نه گفتن به کودک چه اهمیتی دارد و چرا فرزندان باید ظرفیت نه شنیدن را در خود پرورش دهند؟ جالب است بدانید تجربه ناکامی و پذیرش محدودیت برای بیان خواستهها توسط روانشناسان به عنوان یکی از نیازهای هیجانی اصلی انسان شناخته میشود، یعنی همه ما نیاز داریم که گاهی در زندگی ناکامی را تجربه کنیم تا در پی آن بتوانیم به توانمندی دست یابیم.
والدینی که اجازه تجربه هیچ رویداد ناکام کنندهای را به فرزندشان نمیدهند ناخواسته ظرفیتهای روان شناختی او را کاهش داده و زمینه ساز بروز آسیبهای مختلفی از جمله پرورش احساس استحقاق بیش از حد و ناتوانی در مسئولیت پذیری میشوند. برای دریافت مشاوره در زمینه نه گفتن به کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: نه گفتن به کودک از چه سن و زمانی باید انجام شود
مهارت نه گفتن به کودک از مهم ترین کارهایی است که همه والدین باید در نظر داشته باشند. مسلما همه فرزندان برای والدینشان عزیز هستند. بسیاری از پدر و مادرها همواره تاکید میکنند که نمیخواهند اجازه دهند هیچ وقت خاری به پای فرزندشان برود.
با این حال تجربه ناکامی و شکست در زندگی امری اجتناب ناپذیر است و والدین هرچقدر هم مراقب باشند نمیتوانند فرزندان را برای همیشه از آسیبهای پیرامونی در امان بدارند. در این شرایط برای اینکه افراد بتوانند توانایی کنار آمدن با مشکلات را یاد بگیرند لازم است که در دوران کودکی سطح اندکی از ناکامی را تجربه کنند.
برای فهم بهتر منطق موضوع “نه گفتن به کودک” میتوان از تمثیل واکسینه کردن بدن در برابر ویروسها استفاده کرد. در واقع وارد شدن سطح بسیار اندکی از ویروسها باعث میشود که مقاومت سیستم ایمنی بالا رفته و در آینده و در حین مواجه شدن با آنها بدن بتواند واکنش مناسبی از خود نشان دهد. این مسئله در بعد روانی نیز صادق است. یعنی تجربه حداقل ناکامیها در دوران کودکی میزان تاب آوری و مقاومت روانی ما را بالا برده، در نتیجه کمک میکند که بتوانیم به نحو سازگارانهتری به محیط واکنش نشان دهیم.
والدینی که به فرزندانشان در هیچ شرایطی نه گفتن به کودک را استفاده نمیکنند؛ ناخواسته این پیغام اشتباه را به کودک منتقل میکنند که در زندگی همیشه حق با اوست و همه افراد باید تنها به رفع خواستهها و نیازهای او فکر کنند. این مسئله میتواند زمینه ساز بروز مشکلات بزرگ تری را در بزرگسالی رقم بزند که از جمله مهم ترین آنها میتوان به شکل گیری شخصیت خودشیفته، مسئولیت پذیری ناکافی، اهمال کاری و لذت طلبی مفرط اشاره کرد.
در نتیجه لازم است به مرور و با رشد منطق کودک به او کمک کنید واقع گرایی بیشتری را شکل دهد و درک کند که نمیتواند هر زمانی هرچیزی را که میخواهد به دست بیاورد. البته نه گفتن به کودک اصول خاصی دارد و اگر به درستی انجام نشود خود میتواند منجر به پیدایش مشکلات روانشناختی دیگری شود.
مهارت نه گفتن به کودک فواید بسیار زیادی به همراه دارد و نوعی آموزش کاربردی است. اگر با فواید این رفتار آشنا نیستید، این بخش مقاله را با دقت مطالعه کنید.