قرص فلوکستین یکی از داروهای موثر در درمان افسردگی است که در حال حاضر در اشکال مختلفی شامل کپسول، کپسول تأخیر در انتشار، قرص و محلول وجود دارد. در داروخانههای داخل کشور این دارو به شکل قرص فلوکستین ۱۰ میلی گرم و قرص فلوکستین ۲۰ میلی گرم در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد. یکی از نکاتی که پیرامون داروی فلوکستین وجود دارد این است که عملکرد آن با اطلاع از موارد و نحوه مصرف، تداخلات دارویی و … افزایش مییابد که در ادامه به آن پرداختهایم.
برای دریافت مشاوره در زمینه قرص فلوکستین می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: قرص فلوکستین 10 و 20 برای چیست
فلوکستین یک داروی مهار کننده انتخابی بازجذب سروتونین است که به عنوان قرص ضد افسردگی شناخته میشود. این دارو جذب سروتونین توسط سلول های عصبی را مهار میکند و به کاهش علائم افسردگی، اختلال نارسایی پیش از قاعدگی، پرخوری عصبی، هراس، وسواس فکری-اجباری و اضطراب کمک میکند. در برخی موارد نیز از این دارو همراه با داروی الانزاپین برای درمان اختلال دو قطبی کمک میگیرند. در این مقاله تمامی جوانب قرص فلوکستین را توضیح داده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
قرص یا داروی فلوکستین با نامهای تجاری پروزاک، سارافم و نام رایچ قرص فلوکستین (Fluoxetine) در بازار وجود دارد. موارد مصرف فلوکستین برای رفععلائم افسردگی است. به علاوه از این دارو در درمان وحشتزدگی، حمله هراس یا پنیک اتک، اختلال وسواس اجباری، اختلالات خوردن و پرخوری عصبی، سندروم پیش از قاعدگی (زودرنجی، افزایش اشتها و افسردگی) استفاده میشود.
داروی فلوکستین با عملکردی که بر روی مغز دارد، باعث بهبود خلق و خوی، اشتها و سطح انرژی بیمار میشود. باید اشاره کنیم که از این دارو برای درمان وسواس نیز استفاده میگردد و چنانچه بیمار رفتارهای وسواس گونه مانند شستن مداوم دستها و … داشته باشد، میتواند با تجویز پزشک این قرص را مصرف نماید.
بایستی توجه داشته باشید که قرص فلوکستین برای درمان اختلالاتی نظیر اختلالات افسردگی اساسی، اختلالات افسردگی پس از زایمان، اختلال افسردگی فصلی، اختلال وسواس فکری و عملی، اختلال اضطراب جدایی کودکان، اختلال افسردگی در کودکان، اختلال استرس و اضطراب، اختلال پرخوری عصبی و اختلال فوبیا نیز تجویز میگردد.
همانطور که اشاره کردیم یکی از مصارف قرص فلوکستین، درمان اختلالات خوردن و پرخوری است، بنابراین مصرف این دارو باعث میشود که میزان غذا خوردن و یا میل به غذا کاهش پیدا کند، بنابراین در لاغری نیز موثر است. اما به هیچ وجه نباید خودسرانه به قصد کاهش وزن اقدام به مصرف این دارو کنید و حتما با پزشک مشورت لازم را داشته باشید.
در ابتدا بهتر است پیش از مصرف قرص فلوکستین، راهنمای داخل جعبه را مطالعه نمایید. معمولا این دارو بایستی به صورت خوراکی و در صبح و فقط یک بار در روز، توسط بیمار مصرف شود. مصرف بیش از یکبار در روز وابسته به تشخیص پزشک معالج شما خواهد بود.
چنانچه داروی فلوکستین را به صورت شربت در اختیار دارید، بهتر است به جای قاشق غذاخوری که میزان آن دقیق نیست، از پیمانهی مخصوص استفاده کنید.
برای اینکه تاثیر و عملکرد داروی فلوکستین را در زمان کمتری ببینید، بهتر است که قرص فلوکستین را در بازههای زمانی منظمی مصرف کنید.
مصرف فلوکستین در بارداری موردی ندارد اما این دارو بر رشد قلب کودک اثر میگذارد. بنابراین برای مصرف با پزشک مشورت کنید. در دوران بارداری نیز باید تحت نظر پزشک باشید.
افزایش دوز مصرفی و قطع یکباره دارو بدون تجویز پزشک میتواند خطراتی را به همراه داشته باشد. چنانچه با قرص فلوکستین حال شما بهتر نشد و یا دچار علائم حادتر بیماری شدید، با پزشک خود صحبت کنید.
بهتر است قرص یا داروی فلوکستین را صبحها مصرف کنید، چراکه اگر دچار اختلال خواب هستید و یا به اندازه کافی نمیخوابید، بهتر است این دارو در صبح مصرف شود. توجه داشته باشید که میتوانید در هر زمانی این دارو را مصرف کنید، اما باید زمان مصرف منظم باشد.
دوز مصرفی قرص فلوکستین با توجه به سن، وضعیت بیماری و پاسخگویی بدن بیمار توسط پزشک تعیین می شود.
قرص فلوکستین برای درمان PMS (سندروم پیش از قاعدگی) : هر روز یا فقط برای دو هفته پیش از شروع قاعدگی تا اولین روز قاعدگی با توجه به نظر پزشک
فلوکستین برای درمان افسردگی : دوز بزرگسالان یعنی سنین 18 تا 64 سال (دوز معمولی: 20 تا 80 میلی گرم، حداکثر دوز: 80 میلی گرم، دوز اولیه: 20 میلی گرم در روز) دوز کودکان یعنی سن 8 تا 17 سال (دوز معمولی: 10-20 میلی گرم، دوز اولیه: پس یک هفته مصرف 10 میلی گرم، ممکن است میزان دوز به 20 میلی گرم افزایش یابد)
فلوکستین برای درمان وسواس : دوز بزرگسالان یعنی سنین 18 تا 64 سال (دوز معمولی: 20 تا 80 میلی گرم، حداکثر دوز: 80 میلی گرم، دوز اولیه: 20 میلی گرم در روز ) دوز کودک یعنی سنین 13 تا 17 سال و نوجوانان با وزن بالاتر (دوز معمولی: 20-60 میلی گرم، دوز اولیه: 10 میلی گرم در روز) دوز کودک یعنی سنین 7 تا 12 سال و نوجوانان با وزن کمتر (دوز معمولی: 20-30 میلی گرم، دوز اولیه: 10 میلی گرم در روز )
فلوکستین برای درمان پرخوری عصبی : دوز بزرگسالان یعنی سنین 18 تا 64 سال (دوز معمولی: 60 میلی گرم )
معمولا مسمومیت و اوردوز با دارویفلوکستین مشکلات حادی را برای بیمار ایجاد نمیکند. علائمی همچون تهوع، استفراغ، گیجی و لرزش و افزایش ضربان قلب از علائم مسمومیت با این دارو میباشد.
چنانچه قرص فلوکستین بیش از میزان ۱۵۰۰ میلیگرم مصرف شود، معمولاً با توکسیسیته خفیفی همراه میباشد که در صورتی که، فرد دارای بیماری زمینهای مغزی باشد، ممکن است موجب ایجاد تشنج، اختلالات شدید قلبی و حتی مرگ شود.
افرادی که در این بخش مقاله اشاره کرده ایم، برای مصرف فلوکستین حتما شرایط خود را با پزشک در میان بگذارند.