راشیتیسم یا نرمی استخوان یک اختلال استخوانی است که از زمان کودکی و نوزادی آغاز میشود. شاید شما هم کودکانی را دیده باشید که پاهایشان فرم متفاوتی داشته و به اصطلاح پرانتزی است. این موضوع به دلیل نرم بودن استخوان هاست که تغییر شکل داده و به این صورت درمیآیند. در این حالت احتمال شکستن استخوان ها نیز بیشتر میشود. این بیماری انواع مختلفی داشته و راه های درمانی متفاوتی نیز دارد.
در واقع ممکن است که این بیماری درمان شده و فرم پاهای فرد در بزرگسالی به این صورت باقی نماند. اما در موارد شدید افراد در بزرگسالی نیز فرم پاهایشان به همین شکل باقی میماند. بهتر است والدین در این مورد اطلاعات کافی را کسب کرده و در صورتی که شاهد نشانه های این بیماری در فرزندشان بودند؛ حتما در این زمینه اقدام کنند. برای دریافت مشاوره کودک کلیک نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه راشیتیسم میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
منبع: درمان راشیتیسم
بیشتر والدین بعد از شنیدن نام بیماری استخوان در کودکان به یاد راشیتیسم میافتند. اما برخی از والدین نیز در این مورد اطلاعات کافی نداشته و نمیدانند که چطور باید از آن پیشگیری نمایند. چرا که برخی از کودکان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند. از طرفی بهترین درمان برای این بیماری در کودکان نیز پیشگیری از ابتلا است.
چرا که در صورت ابتلا، با اینکه میتوان آن را درمان نمود؛ اما کودک باید سختی های زیادی را متحمل شود. علت اصلی ابتلا به این بیماری کمبود ویتامین دی در کودکان است. چرا که این ویتامین است که منجر به شکل گیری استخوانها از سنین کم میشود. کم بودن میزان ویتامین دی در کودکان نیز خود دلایل مختلفی دارد. در این مقاله به توضیح بیشتر راشیتیسم در کودکان خواهیم پرداخت. برای اطلاع از پیامدهای نرم بودن بیش از حد ملاج نوزاد کلیک نمایید.
ابتلا به راشیتیسم در کودکان تاریخچه ای طولانی دارد. به شکلی که حتی در توصیفات رومیان نیز میتوان آثار این موضوع را مشاهده کرد. در دهه 1640 راشیتیسم نوعی اختلال استخوانی شایع در انگلستان شناخته شده که بیشتر کودکان به آن مبتلا میشدند. اما تا سال 1920 همچنان کسی نمیدانست که این بیماری چرا بروز میکند. اما از سال 1930 با توزیع عمومی شیر، روغن ماهی و مکمل های غذایی، آمار ابتلا به این بیماری کاهش یافته و حتی در برخی از کشورها ریشه کن شد. این بیماری هنوز هم در برخی از کشورهای درحال توسعه، ناشناخته است و یا اقدامات لازم برای آن صورت نمیگیرد.
راشیتیسم با بروز نشانه هایی در کودکان همراه است. در واقع اگر بتوان به موقع این نشانه ها شناسایی کرد؛ خانواده ها میتوانند جلوی پیشروی این بیماری را در فرزند خود بگیرند. برخی از این نشانه ها شامل موارد زیر میشود. برای اطلاع از پیامدهای ناشی از کمبود کلسیم در کودکان کلیک نمایید.