سخت ترین روزهای ترک زمانی شروع میشود که آثار مواد از بدن در حال از پاک شدن باشد. طول عمر هر ماده ای در بدن تفاوت دارد. میزان مصرف و مدتی که اعتیاد شروع شده نیز این بازه زمانی را تغییر میدهد. خیلی از کسانی که مواد را قطع می کنند می گویند “برای من که خیلی آسان بود و دروغ های سایت ها و این درمانگرا رو باور نکنید اینا تجربه ندارند….”. این دست افراد تنها بر اساس تجربیات فردی خودشان نظر داده و دیگران را به انحراف میکشند. اگر می خواهید واقعیت امر را بدانید باید اطلاعات خود را درباره ماهیت تک تک مواد و نوع پاسخ هر فرد مطالعه کنید. برای مثال می توانید درباره انواع مواد اعتیاد آور بخوانید. در ادامه راه هایی برای گذر از روزهای سخت ترک آوردهایم.
برای دریافت مشاوره در زمینه سخت ترین روزهای ترک میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره ترک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: سخت ترین روزهای ترک را چطور بگذرانیم؟
ترک مواد مخدر کار آسانی نیست و نخواهد بود. اینکار نیاز به اراده و انگیزه خود معتاد و همچنین حمایت اطرافیان دارد. اعتیاد به دلایل مختلفی به وجود آمده و عوامل زیادی بر آن موثر هستند. هر کسی با مصرف مواد غیرمجاز دچار اعتیاد نمی شود. اما بعد از مدتی برخی از آن ها نمی توانند جلوی خود را گرفته و می بینند که دچار وابستگی شده اند. حال این وابستگی می تواند روانی یا جسمانی باشد.
برای مثال مواد افیونی (تریاک، ترامادول، متادون و..) در ابتدا موجب آرامش و ریلکسی می شود. پس کسانی که دچار اضطراب یا یک درد روانی هستند، بیشتر احتمال دارد که به این مواد اعتیاد یابند.
موادی مثل گل (ماریجوانا)، ال اس دی، کوکائین و… بیشتر مورد توجه کسانی قرار می گیرد که دارای ویژگی هایی مثل کنجکاوی، هیجان طلبی، افسردگی هستند. این دست مواد معمولا اعتیاد جسمانی بسیار پایینی دارد، اما به این معنا نیست که وابستگی ایجاد نمی کند. بلکه فرد می تواند از نظر روانی به شدت وابسته گردد.
حال با توضیحاتی که دادیم سخت ترین روزهای ترک می تواند تجربه متفاوتی داشته باشد. برخی حقیقتا درد جسمانی دارند و برخی دیگر درد روانی شدیدی می کشند (بعضی ها هم هر دو را). پس در روند ترک باید به تمامی این موارد توجه داشت. از این توصیه می شود که به هیچ عنوان خودسرانه اقدام به ترک نکنید و حتما از خدمات تخصصی استفاده نمایید. برای دریافت مشاوره ترک اعتیاد تلفنی، حضوری و آنلاین کلیک کنید.
در گذشته سوء مصرف مواد تنها به عنوان یک آسیب اجتماعی در نظر گرفته میشد و برای ترک دادن از روشهای اجباری و دشوار نظیر قطع ناگهانی ماده یا بستن فرد به تخت بکار میگرفتند. در برخی موارد حتی به بیمار آزارهای جسمی (شلاق زدن، کتک زدن، فحش دادن و…) داده میشد. این روش های نه تنها فایده نداشت، بلکه وضعیت بیمار را بسیار بدتر میکرد.
با پیشرفت علم روش های موثرتری برای خارج کردن مواد از بدن (مثل سم زدایی و دارو درمانی) ابداع شد. اما باز هم بیماران ولع و وسوسه شدیدی به مواد حس می کردند. و با وجود گذر از سخت ترین روزهای ترک باز هم دچار لغزش می شدند.
در این زمان درمانگر متوجه وابستگی های روانی شدند. یعنی با وجود اینکه بدن هیچ نیازی دیگر به مواد ندارد؛ فرد نمی تواند احساس آرامش نماید. در این زمان بود که روش های روان شناختی مختلفی به وجود آمدند. طبق تحقیقات در کنار درمان جسمانی، روان درمانی سرعت بیشتری به پاکی می بخشید. همچنین پیگیری درمان روانی موجب می شد که معتادان ترک کرده به جای فراموشی سخت ترین روزهای ترک، انگیزه های ترک را حفظ کرده و به سلامت خودشان اهمیت دهند. برای آشنایی با راه های کاهش درد جسانی ترک با روش های علمی کلیک کنید.
بیشتر بخوانید : تست اعتیاد
خیلی از معتادان بر این باورند که با پایان دوره ترک دیگر هیچ عارضه ای آن ها را متحمل نخواهد کرد. در حالی که عارضه های ترک بر اساس روشی که انتخاب می کنید متفاوت است. خیلی اوقات بیشترین آسیب به مغز وارد می شود اما سایر ارگان های داخلی نیز تحت تاثیر قرار می گیرند. رایج ترین عوارض ترک به شرح زیر هستند. برای جلوگیری از این عارضه ها کافی است که از متخصصان ترک کمک بگیرید.
شدت این علائم در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود و بستگی به دوز مصرفی و مدت زمان مصرف دارد. همچنین افرادی که فرایند ترک را به صورت غیراصولی و خودسرانه انجام میدهند؛ بیشتر این پیامد ها را تجربه خواهند کرد.
همانطور که متوجه شدهاید، با وجود سختی های ترک در دنیای امروزی نیازی به این همه رنج نیست. سخت ترین روزهای ترک هم با کمک جدیدترین روش ترک اعتیاد آسان خواهند شد.
یکی از موانع بسیار مهم برای ترک علائم ناخوشایندی است که پس از قطع مصرف بروز مییابند. این علائم که تحت عنوان سندروم محرومیت شناخته میشوند میتوانند آنقدر شدید باشند که باعث شوند فرد احساس کند هیچ راهی به جز اعتیاد برایش باقی نمانده و برای فرار از این حالات آزاردهنده مجبور است که دوباره به مواد پناه بیاورد. این مشکل در مخدرهای افیونی نظیر هروئین، کراک و تریاک بیشتر اتفاق میافتد و علائمی نظیر دردهای عضلانی، دل درد، حالت تهوع و استفراغ را شامل میشود.
خوشبختانه امروزه متخصصین توانستهاند به کمک درمانهای دارویی نظیر متادون یا داروهای دیگری نظیر بوپرنورفین این مشکل را از میان بردارند. با این حال خیلی ها سخت ترین روزها را به ترک متادون نسبت می دهند در حالی که ترک این ماده نیز به کمک متخصصین به راحتی صورت می گیرد. در ادامه روش هایی را شرح داده ایم که سخت ترین روزهای ترک در آن ها در مقابل روش های خودسرانه بسیار آسان خواهد بود.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.