اختلال نعوظ چیست و چگونه درمان میشود؟ اختلافات جنسی از عوامل مهم بروز اختلافات زناشویی هستند که هم در مردان و هم در زنان وجود دارند و میتوانند باعث بروز مشکلات روانی شوند. اولین اقدام برای حل این مشکلات، شناخت آنها و افزایش آگاهی در زمینه اختلالات جنسی است. اختلال نعوظ یکی از اختلالات شایع مردان است که به طور کلی باعث ناتوانی در نعوظ یا نگه داری آن میشود.
اختلال نعوظ هم در اثر علل جسمانی و فیزیولوژی و هم علل روحی وروانی ایجاد میشود. بنابراین برای اینکه بتوانید این اختلال را بهتر بشناسید و آن را درمان کنید، لازم است تعریف آن، علل ابتلا، راههای پیشگیری و راههای درمان آن را بهتر بشناسید. در ادامه مطلب به بررسی کامل اختلال نعوظ میپردازیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه اختلال نعوظ می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید
اختلال نعوظ یکی از اختلالات جنسی است که زیر مجموعه اختلالات روانشناختی قرار دارد. اختلال نعوظ نوعی ناکارآمدی و ناتوانی آلت جنسی مردانه در رسیدن به حالت سفتی و انقباض و یا نگهداری این حالت است. این اختلال یک ناکارآمدی است که باعث بروز مشکلات زیادی در زمینه روابط جنسی و سلامت روان میشود. البته باید بدانید که برای تشخیص این اختلال ملاکهایی لازم است. برخی از ملاک های تشخیص اختلال نعوظ و نشانههای آن به شرح زیر هستند:
1. این مشکل در 75 الی 100 درصد دفعات فعالیت جنسی تجربه شود. یعنی 3 یا 4 مرتبه از هر 4 فعالیت و رابطه جنسی، فرد در ایجاد حالت نعوظ یا نگه داشتن سفتی آلت مشکل داشته باشد.
2. مشکل در رسیدن به نعوظ، مشکل در نگه داشتن نعوظ و کاهش میزان سفتی آلت جزء نشانههای اختلال نعوظ محسوب میشود.
3. توجه داشته باشید این ملاکها باید حداقل به مدت 6 ماه ادامه داشته باشد و بخاطر مصرف یک ماده خاص یا مشکلات شدید عاطفی و جسمی نباشد. در این صورت اختلال نیست و خود به خود برطرف میشود.
اختلال نعوظ زمانی به عنوان یک اختلال تشخیص داده میشود که تقریبا از ابتدای آغاز فعالیتهای جنسی بهنجار و عادی ایجاد شده باشد. به طور کلی انواع اختلالات نعوظ به 5 دسته قابل تقسیم هستند:
فراگیر: به انواع معینی از تحریک شدن، شریک جنسی، زمان و موقعیت خاصی مربوط نیست.
موقعیتی: فقط با انواع معینی از تحریک (مثلا تحریک دهانی)، موقعیتهای خاص و فرد خاص رخ میدهد.
خفیف: زمانی که شواهدی از ناراحتیهای خفیف در ایجاد، نگهداری و سفتی نعوظ وجود داشته باشد.
متوسط: زمانی که شواهدی از ناراحتیهای متوسط در ایجاد، نگهداری و سفتی نعوظ وجود داشته باشد.
شدید: زمانی که شواهدی از ناراحتیهای شدید در ایجاد، نگهداری و سفتی نعوظ وجود داشته باشد. (تعیین میزان شدت ناراحتی به عهده متخصص و روانشناس است)
ابتلا به اختلال نعوظ، با نشانه هایی همراه است که شدت آنها در مورد افراد مختلف، متفاوت است. افراد با توجه به این نشانه ها که در ابتدای بروز بیماری میتوانند از این اختلال و پیامدهای ناشی از آن تا حد زیادی پیشگیری کنند. مشکل در ایجاد نعوظ و حفظ آن، از نشانه های اساسی این اختلال هستند.
در واقع افراد در مورد نعوظ صبحگاهی و یا حتی قبل از رابطه جنسی دچار مشکل شده؛ اما علت آن را نمیدانند. بعد از مدتی میل جنسی افراد نیز به این دلیل کاهی پیدا میکند و آنها به دلیل این مشکل، دیگر تمایلی برای برقراری رابطه جنسی ندارند.
علل بروز ناتوانی جنسی
تحریک جنسی و همچنین سیستم جنسی مردان، ساختار و فرآیند پیچیدهای دارد و ترکیبی از مسائل روانی، مسائل محیطی و فرآیندهای جسمی مغز، هورمونها، احساسات، اعصاب و عضلات میباشد. بروز مشکل در هر بعد روانی، جسمی و محیطی میتواند باعث اختلال نعوظ شود. در ادامه اصلیترین علل اختلال نعوظ را بررسی میکنیم: