خودکشی در نوجوانان به دلایل مختلفی پدید میآید. اما به کل آیا از نشانههای خودکشی در نوجوانان آگاهی دارید؟ امروزه با پیچیدهتر شدن جوامع و مسائل مربوط به آن، مشکلات مختلفی مثل اعتیاد، روابط ناسالم و همچنین خطر جدی خودکشی نوجوانان را تهدید میکند. براساس آمار، خودکشی دومین عامل مرگ در بین نوجوانان و جوانان شناخته شده است. سن خودکشی به ده سال رسیده و از پونزده تا بیست سالگی خطر اقدام به خودکشی جدیتر هم میشود.
تهدید به خودکشی در نوجوانان هرگز نباید مسئله سادهای تصور شود. نوجوانی که افکار خودکشی دارد، بعد از مدتی برای خودکشی اقدام خواهد کرد. در این خطر بهترین و امنترین نجات دهندگان، اعضای خانواده فرد هستند که با اقدام به موقع میتوانند نوجوان خود را از کام مرگ نجات دهند. در این مقاله به بررسی کامل دلایل و نشانههای خودکشی در نوجوانان میپردازیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه خودکشی در نوجوانان می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
متاسفانه دومین عامل مرگ در بین جمعیت نوجوانان ، خودکشی است. معمولا خانواده های داغ دیده، بارها فرزندشان درباره افکار خودکشی اش صحبت کرده و آنها موضوع را جدی نگرفته اند. حتی برخی از این نوجوانان خودکشی های ناموفقی داشتهاند، اما با این حال هیچ اقدام درمانی برای جلوگیری از این مساله انجام نشده است. اطرافیان باید بدانند که خودکشی های نوجوانان وقتی خطرناک تر است که برای آن برنامه ریزی دقیق تری کرده باشند و یا مدت ها به آن فکر بکنند. پس برای پیشگیری از خودکشی در نوجوانان حتما باید علائم و علت را شناسایی نمایید.
حتما از صفحه اینستاگرام ذهن نو و کانال تلگرامی ذهن نو دیدن نمایید.
نوجوانان بیشتر از باقی گروههای سنی قبل از اقدام جدی به خودکشی ، دیگران (به خصوص خانوده و شریک عاطفیشان) را در این باره تهدید میکنند. اکثر اوقات نیز خبر یا نشانه و محتوایی درباره خودکشی در نوجوانان در صفحات مجازی خود به اشتراک میگذارند. این فرایند نوعی کمک خواستن از دیگران است و حتی در نظر شما شاید جلب توجه به حساب بیاید.
به هر صورت بعد از مشاهده تهدید به خودکشی باید سریعا اقدامی صورت گیرد. متاسفانه بسیاری از نوجوانان هر سال در حالی خودکشی میکنند که والدینشان اظهار دارند هرگز تهدیدهای آنان را جدی نگرفته بودند یا حتی با گفتن جملاتی مانند “تو هرگز جراتش را نداری” “از سرت می افتد” و “تو زیادی ضعیفی” او را تحریک کردهاند.
عمده مسئله نوجوانان دردهایی است که از حل آنها عاجزند و حرفهایی که هیچ کس آنها را درک نمیکند. پس قدم اول برای کمک به خودکشی در نوجوانان، توجه و جدی گرفتن تصمیمشان درباره خودکشی است. اگر نوجوان تان حرف از خودکشی میزند و یا دچار افسردگی شدیدی شده است. باید نسبت به احتمال خودکشی نوجوان خود هشیار باشید و در زمان مناسب اقدامات لازم را به کمک روانشناسان انجام دهید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تهدید به خودکشی در نوجوانان کلیک کنید.
برخی عوامل هستند که خطر اقدام به خودکشی در نوجوانان بالا میبرند. این دلایل عبارتند از: