اشتباهات دستوری کلمات در کودکان خردسال و به طور کلی اشتباه صحبت کردن در آنها تا سنی طبیعی است. البته که دلایلی نیز برای بروز این حالت وجود دارد. طبیعتا نباید از کودکان انتظار داشت که از همان ابتدای صحبت کردن به درستی همه کلمات را تلفظ کرده و یا از دستور زبانی درستی استفاده نمایند. کمااینکه حتی بسیاری از بزرگسالان نیز قادر به انجام چنین کاری نیستند. از این رو باید به آنها زمان کافی داد و همچنین تمرین کرد. برخی از والدین این موضوع را به طور کامل رها کرده و تصور میکنند که کودک خود صحبت کردن را به مرور زمان میآموزد. در صورتی که والدین در این زمینه نقش اساسی ایفا کرده و حتی گاها به صورت ناخودآگاه اینکار را انجام میدهند. به همین دلیل بهتر است در این زمینه با یک متخصص نیز مشورت نمایند. برای دریافت مشاوره کودک کلیک کنید.
فهرست مطالب
برای دریافت مشاوره در زمینه اشتباهات دستوری کلمات در کودکان خردسال میتوانید در هر ساعت از روز برای مشاوره تلفنی کودک از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترین متخصصان کلینیک تخصصی مشاوره روانشناسی ذهن نو تماس حاصل نمایید.
همه ما شاهد این موضوع هستیم که کودکان تا سنی نمیتوانند برخی از حروف را تلفظ کنند و یا در مورد برخی از کلمات به مشکل میخورند. این موضوع تا حدی اقتضای سن کودک بوده و در مواردی ناشی از بروز مشکلی در فرایند رشد اوست. از این رو نباید از کنار این موضوع به سادگی گذشت. والدین باید در ابتدا از روش ها و راهکارهایی برای کنترل این موضوع استفاده و در مرحله بعدی به طور جدی در این زمینه اقدام کنند. در این مقاله به طور جداگانه به بررسی موضوعاتی مثل تلفظ اشتباه کلمات در کودکان و یا اشتباهات دستوری کلمات کودکان خردسال خواهیم پرداخت. برای اطلاع از دلایل مختلف تاخیر در رشد کودکان کلیک نمایید.
بروز تلفظ اشتباه کلمات در کودکان خردسال در ابتدا اجتناب ناپذیر بوده اما باید با بیشتر شدن سن آنها کاهش یابد. چرا که آنها بیشتر شنیده و به طور کلی مغز آنها نیز رشد بیشتری میکنند. به همین دلیل کودکان باید تقریبا تا سن 5 تا 6 سالگی قادر باشند تا به خوبی صحبت کنند. این موضوع هم در مورد تلفظ صدق میکند و هم دستور زبان.
البته که در هر بازه زمانی کودک هنوز در صحبت کردن خطاهایی دارد. اما به طور کلی باید قبل از ورود به مدرسه این مشکلات تا حد زیادی برطرف شده باشند. در غیر این صورت باید احتمال ابتلا به مشکلات دیگر را در نظر گرفت. برای اطلاع از راه های آموزش حرف زدن به کودکان کلیک نمایید.
معمولا در کودکان خردسال شاهد بروز برخی از اشتباهات به صورت مکرر هستیم. این اشتباهات از زمان شروع به صحبت کردن هستند تا تقریبا سه سالگی. البته که بعد از سه سالگی هم کودکان باز در صحبت کردن دچار مشکل میشوند. اما برخی از رایج ترین خطاهای آنان شامل موارد زیر است. برای جلوگیری از بروز لکنت زبان کودکان کلیک نمایید.
این حالت زمانی اتفاق میافتد که کودک یک دستور زبانی را آموخته و تلاش میکند تا در شرایط مختلف از آن استفاده کند. مثلا فعل های گذشته را آموخته و از آنها حتی برای زمان حال هم استفاده میکند.
یکی دیگر از خطاهای رایج در کودکان این است که از یک کلمه بیش از اندازه و یا در موقعیت های اشتباه استفاده میکنند. برای مثال آنان کلمه دوست را به معنای یک همبازی آموخته و آن را در مورد یک سگ و یا حتی اشیا نیز به کار میبرد.
در این شرایط کودک کلمات زیادی را آموخته؛ اما نمیتواند از آنها استفاده کند. کمتر شاهد بروز این مورد در کودکان هستیم. اما به هرحال میتواند منجر به بروز مشکلات زیادی در روند برقراری ارتباط در آنها گردد.
در مورد تلفظ اشتباه کلمات نیز اشتباهات رایجی در مورد کودکان خردسال وجود دارد.
واج کوچک ترین بخش گفتار یا همان حروف است که برخی از کودکان نمیتوانند به طور کلی آنها را تلفظ کنند و یا در تلفظ آنها دچار مشکل هستند. برای مثال ممکن است کودکی کتاب را متاب تلفظ کند. که این خود شامل سه دسته بندی مختلف است.
زمانی که کودک در بیان کردن آواها و صداها مشکل داشته باشد؛ طبیعتا نمیتواند برخی از کلمات را نیز به درستی بیان کند. به این حالت ناروانی گفتار نیز گفته میشود. ممکن است دلیل این موضوع وجود مشکلی در مغز، حنجره و زبان باشد.
مخلوطی از دو اختلال بالا میشود اختلال تلفظ اشتباه مخلوط که در آن کودک تشخیص واج ها و آواها ناتوان بوده و از طرفی توانایی ادا کردن درست آواها را ندارد. این حالت بسیار شدید بوده و توانایی های دیگر کودک را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.
پیدا کردن علت بروز اشتباهات دستوری کلمات در کودکان خردسال و ناتوانی آنها در تلفظ کردن کلمات از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که میتواند این مشکل را به موقع حل کرده و فرایند درمان را سریع تر کند. برخی از این دلایل شامل موارد زیر میباشند. البته برای تشخیص آنها نیاز به معاینه دقیق و نظر متخصص هست.