در او شکل می‌گیرد که در زندگی شخصی خود دخالتی ندارد و نمی‌تواند برای خود تصمیم‌گیری کند؛ بنابراین کودک کم‌کم دچار سرخوردگی شده و احساسات و هیجانات منفی نسبت به پدر و مادر در او شکل می‌گیرد. که نتیجه آن بیشتر شدن فاصله فرزند با والدین می‌شود و بی‌اعتمادی شکل‌گرفته در کودک به سایر جنبه‌های زندگی او گسترش پیدا می‌کند. برای آشنایی با روش های تربیت کودک کلیک کنید.

بی‌اعتمادی کودک به والدین

یک قانون را راجع به کودکان و نوجوانان به خاطر داشته باشید. هرچقدر شما تلاش کنید تا حریم خصوصی فرزندتان را بیشتر از بین ببرید آنها نیز راه‌های مخفی‌کاری را بیشتر یاد خواهند گرفت. به‌علاوه بسیاری از مواقع مشکلی که پیش می‌آید این است که فرزندتان دیگر به شما اعتماد نخواهد کرد. این به معنای آن است که از این به بعد حتی اگر چک کردن حریم شخصی فرزندتان را کنار گذاشته باشید، او دیگر مسائلش را از شما پنهان نگه خواهد داشت. و این می‌تواند آنها را در معرض خطرات بسیاری قرار بدهد.

چک کردن گوشی فرزند در سنین مختلف

فراموش نکنید که چک کردن گوشی فرزند ، به سن او نیز بستگی دارد. برای مثال در دوران کودکی اگر گوشی موبایلی را در اختیار فرزند قرار می‌دهید؛ قطعا باید با کنترل و نظارت همراه باشد. اما در دوران نوجوانی که سن فرزندتان بیشتر شده است؛ باید این نظارت را کمتر کنید. اما همچنان او را آزاد نگذاشته و به روش های نامحسوس اینکار را انجام دهید. برای اطلاع از راه های کنترل نوجوان کلیک نمایید.

اقدامات جایگزین چک کردن گوشی فرزند

از آنجایی که چک کردن گوشی فرزند به صورت مستقیم، بار منفی زیادی دارد؛ باید از راهکارهای جایگزینی در این زمینه استفاده کنید. در این قسمت به توضیح برخی از این روش ها پرداخته ایم.

آموزش و برنامه‌ریزی صحیح استفاده از گوشی

باتوجه‌به اجتناب‌ناپذیر بودن استفاده کودکان از گوشی همراه، اولین اقدام برای جلوگیری از آسیب‌ها و خطرات آن می‌تواند آموزش نحوه استفاده و تعیین قوانین و مقررات برای استفاده فرزندان باشد. مثلاً والدین می‌توانند با موافقت فرزند ساعات خاصی را تعیین کنند که فرزند در آن زمان بتواند از تلفن همراه استفاده کند. فرزندان نیز باید بپذیرند که والدینشان از زمان متصل بودن گوشی به اینترنت و جستجوهای آن‌ها و به‌طورکلی فعالیت آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی آگاه هستند. برای آشنایی با قوانین استفاده کودک از موبایل کلیک کنید.

داشتن فرزندپروری مقتدرانه

بهترین شیوه فرزندپروری، فرزندپروری مقتدرانه است. در این سبک فرزندپروری رابطه والد و فرزند یک رابطه دوستانه و دوسویه است. اشتباهات فرزند باعث پرخاشگری والد نمی‌شود درعین‌حال بر حضور آن‌ها در فضای مجازی به‌گونه‌ای مستبدانه و سهل‌گیر نظارت نمی‌کنند. نظارت والدین بر کودک با احترام و حفظ عزت‌نفس کودک است و چک کردن گوشی فرزند برای او تداعی‌کنندة والدین مستبد و کنترل‌گر نیست. برای آشنایی با سبک فرزند پروری کلیک کنید.

محدودیت گذاشتن برای زمان استفاده از گوشی

زمانی که فزند بداند که زمان کمتری برای استفاده از تلفن همراهش در اختیار دارد؛ قطعا استفاده های مفیدتری از آن خواهد کرد. به همین دلیل اگر به صورت غیرمستقیم قصد چک کردن گوشی فرزند را دارید؛ زمان استفاده او از این وسیله را محدود کرده و یا اینترنت کمتری در اختیار او قرار دهید.

نظارت با اجازه خود فرزند

در برخی از موارد، بهترین راه برای چک کردن گوشی فرزند این است که با اجازه خود او اینکار را انجام دهید. به او بگویید که قصد دارید برای امنیت او اینکار را انجام دهید. در این حالت او بیشتر به شما اعتماد خواهد کرد.

بررسی کردن به صورت دوره ای

حتی می‌تواند برای چک کردن گوشی فرزند ، زمان دقیقی را تعیین کنید. برای مثال هر ماه یا هر هفته اینکار را انجام دهید. اما اجازه ندهید تا این او متوجه این زمان بشود. در این مورد به خود او نیز گفته و اجازه بگیرید.

چک کردن گوشی فرزند و اهمیت کمک‌گرفتن از مشاور

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و فراگیر شدن استفاده از آن، آسیب‌های به وجود آمده از جمله آسیب‌های رفتاری مانند پرخاشگری، گوشه‌گیری و انزوا و تقلید رفتارهای پرخطر همواره در کمین کودکان سنین مختلف است.

اما همان‌طور که گفتیم مداخلات والدین مانند تنبیه و محرومیت از گوشی باعث تشدید رفتارهای منفی در فرزندان می‌شود. گاهی نیز پدر و مادر بی‌توجهی کرده و با درپیش‌گرفتن فرزندپروری سهل‌گیرانه مشکلات به وجود آمده برای فرزند خود را ناچیز دانسته و از انجام اقدامات مؤثر برای فرزند خود غفلت می‌کنند. پس راهکار چیست؟ والدین می‌بایست از چه روشی استفاده کنند؟

بهترین کار در این شرایط این است که از یک مشاور کودک کمک بگیرید. مشاورین باتوجه‌به تخصص و تجربه‌ای که در زمینه نیازهای کودکان و برخورد با آنها دارند به شما برای تغییر این شرایط کمک خواهند کرد. آنها به‌خوبی می‌توانند نیازهای فرزندتان و همین‌طور خواسته‌های شما را در کنار هم قرار دهند و برای به تعادل رساندن آنها راهکارهای مناسبی را ارائه کند.

سخن پایانی

با اینکه چک کردن گوشی فرزند لازم بوده و می‌تواند چیزهای زیادی را برای ما مشخص کند؛ اما می‌تواند غرور فرزند شما را نیز جریحه دار کند. چرا که خواهان آزادی است و تصور می‌کند که شما با اینکار می‌خواهید او را محدود کنید. در صورتی که باید در این مورد به او اطمینان داده و اعتماد او را جلب نمایید. همچنین حتما از یک روانشناس نیز در این زمینه کمک بگیرید.

برای دریافت مشاوره در زمینه چک کردن گوشی فرزند می‌توانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.


سؤالات متداول

اگر گوشی فرزندم را چک نکنم از کجا بفهمم که او چه کاری انجام می‌دهد؟

شما می‌بایست به‌جای کنترل کردن گوشی فرزندتان رابطه خود را با او بهتر کنید. از این طریق فرزندتان خودش همه چیز را به شما اطلاع خواهد داد. در واقع شما باید کاری کنید که فرزندتان شما را به‌عنوان دوست و مشاور خود انتخاب کند.


منبع: چک کردن گوشی فرزند