بیماری های روانی آنقدر همهگیر شده است که به احتمال زیاد یکی از آنها را در اطراف خود دیدهاید یا دیر یا زود خواهید دید. گاهی اوقات آنقدر این نشانهها برایمان عادی شده که آنها را بهعنوان یک بیماری روانی بهحساب نمیآوریم. این موضوع میتواند خطر پیشرفت کردن این بیماریها را چندین برابر کند. یا در بیماریهایی مثل آلزایمر اگر به نشانههای اولیه توجه داشته باشید تا حد زیادی میتوان جلوی پیشرفت بیماری را گرفت.
حتی گاهی اوقات ما اصلاً متوجه نیستیم که بیماریهای جسمانی مثل سردردهای عصبی یا مشکلات گوارشی درواقع مشکلات عصبی هستند. به همین خاطر بهتر است همه ما بیماری های روانی شایع را بشناسیم و با دیدن این نشانهها در خود یا هریک از اطرافیان برای درمان آنها اقدام کنیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه بیماری های روانی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: بیماری های روانی
بیماری های روانی در دسته های متفاوتی قرار دارند. و هر کدام از آنها بیماری های مختلفی را در بر میگیرد. برای تشخیص نوع این بیماری ها باید علائم را بررسی کرد و با معیارهای DSM-5 مطابقت داد. این بیماری های روی خلق و خو، رفتار و ادراک شخص اثر میگذارد. این اختلالات به کل زندگی شما را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث کاهش کیفیت زندگی میشود. برای درمان بیماری های روانی حتما از روانشناس و مشاورین متخصص راهنمایی بگیرید. در این مقاله به کل راجع به بیماری های روانی صحبت کرده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
بیماری های روانی و اعصاب طیف بسیار گسترده ای دارند. که به کل روی رفتار، خلق و احساسات فرد اثر میگذارد. این بخش مقاله را به آشنایی با بیماری های روانی اختصاص داده ایم.
افسردگی، از بارز ترین بیماری های روانی به شمار میرود. افسردگی آنقدر بیماری شایعی شده که نامهایی مثل بیماری قرن یا سرماخوردگی روحی به آن میدهیم. اضطراب و تنشهای زندگی در جامعه کنونی، در کنار زندگیهای انفرادی بسیاری از مواقع باعث افسردگی میشوند. برخلاف تصور بسیاری از ما افسردگی همیشه هم با احساس غم و گریه شروع نمیشود. از دست دادن علاقه به موضوعات مختلف، بیتوجهی به نظافت شخصی یا از دست دادن اعتمادبهنفس ازجمله نشانههایی هستند که خبر از افسردگی میدهند.
مشکل اینجاست که افسردگی آنقدر در اطراف ما زیاد شده که دیگر توجهی به درمان بیماری های روانی مانند افسردگی نداریم. این درحالیست که این بیماری هرگز بهخودیخود خوب نمیشود. بیتوجهی به درمان باعث مزمن شدن افسردگی یا برگشت دورههای دیگری از آن میشود. به همین خاطر درصورتیکه نشانههای این بیماری را در خود یا هریک از اطرافیان میبینید بهتر است هرچه سریعتر برای درمان اقدام کنید.
✨ بیماری های روانی | اضطراب فراگیر
یکی از بیماری های روانی، اضطراب فراگیر است. تنشهای زندگی روزمره بیش از هر چیز میتواند باعث بروز اضطراب باشد. اضطراب میتواند به هر شکلی خودش را نشان بدهد؛ اما بیماری اضطراب فراگیر یکی از شایعترین آنهاست. مهمترین نشانه این بیماری درگیری ذهنی با اکثریت مسائل روزمره است. شما در طول روز بارها و بارها و بدون اینکه خودتان بخواهید درگیر افکار منفی راجع به مسائل مختلف میشوید. این مسائل سادهترین اتفاقات زندگی روزمره هستند. اتفاقاتی که شاید اطرافیان حتی به آن فکر نکنند اما هر چیز سادهای تبدیل به یک دغدغه فکری در شما خواهد شد.
فوبی به معنای ترس شدید و غیرمنطقی از یک پدیده است که در دسته بیماری های روانی قرار دارد. رایجترین فوبیها ترس از حیوان، ارتفاع، پرواز، خون و جراحت هستند. فوبی معمولاً به دلیل یک خاطره بد و یا نگاه کردن به رفتار دیگران شکل میگیرد. گاهی اوقات این بیماری بهتدریج پیشرفت میکند و بیمار از هر چیزی که مربوط به موضوع اصلی ترسش باشد یا حتی شبیه آن باشد خواهد ترسید.
وسواسها را بهجرئت میتوانیم یکی از شایعترین بیماری های روانی بدانیم. بهطورکلی وسواس به معنای تکرار شدن غیرارادی یک فکر یا رفتار است. بیمارانی که درگیر وسواس هستند معمولاً نمیتوانند در مقابل افکاری که وارد ذهنشان میشود و یا وسوسهای که برای انجام یک رفتار دارند مقاومت کنند و بیشتر زمان روزشان را درگیر این افکار و رفتارها میشوند.
به همین خاطر شاید بتوان وسواس را یکی از فلج کننده ترین بیماری های روانی دانست. با این حال مشکل اینجاست که بسیاری از ما نشانههای وسواس را نمیشناسیم یا حتی آنها را تشویق میکنیم. برای مثال وسواس نظافت برای بسیاری از خانمها به معنای باسلیقگی است. یا وسواسهای مذهبی در یک بیمار به معنای مذهبی بودن شناخته میشوند. بهطورکلی این قانون را در ذهن داشته باشید که اگر فردی نتواند در مقابل انجام یک رفتار مقاومت کند بهاحتمالزیاد درگیر وسواس شده است.
از بیماری های روانی میتوان به بیماری هی جسمانی سازی شده اشاره کرد. گاهی اوقات اضطراب خود را بهصورت بیماریهای جسمانی نشان میدهد. این شرایط بیشتر برای بیمارانی پیش میآید که نمیتوانند احساسات خود را بهراحتی بیان کنند. در این حالت مشکلات جسمانی درواقع فریاد کمک خواهی آنها از اضطرابی است که در درون خود احساس میکنند. سردردهای عصبی، مشکلات گوارشی، مشکلات تنفسی و بهخصوص آلرژیها در بسیاری از مواقع به دلیل اضطراب ایجاد میشوند؛ یا حداقل با اضطراب شدت بیشتری پیدا میکنند.
کمرویی، خجالت یا نداشتن اعتمادبهنفس نامهایی هستند که به این بیماری های روانی (اضطراب اجتماعی) داده میشود. اضطراب اجتماعی همانطور که از نام آن مشخص است بیماری است که باعث میشود موقعیتهای اجتماعی برای شما اضطرابآور باشد. برای مثال دوست ندارید در جمعهای جدید شرکت کنید. در میان اطرافیان بهسختی میتوانید حرف زدن را شروع کنید یا در پیدا کردن دوست و شروع یک رابطه ضعیف هستید.
اگرچه بسیاری از ما اضطراب اجتماعی را با ترس از سخنرانی کردن در یک جمع بزرگ میشناسیم اما این بیماری های روانی میتواند در بسیاری از اتفاقات ساده زندگی ما رخ بدهد. با همه اینها اضطراب اجتماعی بهراحتی و در چند جلسه قابلدرمان است. به همین خاطر اگر نشانههای این بیماری را در خود یا هر یک از اطرافیان میبینید برای درمان از یک روانشناس کمک بگیرید.
ناتوانی در جرئت مندی بیشتر اوقات با اختلال اضطراب اجتماعی بروز پیدا میکند، ولی گاهی اوقات هم ممکن است بهتنهایی اتفاق بیافتد؛ و در دسته بیماری های روانی قرار دارد. بیمارانی که در این موضوع ضعیف هستند نمیتوانند بهراحتی حق خود را از دیگران بگیرند. آنها نمیتوانند بهراحتی (نه) بگویند یا زمانی که بحثی پیش میآید از حقوق خود دفاع کنند.
اختلالات رفتاری از دیگر دسته های بیماری های روانی است. بسیاری از ما رفتارهایی داریم که میخواهیم از آنها خلاص شویم. پرخاشگری بیشازحد، گوشهگیری و انزواطلبی یا رفتارهای پرخطر و ناگهانی؛ اختلالات رفتاری به معنای مشکلاتی هستند که خود را در رفتار شخص نشان میدهند و مشکلات بسیاری را برای او ایجاد میکنند. معمولاً گفته میشود که رفتاردرمانی بهترین روش برای درمان این بیماری است. در این روش سعی میشود تا راههایی برای کنترل احساسات به بیمار آموزش داده شود.
شاید پس از افسردگی و اضطراب مشکلات خواب در دسته شایع ترین بیماری های روانی باشد. اختلالات خواب گاهی اوقات در زمان یا کیفیت خواب پیش میآید؛ گاهی اوقات هم ممکن است مشکلاتی مانند راه رفتن در خواب، حمله خواب یا مشکلاتی ازایندست برای بیمار پیش بیاید. ویژگی مشترک تمام این اختلالات این است که آرامش بیمار را از بین میبرند و نمیگذارند خواب راحتی داشته باشد. اما بسیاری از اختلالات خواب بهخصوص بیخوابی یا پرخوابی به دلیل سایر بیماریهای روانی مثل اضطراب یا افسردگی اتفاق میافتند. به همین خاطر بهتر است برای درمان مشکل اصلی اقدام کنید.
اعتیاد به داروها یا انواع مواد مخدر در سالهای اخیر تبدیل به یک بیماری بسیار رایج شده است. شاید برایتان عجیب باشد که اعتیاد را در بین بیماری های روانی قرار میدهیم. اما نکته اینجاست که اعتیاد علاوه بر جسم، ذهن و روان بیمار را هم درگیر میکند. تا وقتیکه وابستگی روانی از بین نرفته باشد خطر مصرف مجدد باقی خواهد ماند. بهعلاوه بعضی از مخدرها معمولاً فقط وابستگی روانی به همراه دارند و بیمار هیچ وابستگی جسمانی احساس نمیکند. به همین خاطر است که در کتاب راهنمای اختلالات روانی هم اعتیاد یکی از بیماریهای روانی محسوب میشود. برای آشنایی بیشتر با تعریف اعتیاد کلیک کنید. در کل چند نشانه وجود دارد که خبر از بیماری روانی اعتیاد میدهند: