بیش فعالی جنسی چه تعریفی دارد؟ چه زمانی پرداختن به رابطه غیر نرمال و بیش از حد تلقی می شود؟ داشتن رابطه زناشویی بخشی از یک زندگی سالم است با این حال اگر کسی مشغولیت ذهنی مفرطی با سکس داشته باشد، به طوری که عملکرد او را در زندگی تحت تاثیر قرار گرفته و افت پیدا کند، تشخیص بیش فعالی جنسی مطرح میشود. بیش فعالیجنسی میتواند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار داشته باشد. برای مثال دچار بودن به یک اختلال روانشناختی نظیر افسردگی دوقطبی یا مصرف مواد مخدر از جمله علل بروز این مشکل هستند. در ادامه درباره علائم، علل و روشهای درمان بیش فعالی جنسی صحبت کردهایم. برای دریافت مشاوره جنسی تلفنی کلیک کنید.
منبع: بیش فعالی جنسی چه نشانه هایی دارد
برای دریافت مشاوره در زمینه بیش فعالی جنسی میتوانید در ساعت از روز برای مشاوره جنسی تلفنی از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های شهری با شماره 9099070354 با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
متخصصان تعاریف و توضیحات مختلفی برای بیش فعالی جنسی مطرح میکنند که از جمله مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در بیشتر موارد بیش فعالی جنسی باعث از بین رفتن میل جنسی به طور کلی در حین رابطه جنسی میگردد. یعنی با اینکه افراد تمایل به برقراری رابطه جنسی دارند؛ اما در حین آن به طور کلی دلزده میشوند. حتی اگر بتوانند این شرایط را ادامه دهند؛ در به ارگاسم رسیدن احتمالا مشکلاتی را تجربه خواهند کرد.
افراد مبتلا به بیشفعالیجنسی دست کم به مدت 6 ماه علائم زیر را از خود بروز می دهند:
بروز بیش فعالی جنسی در هر دو جنس وجود دارد. اما با نشانه ها و شرایط متفاوتی همراه است. برای مثال در مورد مردان کنترل این اختلال بسیار دشوار است. آنان به رفتارهای پرخطری روی آورده و تمایل دارند تا به سرعت نیاز جنسی خود را برطرف نمایند. چنین افرادی احتمالا به خودارضایی اعتیاد پیدا کرده، هرزه گویی میکنند و حتی رفتارهای نامناسبی نیز با دیگران دارند.
بیش فعالی جنسی در زنان بیشتر قابل کنترل است. به طور کلی تعداد دفعات مورد نیاز برای برقراری رابطه جنسی در زنان، به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما این گونه افراد برای برطرف کردن نیاز خود احتمالا طرف مقابل خود را مجبور به انجام چنین کاری میکنند. همچنین نشانه های این اختلال در زنان شامل بی قید و بندی در رابطه جنسی، بروز رفتارهای هنجار شکنانه و احساس نیاز اجباری و وسواس گونه به رابطه جنسی میشود.
پژوهشگران تاکنون نتوانستهاند یک علت واحد و دقیق برای اعتیادبهسکس معرفی کنند. با این حال آنها بر این باورند که این مشکل از علل و عوامل گوناگونی نشات میگیرد که از جمله مهمترین آنها میتوان به داشتن تجربیات آسیب زا در زندگی (نظیر تجربه سوء استفاده جنسی در کودکی)، استرس، دچار بودن به یک اختلال روانی مثل افسردگی دوقطبی، عدم تعادل مواد شیمیایی و هورمون ها در مغز، تغییر مسیر های مغزی و مصرف مواد اشاره کرد. برای اشنایی با نشانه های سلامت جنسی کلیک کنید.
احتمال ابتلا به بیش فعالی جنسی در همه افراد وجود دارد. اما در بیشتر موارد این موضوع در افرادی که اعتیاد به تماشای پورن دارند و یا مبتلا به اختلالات روانی مانند افسردگی هستند؛ بروز میکند. از طرفی مصرف مواد مخدر و الکل و سابقه سواستفاده جنسی نیز در این مورد موثر است.
برای درمان بیشفعالی جنسی ترکیبی از اقدامات خودیاری، روان درمانی و بعضا دارودرمانی توصیه میشود. هدف همه این درمانها این است که بیمار بتواند امیال خود را تحت کنترل در بیاورد و در عین حال که فعالیتهای جنسی سالم را حفظ میکند از درگیری در فعالیتهای جنسی مفرط و پرخطر نیز در امان بماند. در بسیاری از موارد مبتلایان به بیش فعالی جنسی علاوه بر این مشکل به یک اختلال روانشناختی دیگر نظیر افسردگی دوقطبی نیز مبتلا هستند که نیازمند دریافت درمانهای جداگانه است.
برای بهبود بیشفعالی جنسی رعایت توصیههای خودیاری زیر میتواند تا حد زیادی کمک کننده باشد:
برای درمان بیشفعالی جنسی رویکردهای روانشناختی مختلفی وجود دارد. این رویکردها میتوانند در قالب جلسات فردی یا گروهی ارائه شوند. در ادامه به چند مورد از موثرترین آنها اشاره کردهایم.
برای عضویت در کانال تلگرامی ذهن نو کلیک نمایید.