فرزند سالاری معضلی است که از دیدگاه والدین چندان مساله جدی به نظر نمیرسد. حتما شما نیز با والدینی مواجه شدهاید که تصمیم گیری امور خانواده را به فرزند خود میسپارند. فرزندان در این خانوادهها برای رسیدن به اهدافشان تلاشی نمیکنند زیرا میدانند والدین آنها به هر قیمتی هر آنچه بخواهند برایشان فراهم میکنند. اما چالش اصلی زمانی ظاهر میشود که این فرزندان به جامعه پا گذاشته و نقش اجتماعی بگیرند. زیرا قرار نیست جامعه نیز مانند والدینشان تمام خواستههای آنها را برآورده کند. عدم مسئولیت پذیری، خودشیفتگی، ناتوانی در حل مساله، وابستگی مالی، عجول بودن، ناتوانی در برخورد با مسائل و…. از جمله مشکلات این افراد خواهد بود. برای بررسی و تغییر این وضعیت میتوانید مشاوره خانواده دریافت نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه فرزند سالاری میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: فرزند سالاری چه عواقبی دارد؟
فرزندسالاری به معنای محور قرار گرفتن تمایلات و خواستههای فرزندان بدون در نظرگرفتن مصلحت افراد دیگر اعضای خانواده برای تصمیمگیری در امور میباشد. در خانواده فرزندسالار شاهد مشورت و گفتگو مناسب نیستیم؛ زیرا تمام امور خانه و خانواده بر محور خواستههای فرزند میچرخد. نکته قابل تامل در این باره این است که والدینی که سبک فرزند سالاری را برای تربیت فرزندان خود پی میگیرند معمولا در خانوادهای رشد یافتد که به میزان کافی به نیازهایشان توجه نشده است. در واقع آنها به دلیل تجربه چنین رنجی تمایل دارند تمام نیازهای فرزندانشان را به شکلی افراطی ارضا کنند. برای درک بهتر مساله مقاله اهمیت خانواده در جامعه را بخوانید.
اگر بخواهیم پدیده فرزند سالاری را بررسی کرده و یا حتی با آن مقابله کنیم؛ در ابتدا باید دلیل و ریشه های این موضوع را پیدا کنیم. والدینی که در خانواده های سنتی بزرگ شده اند با توجه به شرایط جامعه تصمیم میگیرند تا روش جدیدی در مورد فرزندان خود به کار گیرند. آنان برعکس روشی که برای خودشان استفاده شده است؛ در مورد فرزندان خود بسیار سهل گیری کرده و به همین دلیل خانواده فرزند سالار میشود. هر چند نمیتوان شرایط جامعه ای که در حال گذار مرحله سنتی به مدرنیته است را نادیده گرفت.
در مورد فرزند سالاری ،عوامل مختلفی را باید در نظر گرفت. در واقع این عوامل یا فرزند سالاری را ایجاد کرده و یا آن را در فضای خانواده تشدید میکنند. برخی از این عوامل شامل موارد زیر میشوند.
همانطور که در مقالات مردسالاری و زنذلیلی نیز اشاره کردیم زمانی که تعاملات بین افراد خانواده از حالت تعادل خارج میشود و شکل افراطی به خود میگیرد، باید انتظار به وجود آمدن معضلاتی را در آن خانواده داشت. فرزند سالاری نیز یکی از عوارض توجه بیش از حد به نیازهای فرزندان است که آسیبها و خطراتی را برای خود فرزندان و دیگر اعضای خانواده در پی دارد که در ادامه به آنها اشاره کردهایم. پیشنهاد میشود مقاله ملاک های خانواده سالم را بخوانید.