تهیه آش دندونی برای کودک در بیشتر موارد برای زمانی استفاده میشود که خانواده ها قصد دارند که به مناسبت دندان درآوردن کودک جشنی گرفته و برای این مناسبت خوراکی هایی تهیه کنند. البته که در حالت عادی هم زمانی که کودک شروع به دندان درآوردن میکند؛ میتواند مقدار کمی از این آش خوشمزه را بخورد. چرا که هیچ یک از محتویات این آش برای کودک ضرر نداشته و تا حدی برای سن او نیز مناسب هستند. از این رو بهتر است والدین طرز تهیه این آش را یاد گرفته و آن را برای فرزند خود و یا حتی جشن مربوط به این مناسبت آماده کنند. تهیه این آش بسیار ساده است. تنها بهتر است که مادران در این زمینه به وضعیت جسمانی کودک خود نیز توجه داشته و حتما از متخصص کمک بگیرند. برای دریافت مشاوره کودک کلیک نمایید.
فهرست مطالب
برای دریافت مشاوره در زمینه تهیه آش دندونی برای کودک می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
به طور کلی آش جایگاه خاصی و تنوع زیادی در فرهنگ ایرانی دارند. بیشتر مادران طرز تهیه انواع آش ها را بلد هستند و حتی از آنها برای تغذیه فرزند خود نیز استفاده میکنند. اما از آنجایی که تهیه آش دندونی احتمالا برای تعداد بیشتری از افراد پخته شده و در مراسمی خاص سرو میشود؛ نوع پخت آن و یا حتی مواد غذایی که در آن استفاده میشود؛ از اهمیت زیادی برخوردار است. برای آشنایی بیشتر با نحوه تغذیه سالم کودکان کلیک نمایید.
در این قسمت به صورت مرحله به مرحله توضیح خواهیم که چطور آش دندونی باید تهیه و پخته شود.
مواد لازم برای تهیه این آش به شرح زیر است:
در مرحله اول باید حبوبات را از شب قبل در آب خیسانده و حتی چندین مرتبه آب آنها را عوض کنید. همچنین خیس کردن حبوبات و برنج باعث میشود که راحت تر بپزند.
بعد از مرحله خیسانده آنها را آبکش کرده و همه حبوبات را به جز گندم، برنج و جو به صورت جداگانه بپزید. چرا که زمان پختن هریک از این حبوبات متفاوت خواهند بود. همچنین حتما اطمینان حاصل کنید که هریک از آنها به طور کامل پخته اند.
بعد از اینکه همه آنها پخته شدند؛ گندم، برنج و جو را از صافی عبور دهید. بقیه حبوبات را نیز به حال خود رها کرده و در این زمان بقیه کارهای پخت آش را انجام دهید.
در این مرحله باید یک عدد پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی خرد کنید. سپس آنها را در تابه ریخته همراه با روغن و زردچوبه تفت دهید.
در قابلمه ای جداگانه بلغور را به همراه آب ریخته و اجازه دهید تا به خوبی بپزند. بعد از اینکه بلغورها کمی نرم شدند؛ برنج و گندم را هم به این قابلمه اضافه کنید. برای آشنایی بیشتر با نیازهای اولیه و اساسی کودکان کلیک نمایید.
سپس بعد از کمی صبر کردن و پختن مواد قبلی با یکدیگر در یک قابلمه، جو را به مواد آش اضافه کرده و هم بزنید. اجازه دهید که این مواد با یکدیگر کمی بپزند و سپس به سراغ مرحله بعدی بروید.
حال در این مرحله، همه حبوبات پخته شده را به مواد آش اضافه کنید و سپس هم بزنید. از طرفی به مواد فرصت دهید تا با یکدیگر به خوبی بپزند.
در اینجا باید یک عدد عصاره گوشت را همراه با یک لیوان آب جوش ترکیب کرده و این آب را به آش اضافه کنید. به جای عصاره گوشت میتوان از آب گوشت و یا آب قلم هم استفاده کرد. همچنین برخی از افراد به جای آب گوشت از 250 گرم گوشت ریش ریش شده استفاده میکنند. انتخاب اینکار کاملا سلیقه ای بوده و به ذائقه خودتان بستگی دارد.
در ترکیب آش دندونی پیاز داغ هم وجود دارد که باید در این مرحله به آش اضافه کنید. میزان پیاز داغ بستگی به خودتان دارد. برخی از افراد دوست دارند که مقدار پیاز داغ در آش زیاد بوده و با آن پخته شود و برخی دیگر ترجیح میدهند تا خودشان هر میزانی که میخواهند به آش اضافه کنند.
نمک و فلفل را در این مرحله به آش اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید تا آش جا بیوفتد.
برای تزئین این آش معمولا از پیاز داغ، نعنا داغ و کشک استفاده میکنند که به سلیقه خودتان میتوانید اینکار را انجام دهید.
آش دندونی اکنون آماده سرو کردن است.
برخی از افراد برای تهیه آش دندونی به جای گوشت و یا آب گوشت از سیرابی استفاده میکنند که در طعم آن تغییر اندکی ایجاد شده و با ذائقه برخی از افراد همکاری دارد. به همین دلیل بهتر است اگر قصد دارید که این آش را با برای عده زیادی درست کنید؛ از این روش استفاده نکنید. چرا که ممکن است همه آن را دوست نداشته باشند. اما برای خانواده خود میتوانید از این روش استفاده کنید.
رعایت کردن برخی نکات در تهیه آش دندونی به شما کمک خواهد کرد تا کیفیت و مزه آش شما بسیار بهتر شده و همه آن را بیشتر دوست داشته باشند. برخی از این نکات شامل موارد زیر هستند.