بهم زدن نامزدی چه پیامدهایی برای عروس و داماد دارد؟ یکی از مسائلی که ممکن است در دوره نامزدی پیش بیاید این است که پسر یا دختر و یا هردوی آنان، پس از گذراندن بعضی از مراحل مقدماتی مثل گفتگوها، رفت و آمدها، مراسم بله برون و حتی بعد از عقد، با آشنایی بیشتر متوجه شوند که مناسب یکدیگر نیستند و به فکر بهم زدن نامزدی بیافتند. بدون شک جدایی در دوران نامزدی بسیار بهتر از جدایی بعد ازدواج است. اما با این حال تصمیم به جدایی در دوران نامزدی نیز پیامدهایی به همراه خواهد داشت که در این مطلب به بررسی آن میپردازیم. اگر احساس میکنید به آخر خط رسیدهاید و دیگر نمیخواهید به رابطه خود ادامه دهید، با یک فرد متخصص مشورت نمایید و با آگاهی کامل بهترین راه را در پیش بگیرید.
فهرست مطالب
برای دریافت مشاوره در زمینه بهم زدن نامزدی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
فلسفه دوران نامزدی ایجاد فرصتی مناسب جهت آشنایی با اخلاقیات، روحیات و ویژگیهای فردی و شخصیتی دختر و پسر با یکدیگر است. در واقع در این دوران افراد سعی میکنند نسبت به یکدیگر و نقاط قوت و ضعفشان شناخت حاصل کرده و این آگاهی را بنیانی در جهت ایجاد تفاهم و موفقیت در زندگی مشترک آیندهشان قرار دهند. از آنجایی که نامزدی تنها دوران آشنایی است، دور از واقعیت نخواهد بود اگر طرفین پس از مدتی که از دوران نامزدیشان گذشت متوجه عدم سنخیتشان با یکدیگر شده و در دو راهی بین ماندن یا ترک کردن قرار گیرند. برای کسب اطلاعات در زمینه بایدها و نبایدهای دوران نامزدی کلیک کنید.
افراد برای بهم زدن رابطه خود دلایل بسیار زیادی دارند اما برخی از شایعترین دلایل آن به شرح زیر هستند. اگر هنوز برای تصمیم گیری قطعی دچار تردید هستید و یا در انجام این کار عجله دارید حتما از خدمت مشاوره روانشناسی استفاده نمایید.
یکی از عمده دلایل تمام کردن نامزدی پی بردن به خصوصیات واقعی اوست. در واقع شاید در اوایل آشنایی فرد بتواند تا حدودی ظاهر سازی کند و ویژگیهای اخلاقی و رفتاری خود را موجه جلوه دهد ولی به مرور چهره واقعی و مشکلات اخلاقی او نمایان میشود که این مشکلات میتواند بی بندو باری، خشونت، دروغگویی و یا موارد دیگر باشد که باعث بهم زدن نامزدی خواهد شد. از سوی دیگر ممکن است فرد تنها به تفاوتهای میان خود و نامزدش پی ببرد که این لزوما به معنی مشکل داشتن فرد مقابل نیست.
معمولا بعد از کمی رفت و آمد بین دو خانواده اختلافات فرهنگی نمایان میشود. در صورتی که شکاف عمیق فرهنگی میان دو خانواده وجود داشته باشد، امکان بهم زدن نامزدی از جانب یکی از خانوادهها محرز است. در این میان میتوان به مواردی مانند سطح اعتقادات خانواده، دخالت خانوادهها، توقعات و… اشاره کرد.
اعتیاد به مواد مخدر یا مجرم بودن برای بسیاری از افراد غیر قابل قبول است و در صورت مشخص شدن این مشکلات احتمال بهم خوردن نامزدی زیاد است. گاهی اعتیاد فرد در روزهای اول مشخص نیست ولی این مسئله چیزی نیست که بشود برای همیشه آن را پنهان کرد. گاهی نیز فرد اعتیاد به مواردی غیر از مواد مخدر مانند فضای مجازی دارد و یا اینکه ممکن است یک بزهکار بوده و در زمان خواستگاری با چهره مطلوبی ظاهر شده باشد که در دوران نامزدی این مسئله نمایان شده و دلیل بهم زدن نامزدی میشود.
آیا خیانت نامزد ام را ببخشم یا نه؟
بسیار دیده شده در دوران نامزدی اختلافات بر سر مسائل اقتصادی و هزینههای پیش رو برای مراسم عقد و عروسی پیش میآید و دلیل به هم خوردن نامزدی میشود. مشکلات مالی معمولا از جانب مرد است و زن نامزدی را بهم میزند.
بیماریهای جسمی و روحی نیز میتواند دلایل بهم زدن نامزدی باشد. در این مورد میتوان به بیماریهای جسمی مانند ایدز که امکان ادامه زندگی مشترک با فرد وجود ندارد اشاره کرد و یا دیگر بیماریهایی که میتواند در زندگی زناشویی به طرف مقابل منتقل شود. همچنین اختلالات روانی نیز از دیگر دلایل تمام کردن نامزدی است که میتوان به اختلالات دو قطبی، اسکیزوفرنی و امثال آن اشاره کرد که امکان ادامه زندگی با فرد را غیر ممکن میسازد مگر اینکه او تحت درمان قرار بگیرد.
برای جلوگیری از اختلافات بهتر است هر دو درباره مراحل ازدواج مطالعه نمایید.
بهتر است قبل از تمام کردن نامزدی موارد زیر را مد نظر قرار داده و بعد از اینکه به یک نتیجه قانع کننده رسیدید این کار را انجام دهید.
با خودتان فکر کنید، ملاک شما برای ازدواج چه بود؟ ملاکهای اصلی افراد، آن موارد و خط قرمزهایی هستند که اگر آن ملاکها در فرد مورد نظر وجود نداشته باشد، با او هرگز زندگی نخواهند کرد. اکنون که ملاکهای ازدواج خود را مرور کردهاید به نامزدتان دقت نمایید، آیا او واقعاً فاقد این ملاکهاست؟
قبل از مشورت با یک روانشناس، تصمیمی نگیرید. خیلی از افراد هستند که در دوران نامزدی مشکلاتی شبیه شما داشتهاند اما بعدها این مشکلات را حل کردهاند. از آنها بپرسید چطور با مشکلاتشان کنار آمدهاند و چگونه توانستهاند رابطه و نامزدیشان را مدیریت کنند. مشورت با بزرگترها میتواند راهگشا باشد اما دقت کنید که تصمیم گیرنده نهایی شما هستید. با اقتدار اما نه لجبازی تصمیم بگیرید.
اگر به راحتی نمیتوانید تعارضهای درونی خود را حل کنید و اساسا دچار سردر گمی شدهاید حتما با یک روانشناس صحیت کنید. گفتگو با یک مشاور میتواند سبب تخلیه احساسات و افکار منفی شود و در تصمیم گیری عاقلانهتر به شما کمک خواهد کرد.
گاهی اوقات ممکن است ظاهر رفتاری و گفتاری دیگران، شما را به عمق بیشتری از عدم محبت نسبت به نامزدتان ببرد و توهم یک زندگی بهتر در موقعیتی دیگر را ایجاد نماید، به همین دلیل گفتگو با روانشناس کمک میکند تا به علت اصلی جدایی پی ببرید و متوجه اشتباه خود بشوید. البته به هم زدن نامزدی را نمیتوان مطلقا اشتباه دانست و چه بسا موقعیتهایی وجود داشته باشد که لزوم جدایی و بهم زدن نامزدی را ایجاب کند.
به هم زدن یک رابطه عاطفی، چهره خوشایندی در پرونده زندگی شما و نامزدتان ندارد. درست است که هر فرد مسئول زندگی خود میباشد اما به هرحال نمیتوان نقش باورهای فرهنگی و عمومی را در زندگی افراد نادیده گرفت. جدایی در دوران نامزدی میتواند حرفهای ناخوشایندی را به همراه داشته باشد و حتی زندگی و ازدواج آینده را نیز تحت تاثیر قرار دهد. این مساله مخصوصا برای زنان مشکلات بیشتری ایجاد میکند. توجه داشته باشید که در صورت لزوم جدایی، نباید صرفا به دلیل جلوگیری از حرف مردم رابطه را ادامه داد. ماندن در یک رابطه اشتباه آسیبهای بیشتری در آینده به همراه خواهد داشت.
برای آشنایی با راه های جلوگیری و رفع پشیمانی بعد از عقد کلیک کنید.
گاهی بهم زدن نامزدی به دلایلی است که قابل حل شدن میباشد و چون فرد راهکار مناسبی را بلد نیست نسبت به نامزد خود سرد شده و سعی در بهم زدن نامزدی دارد. در این شرایط بهتر است قبل از بهم زدن نامزدی با یک مشاوره خانواده صحبت کرده و دلایل خود را بیان کنید تا در صورت امکان با استفاده از راهکارهای ارائه شده بجای بهم زدن نامزدی به حل مشکل بپردازید. به طور کلی اشتباهات در بهم زدن یا بهم نزدن نامزدی شامل موارد زیر است:
در هنگام تصمیم گیری در آرامش کامل باشید و منطقی تصمیم بگیرید و قبل از بهم زدن نامزدی موارد زیر را بررسی نمایید.
برای آشنایی با راه های رفع دعوا و اختلافات دوران نامزدی کلیک کنید.
هر چقدر هم که دلایل قانعکننده ای برای این مساله وجود داشته باشد؛ باز هم بعد از بهم زدن نامزدی با چالش هایی روبرو خواهید شد. پس حتما به نکات زیر توجه کنید.
بعد از این بهم زدن نامزدی مراقبت از خود اهمیت زیادی دارد. طبیعتا دچار ناراحتی، خشم، شک، دودلی، طرد، جبر، غم، اضطراب و ناامیدی میشوید. پس بهتره بیشتر به سلامت روح و جسمتان بپردازید. کارهایی بکنید که خوشحال تان می کند. و بهتره در یک فعالیت و یا کار وارد شوید تا زمینه های رشد ایجاد شود.
احتمال دارد که با او روبرو شوید. بهتره هر چقدر که میتوانید از این ملاقات دوری کنید تا بتوانید یک ثبات در احساسات تان پیدا کنید. به جای سرزنش خودتان؛ وقت بدهید. اجازه دهید این زخم ها با گذر زمان التیام پیدا کنند. در آینده وقت برای صحبت محترمانه درباره مسائل حقوقی مثل مهریه و سایر موارد وجود دارد.
قطعا اطرافیان از شما دلیل این اتفاق را جویا میشوند و یا به آن اشاره میکنند. این سوالها آزاردهنده هستند؛ بله اما نباید اجازه دهید احساسات بر شما غلبه کنند. نیازی به توضیح جزئیات نیست. صادقانه جواب دهید و یا اصلا از آن ها بخواهید در این باره سوالی نکنند و به اَنها بگویید این تصمیم براساس اولویت های فردی خودم بوده است. بهتر است صادقانه جواب دهید. چرا که هر نوع پنهانکاری خود شما را در شرایط سخت تری قرار میدهد.
بهم زدن نامزدی برای هر کسی میتواند دردناک باشد. مراجعه به روانشناس در این بازه کمک می کند که سریعتر دوران بازپروری را طی کنید.
بر هم زدن نامزدی موضوعی است که نباید عجولانه گرفته شود. بررسی همه جانبه و اجرایی کردن این تصمیم بهتر است با تامل و مشورت صورت بگیرید.
برای دریافت مشاوره در زمینه بهم زدن نامزدی می توانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی ازدواج با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: بهم زدن نامزدی