داروهای ضد روان پریشی که با نام ضد سایکوزها یا آنتی سایکوتیک ها نیز شناخته میشوند از سوی پزشک معالج جهت درمان برخی بیماریهای روحی و روانی و کاهش علائم سایکوز که عمدتا توهم و هذیان است، تجویز میگردد. در ابتدا داروهای ضد روانپریشی تولید و استفاده گردید که نسبت به داروهای جدید دارای عوارض جنسی، عضلانی و حرکتی بیشتری بود. به همین دلیل داروهای ضد روانپریشی در حال حاضر در دو دسته نسل اول و نسل دوم در داروخانهها موجود هستند.
به طور کلی تمامی داروهای ضدسایکوز چه در استفاده کوتاه مدت و چه استفاده بلند مدت منجر به درمان بیماری نخواهد شد و فقط به عنوان دارویی که علائم سایکوز را کم کند و شرایط یک زندگی متعادل را امکانپذیر نماید، بایستی توسط بیمار مصرف شود. در ادامه اطلاعات کاملی از داروهای ضد روان پریشی ارائه کردهایم.
برای دریافت مشاوره در زمینه داروهای ضد روان پریشی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت منزل با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: داروهای ضد روان پریشی نسل اول و نسل دوم
داروهای ضد روان پریشی یا داروهای آنتی سایکوتیک از دسته داروهایی هستند که علائم و ویژگی های روان پریشی را کنترل و درمان میکنند. اما زمانی که پزشک داروهای ضد روان پریشی تجویز میکند؛ به منظور روان پریشی شما نیست. این دسته دارو ها معمولا برای افسردگی و وسواس نیز تجویز میشود.
داروهای ضد روان پریشی بخش مهمی از روند درمان افراد با شدت بالا هستند که بدون این داروها رفتارهای بسیار مخرب از خود بروز میدهند. در صورتی که این افراد در شرایط شدید نیازمند بستری در بیمارستان های شبانه روزی هستند. در این مقاله به طور کل داروهای ضد روانپریشی را توضیح داده ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
برای آشنایی با دلیل تجویز داروهای ضد روان پریشی، در ابتدا بهتر است با تعریفی از روانپریشی و یا سایکوز شروع کنیم. در واقع روانپریشی وضعیتی از بیمار است که در آن بیمار توانایی ارتباط با واقعیت را از دست میدهد و به همین دلیل توهم و هذیان از علائم اصلی روان پریشی است.
زمانی که بیمار دچار روان پریشی میشود، اغلب صداهایی را از محیط میشنود که در واقع در خیال و توهم او است و در واقعیت چنین نیست. در این حالت بیمار دارای باورهایی است که در خیال خود آنها را دیده و در واقعیت نیز صحت آنها را تایید میکند. به همین دلیل برای کاهش نشانه ها از داروهای ضد روان پریشی استفاده میکنند.
داروهای ضد روان پریشی برای درمان اختلالات روحی و روانی و بیماریهای مثل اسکیزوفرنی و دوقطبی کاربرد دارد و در درمان و کاهش علائم بیماران اسکیزوفرنی موفق بوده است.
از داروهای ضد روان پریشی برای درمان برخی بیماریهای شدید روانی و گاها درمان سکسکه و همینطور کاهش درد برای برخی بیماران نیز استفاده میشود. نکتهای که پیرامون این داروها وجود دارد این است که داروهای ضد روان پریشی عمدتا برای کاهش علائم بیماری استفاده میشود و خاصیت درمانی ندارد. به طور کلی داروهای ضد روانپریشی به دلیل ساختاری که دارد در کنار فواید بسیار دارای عوارض زیادی نیز هست و همین عامل باعث قطع مصرف دارو از سوی بیمار میگردد که باعث بدتر شدن شرایط او خواهد شد.
داروهای ضد روان پریشی از مهار کنندههای دوپامین، سروتونین و نورآدرنالین هستند که باعث میشود سطح این انتقال دهندهها در مغز افزایش پیدا کند و در نهایت شرایط یک زندگی عادی و متعادل را برای بیمار ایجاد نماید. داروهای ضد روان پریشی معمولا به شکل قرص در دوزهای مختلف وجود دارد، البته بیمارانی که مشکل بلع دارند، میتوانند از نوع شربت این داروها استفاده کنند.
موارد مصرف داروهای ضد روان پریشی
داروهای ضد روان پریشی با توجه به عملکردی که بر روی مغز بیمار دارد علاوه بر اینکه داروهای ضد سایکوز هستند، در درمان برخی مشکلات روحی و روانی نیز از سوی پزشک تجویز شدهاند. از جمله این بیماریها می توان به موارد زیر اشاره کرد.