درمان میگرن با استفاده از روشهای مختلفی امکانپذیر است. افراد در طول زندگی ممکن است سردردها با نشانههای متفاوتی را تجربه کنند، اما تمامی سردردها نشاندهنده میگرن نیست. شناخت علائم و نشانههای میگرن به افراد کمک میکند تا بتوانند در زمان مناسب از درمان مناسب نیز استفاده کنند. به سردردهایی که به صورت شدید در یک طرف سر نمایان میشوند و با دیگر علائمی شامل تهوع و ضعف همراه هستند، میگرن گفته میشود. در ادامه همراه ما باشید تا با شناخت بیشتر میگرن، از روشهای درمانی آن نیز آگاه شویم. همچنین میتوانید برای دریافت مشاوره فردی کلیک کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان میگرن میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره آنلاین با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: درمان میگرن
میگرن از اختلالات عصبی میباشد که با حملات شدید سردرد نمایان میگردد. این نوع اختلال تقریبا شایع است؛ اما مطابق با آمار زنان چهار برابر بیشتر از مردان دچار میگرن میشوند.
سردردهای ناشی از حملات میگرن، به صورت ضربهای و با حملات شدید در یک طرف سر همراه است و پس از نمایان شدن ممکن است از دو تا 72 ساعت ادامه داشته باشد.
یکی از نشانههای سردردهای میگرنی این است که همراه با دیگر علائم شامل تهوع همراه میباشند. همینطور سردرد ناشی از آن نیز نواحی مختلفی شامل پیشانی و یا پشت گردن را نیز در برمیگیرد و بر روی گیجگاه و چشمها نیز تاثیر خود را میگذارد. برای آشنایی بیشتر با انواع اختلال عصبی شناختی کلیک نمایید.
میگرن انوان مختلفی دارد که شناخت آن میتواند مسیر درست درمان میگرن را نیز مشخص کند.
برخی دیگر از انواع میگرن که بهتر است با آنها آشنا باشید؛ شامل میگرن متداول یا بدون اورا، میگرن پیچیده، میگرن مزمن، شکمی، حاد، قاعدگی، بازیلر و وستیبولار هستند.
سردردهای ناشی از حملات میگرن دارای نشانههایی میباشد که آن را از سردردهای معمولی متمایز میکند. عمدهترین نشانههای میگرن شامل موارد زیر میباشند :
نشانههایمیگرن در چهار مرحله رخ میدهد که در ادامه به آن پرداختهایم:
با اینکه دلیل اصلی سردردهایمیگرنی شناخته نشده است اما دلایل به وجود آورنده آن عوامل عصب شناختی و تغییرات شیمیایی مغز هستند. در ادامه به برخی از مهمترین عوامل ایجادمیگرن و یا تشدیدکننده آن اشاره کردهایم:
مدت زمان ماندگاری نشانه ها و درد میگرنی در افراد مختلف، متفاوت است. در برخی موارد بعد از تقریبا چهار ساعت آرام شده و در موارد دیگر ممکن است فرد را برای روزها درگیر نماید. از این رو مدت زمان ادامه دار شدن این درد بستگی به نوع میگرن و شرایط جسمانی خود فرد دارد.
توصیه متخصصین برای درمان میگرن این است که افراد تلاش کنند که اصلا این درد شروع نشود. البته پیشگری از این موضوع کار دشواری است و نمیتوان همواره در اینکار موفق بود. اما زمانی که افراد تلاش کنند تا روند درمان خود را به طور کامل طی کرده، و یا عادت های مخرب خود را تغییر دهند؛ فواصل بین حمله های میگرنی کمتر میشوند. تصحیح الگوی خواب و غذاخوردن، نوشیدن مقدار کافی آب در طول روز، ورزش سبک، ترک سیگار و الکل، دوری از عوامل استرس زا و … همگی از راهکارهایی هستند که میتوانند تا حد زیادی از بروز میگرن جلوگیری نمایند.
تشخیص نوع دقیق این بیماری در روند درمان میگرن بسیار موثر خواهد بود. شاید افراد خودشان متوجه شوند که سردرد آنها میگرنی است. اما نمیتوانند به درستی متوجه نوع آن شوند. از این رو باید به متخصص اعصاب و روان مراجعه کرده و آزمایش ها و تست هایی را در این زمینه انجام دهند. پزشکان در بیشتر موارد در چنین شرایطی اسکن ام آر آی را تجویز کرده و نتایج آن را مورد بررسی قرار میدهند.
دور شدن از علائم ایجادکنندهمیگرن و محرکهای تشدید کننده تا حد زیادی میتواند در درمان میگرن موثر باشد. اما در موارد شدیدتر برای درمان میگرن از روشهای درمانی دارویی نیز استفاده میگردد. در ادامه به روشهای درمانمیگرن پرداختهایم.
برای درمان انواع سردرد، داروهای مسکن بسیاری در داروخانهها وجود دارد که به صورت بدون نسخه به فروش میرسند. این دسته از داروهای مسکن شامل آسپرین، ایبوپروفن، استامینوفن، ناپروکسن سدیم و… هستند. افراد باید در نظر داشته باشند که مصرف بیش از اندازه این داروها ضمن اینکه بدن را در برابر آنها مقاوم میکند؛ میتواند مشکلات را نیز بیشتر کند.
به طوری که اگر فرد بیش از سه بار در طول هفته از داروهای مسکن استفاده کند، احتمال دارد در یک نتیجه برعکس داروها تاثیرات معکوس داشته باشند.
از طرفی دیگر مصرف بیش از اندازه مسکنهایی شامل استامینوفن به کبد آسیب میزند و استفاده مداوم از ایبوپروفن یا آسپرین نیز با آسیبهای جدی به معده همراه است.
در صورتی که سردردهای ناشی ازمیگرن بسیار زیاد باشد، پزشک استفاده از برخی داروها را برای بیمار تجویز میکند. از رایجترین داروهای درمان میگرن میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
چنانچه داروهای فوق از دسته داروهای تریپتانها موثر واقع نشود، پزشک استفاده از دی هیدروآرگوتامین یا آرگوتامین را برای بیمار تجویز میکند.
در بیمارانی که سردردهای شدید ناشی از حملاتمیگرن در آنها بیش از 15 روز به طول بیانجامد، پزشک از تزریق سم بوتولینوم نوع A (بوتاکس) برای درمان استفاده میکند.
در برخی از موارد سردردهایمیگرنی به صورت مداوم تکرار میشوند. چنین مواقعی پزشک استفاده از داروهای زیر را تجویز میکند.
در صورتی که داروهای فوق به صورت منظم مصرف شوند، از بروز سردردهای شدید ناشی از حملات میگرن جلوگیری میکنند.
بیوفیدبک از جمله تمرینات آرامسازی است که به عنوان مکمل و حتی جایگزین دارو استفاده میشود. در این تمرینات فرد میتواند به کمک پزشک معالج، شروع تنش عضلانی و تغییرات بدنی خود را شناسایی کند و در کنار رواندرمانی سردردهای خود را بهبود ببخشد.
در طب سوزنی، به نقاط مشخصی از بدن فرد سوزنهای ریزی وارد میشود تا انرژی بدن متعادل گردد. در این روش، مواد شیمیایی بدن تغییر پیدا میکند و در نهایت درد و تنش موجود در بدن بیمار از بین میرود.
رژیم غذایی مناسب دارای نفش موثری در پیشگیری و کنترل دردهای ناشی از میگرن است. سعی کنید از خوردن غذاهای محرک میگرن شامل موارد زیر اجتناب کنید:
در مقابل سعی کنید از مواد غذایی موثر در درمان میگرن شامل موارد زیر استفاده نمایید :
برخی از روشهای خانگی درمان میگرن در صورتی که در طولانی مدت تکرار شود، دارای تاثیر مثبتی در کاهش سردردهای ناشی از میگرن میباشد.
یکی از این روشهای خانگی استفاده از ترکیب آب، آب لیمو و نمک است. در این روش نمک مورد استفاده باید کیفیت خوبی داشته باشد و بهتر است از نمک دریایی استفاده شود؛ چراکه که دارای میزان زیادی از مواد معدنی است.
سبک زندگی سالم در درمان و کمتر شدن سردردهای ناشی از میگرن بسیار موثر است. برای داشتن سبک زندگی سالم به موارد زیر توجه داشته باشید :
در صورتی که با پیروی منظم از روشهای درمانی پزشک معالج و همینطور رعایت دیگر نکات در زندگی، همچنان دچار سردردهای شدید هستید، شاید این موارد علائم یک اختلال روانی است. بهتر است برای بررسیهای بیشتر به یک روانشناس مراجعه کنید.
یکی دیگر از راه های درمان میگرن که به تازگی بسیار شایع شده است؛ تزریق بوتاکس است. بوتاکس عضلات پیشانی را فلج کرده و از این طریق اجازه نمیدهد تا افراد درد را احساس کنند. اما با ابتلا افراد به میگرن حتی به نواحی گردن نیز بوتاکس را تزریق میکنند. البته این نوع بوتاکس با بوتاکسی که برای زیبایی تجویز میشود؛ متفاوت است. اما بوتاکسی که برای زیبایی تزریق میشود نیز تا حدی این تاثیر را دارد.
طب فشاری نیز یکی دیگر از روش های درمان میگرن محسوب میشود. این طب معتقد است که افراد با لمس و ماساژ دادن نقاطی از بدن، میتوانند درد خود را تسکین دهند. با توجه به این روش زمانی که افراد دچار نشانه های میگرن میشوند و یا درد آنها در مراحل اولیه است؛ میتوانند درد خود را تا حدی تسکین داده و آرام شوند.
میگرن یکی از بیماری های آزاردهنده ای برای افراد است که هیچ روش قطعی برای درمان آن نیست. از این رو افراد در صورت ابتلا باید راه های مختلفی را امتحان کنند تا متوجه شوند که چه روشی برایشان مناسب است. از طرفی نباید در مورد تشخیص و یا استفاده از روش های درمانی به صورت خودسرانه عمل کنند. بلکه باید با متخصص مشورت کرده و درمان خود را تحت نظر او پیش ببرند. همچنین در این زمینه با یک روانشناس نیز مشورت نمایند.
برای دریافت مشاوره در زمینه درمان میگرن میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره آنلاین با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.