آی وی اف یا لقاح مصنوعی یکی از روش های بارداری است. بارداری چه از طریق یک حاملگی طبیعی یا از طریق فناوری کمک باروری یک فرایند پیچیده است. به طور کلی آی وی اف یک نوع القای بارداری کمکی است. و در مواردی که اسپرم توانایی حرکت به خوبی ندارد، یا تعداد بسیار کمی اسپرم موجود است و یا تعداد تخمک آزاد شده بعد از مصرف دارو در حد انتظار نمیباشد؛ زوجین از لحاظ القای باروری ضعیف میباشند که در چنین شرایطی این روش بارداری استفاده میشود.
در این مسیر، اتفاقات مختلفی نیز شاید رخ دهد. مثلا در برخی موارد، میتواند منجر به شکست چرخه آی وی اف شود که به نوبه خود استرس و حس بد را برای والدین به همراه دارد. با این وجود، درک اینکه چرا چرخه آی وی اف موفقیت آمیز نشد، میتواند به شما کمک کند تا در برنامه درمانی خود تغییراتی ایجاد کنید. در این مقاله، دلایل مختلف شکست آی وی اف و آنچه که میتوانید از نظر میزان موفقیت آی وی اف انتظار داشته باشید را بیان میکنیم.
در طی روند آی وی اف، تخمک از تخمدان زن خارج میشود و در آزمایشگاه با اسپرم بارور میشود. و به تخمی که بارور میشود، جنین میگویند. و این جنین برای رشد و نمو به رحم زن بازگردانده میشود. این روند میتواند با استفاده از تخمک های شما و همسرتان یا تخمک و اسپرم اهدا کنندگان انجام شود.
بارداری در این روش به صورت لقاح خارج از بدن رخ میدهد. در واقع در محیط آزمایشگاهی اسپرم و تخمک به اهم لقاح را تشکیل میدهند. در سپس لقاح درون رحم مادر تزریق میشود. روند آی وی اف 6 مرحله است. که در بخش بعدی مقاله به آن اشاره کرده ایم.
آی وی اف دارای 6 مرحله اصلی است که در این بخش مقاله به آن اشاره کرده ایم.